کشف یک جفت سیاهچاله پرجرم در لابهلای یک برخورد کیهانی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ستارهشناسان دو سیاهچاله پرجرم را کشف کردهاند که در لابه لای یک برخورد کیهانی که حدود یک میلیارد سال پیش بین دو کهکشان مارپیچی رخ داده است، پنهان شدهاند.
ثابت شده است که جفت سیاهچالههای پرجرم نزدیک به زمین در خرابههای یک برخورد کهکشانی قرار دارند. این اکتشاف جدید با استفاده از دادههای جدید از تلسکوپهای فضایی هابل به دست آمده است. این جفت سیاهچالهها دارای جرم فوق زیادی هستند و همین موضوع موجب تماس و اصطکاک بین آنها شدهاند.
این سیاهچالهها در حدود ۹۰ میلیون سال نوری از ما قرار دارند.
تلسکوپ فضایی هابل با استفاده از تصاویر و دادههای جدید، به این تشخیص رسیده است که این جفت سیاهچالهها در یک کهکشان بزرگ از هم دور شده و اکنون در حال تماس قرار دارند. به نظر میرسد سیاهچالههای دوتایی فوق پرجرم تازه یافت شده به دور یکدیگر میچرخند و جرم آنها به ترتیب ۱۵۴ میلیون برابر خورشید و ۶.۳ میلیون برابر خورشید است.
در حال حاضر، گروهی که این کشف را انجام داده است، میگوید که سیاهچالهها حدود ۱۶۰۰ سال نوری از هم فاصله دارند، اما در نهایت، مانند کهکشانهای مادرشان، با هم برخورد کرده و ادغام خواهند شد. پس از ادغام، آنها با مجموع جرم خود یک سیاهچاله ابرپرجرم قویتر ایجاد میکنند و به همین دلیل تماس و اصطکاک بین آنها شدید و قابل ملاحظه است.
تلاشهای بیشتری نیز در جهت بررسی اثرات این جفت سیاهچالهها روی کهکشان و ارتباط آن با خرابههای کهکشان دیگر صورت خواهد گرفت. این تحقیقات میتوانند به دانشمندان در فهم بهتر رشد و تکامل کهکشانها و سیاهچالهها کمک کنند. همچنین، این اکتشاف نشان دهنده اهمیت تاثیر تصادفات کهکشانی بر آرایش جهان است و نقش آنها در پدیدههای کیهانی را نشان میدهد.
استفاده ادراکی از دادههای تصویربرداری فضایی و تجهیزات پیشرفته، به دانشمندان امکان میدهد تا بهترین دید را از جفت سیاهچالههای پرجرم نزدیک به زمین بدست آورند و درک عمیقتری از ساختار و عملکرد جهان پیدا کنند. این کشف میگوید که چگونه اجسام فراگیر و تاثیرگذار در کیهان به هم آمدهاند و به چه شکلی با یکدیگر تعامل میکنند.
انتهای پیام/