رابطه غذا با طول عمر چیست؟
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مدیکال نیوز، مطالعه انجامشده از سوی تیم تحقیقاتی دانشگاه «برگن» نروژ که با اتکا به دادههای بانک اطلاعات پزشکی انگلیس و با مشارکت ۴۶۵ هزار داوطلب انجام شد، تأثیر پیروی از یک رژیم غذایی متوازن بر افزایش طول عمر را مورد ارزیابی قرار داد.
در نتیجه این مطالعه مشخص شد چنانچه یک فرد مذکر با میانگین سنی ۴۰ سال، رژیم غذایی خود را از ناسالم به سالم تغییر دهد، حدود ۸ سال و ۹ ماه به طول عمر وی افزوده خواهد شد و این رقم برای یک فرد مؤنث با همان میانگین سنی ۳ ماه کمتر است.
جالب آنکه با بالا رفتن سن، میانگین افزایش طول عمر در مردان و زنان معکوس میشود و مرد ۷۰ سالهای که رژیم غذایی سالمی را در پیش میگیرد ۴ سال به طول عمر خود میافزاید حال آنکه این رقم برای زنی با همان سن و سال، ۴ سال و ۴ ماه است.
البته با لحاظ کردن عواملی، چون تراکم استخوان و میانگین مصرف انرژی، روند کلی افزایش طول عمر ناشی از رعایت رژیم غذایی متوازن تا حدی کند شد.
آنگونه که از این مطالعه برمیآید، افزایش مصرف غلات کامل و آجیل و در عین حال، کاهش مصرف گوشت قرمز و نوشیدنیهای شیرین بیشترین تأثیر را در افزایش طول عمر دارند.
رژیم معیار در این مطالعه، الگوی پیشنهادی دولت انگلیس (Eatwell Guide in ۲۰۱۶) بود که بر خوردن روزانه دستکم ۵ واحد میوه و سبزیجات، کاهش نمک و چربیهای اشباعشده و افزایش غلات کامل متمرکز است و بر اهمیت متوازن بودن اندازههای وعدههای غذایی و میزان کالری دریافتی هم تأکید میکند.
انتهای پیام/