پرتاب اخیر مسیر توسعه منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی را هموار میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکشنبه ۸ بهمن 1402 بود که خبر پرتاب موفق سه ماهواره کاملاً ایرانی سوار بر ماهوارهبر سیمرغ کام مردم کشورمان را شیرین کرد.
دستاوردی بزرگ که تزریق چندگانه سه ماهواره بومی را به مدار بیضوی زمین محقق کرد تا بار دیگر به جهانیان ثابت شود متخصصان ایرانی با وجود شدیدترین تحریمها، میتوانند گامهای موثری در جهت توسعه صنعت فضایی کشور بردارند.
در همین راستا، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درخصوص اهمیت پرتاب همزمان سه ماهواره بومی با ماهوارهبر سیمرغ گفت: پرتاب این ماهواره از دو جهت دارای اهمیت است. نخست اینکه صحت عملکرد ماهوارهبر را تأیید میکند که هدف اصلی پرتاب نیز بوده است. دوم اینکه عملکرد برخی زیرسیستمها در محیط واقعی فضا در معرض آزمون قرار میگیرند. به این ترتیب قطعات و زیرسیستمهای توسعه داده شده دارای سابقه فضایی میشوند تا جهت استفاده در ماهوارههای عملیاتی مراحل بلوغ خود را طی کرده باشند.
وی با اشاره به ثبت رکوردی جدید در صنعت فضایی کشور توسط این پرتاب توضیح داد: از ابتدای تولد صنعت فضایی بومی، تاکنون پرتابهای مختلفی صورت گرفته که عمدتاً موفق به تزریق محمولههای با وزنهای پایین در ارتفاعات زیر۵۰۰ کیلومتری سطح زمین شدهاند؛ اما به تازگی با پرتاب ماهوارهبر قائم ۱۰۰ این رکورد به ارتفاع ۷۵۰ کیلومتری ارتقا یافت و اکنون هم شاهد این هستیم که ماهوارهبر سیمرغ توانست با افزایش ارتفاع بیشنه مدار به ۱۱۰۰ کیلومتر رکورد جدیدی را در صنعت فضایی کشور به ثبت برساند.
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به این نکته که تاکنون چند کشور محدود موفق به تزریق چندگانه ماهواره در مدار زمین شدهاند و دلایل اهمیت دستیابی به این فناوری افزود: در مجموع ۱۲ کشور قابلیت تزریق ماهواره در مدار را دارا هستند که اکثریت آنها امکان تزریق چندگانه را نیز دارند. اهمیت این فناوری و قابلیت آن از این جهت است که ضمن کاهش هزینههای پرتاب، مسیر را برای برپایی منظومههای ماهوارهای هموار میکند.
سالاریه با اشاره به دریافت موفق سیگنالهای ماهواره مهدا به زمین و کاربرد این سیگنالها گفت: خوشبختانه ساعاتی پس از پرتاب، سیگنالهای ماهواره مهدا دریافت شد که مهمترین کاربرد آن تأیید عملکرد ماهوارهبر مبنی بر تزریق صحیح ماهوارهها در مدار مورد نظر است.
وی درخصوص پیشرفت و توسعه صنعت فضایی ایران و برداشتن گامهای بعدی در این حوزه گفت: انشاءالله بعد از این پرتاب موفق و با تکرار آن میتوان انتظار داشت ماهوارههایی که در صف پرتاب قرار دارند به نوبت در مدار تزریق شوند.
انتهای پیام/