سختگیری افراطی کودکان را از رسانههای اجتماعی دور میکند؟
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، ممنوعیت و سختگیری بیش از حد، کودکان را از رسانههای اجتماعی مانند تیکتاک، اینستاگرام، اسنپچت و... دور نمیکند. بهترین راه حل این است که خانوادهها با فرزندان خود در این باره صبحت کنند تا آنها برای استفاده از این فناوری آگاه شوند.
در همین راستا بهتازگی، «میشل دونلان» وزیرعلوم، نوآوری و فناوری انگلیس هشدار داده که پلتفرمهای رسانههای اجتماعی در صورتی که به افراد زیر ۱۳ سال اجازه دهند در پلتفرمها باقی بمانند، ممکن است در دام جریمههای سنگین بیفتند. وی خواستار یک رویکرد تحمل صفر برای کودکانی است که از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند.
نحوه تعامل جامعه با اینترنت نادیده گرفته میشود
این رویکرد در تئوری بسیار خوب به نظر میرسد. محافظهکاران قانون و نظم معتقدند جهان پر از خطر است و شرکتهای فناوری مقصر هستند؛ اما این صحبت بخشی از یک گرایش گستردهتر در سیاست است که واقعیت نحوه تعامل جامعه با اینترنت را نادیده میگیرد و خواستار درجهای از محدودیت در این فضا هستند که نهتنها غیرعملی است؛ بلکه نتایج معکوسی را به دنبال دارد.
قطعاً اینترنت میتواند مکانی بیرحم باشد و آنچه به صورت آنلاین اتفاق میافتد، میتواند در دنیای واقعی پیامدهای زیادی داشته باشد. با این وجود، درخواست دونلان از شرکتهای فناوری مبنی بر قطع دسترسی ابزارهای خود برای افراد زیر ۱۳ سال، معادل عمل نادرست پرهیز است، میتوان وانمود کرد که کودکان این کار را انجام نمیدهند؛ اما به هر حال آنها در این مسیر حرکت میکنند.
اجازه دادن به ورود کودکان به رسانههای اجتماعی با سختگیریهای کمتر، تضمین میکند که آنها به جای وابستگی به والدین، مستقل بزرگ میشوند. به همین ترتیب باید به آنها اجازه دهیم کمی برای اکتشاف و ماجراجویی پیش بروند و روی پای خود بایستند.
منع دسترسی کاربران زیر ۱۳ سال به پلتفرمهای آنلاین
اکنون برخی از پلتفرمها نسخههایی ایمنی از اپلیکیشنهای خود را توسعه میدهند و اجازه میدهند والدین روی حسابهای فرزندان خود کنترل داشته باشند. این راه حل عملیتری به نظر میرسد تا اینکه بگوییم کودکان اجازه دسترسی به برخی از جذابترین بخشهای اینترنت را ندارند.
در مقابل، درخواست سرسختانه دونلان از شرکتهای فناوری مبنی بر منع دسترسی کاربران زیر ۱۳ سال به پلتفرمهای خود، احتمالا نتیجه عکسی با آنچه در تصور است، خواهد داشت. پس اگر کاربران زیر سن قانونی در پلتفرم آنها حضور داشته باشند، برای شرکتها بسیار گران تمام میشود و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از دسترسی کودکان انجام میدهند؛ اما با توجه به اینکه اکثر بررسیهای سنی آنلاین از کاربران درخواست میکنند تاریخ تولد خود را اعلام کنند، کودکان و نوجوانان هنوز هم بهراحتی میتوانند از این مرحله بگذرند. هر کودکی، میتواند در یک لحظه چند سال به سن خود اضافه کند.
تأیید سن ویدئویی که در آن هوش مصنوعی سعی میکند سن افراد را با استفاده از ویدئویی از چهره کاربران تشخیص دهد، میتواند با استفاده از آرایش فریب بخورد.
کودکان به هر نحوی به رسانههای اجتماعی دسترسی پیدا میکنند
در این آینده خیالی، پلتفرمهای فناوری وانمود میکنند که کودکان در سالنهای دیجیتالی آنها زندگی نمیکنند و چشمانشان را بر وجود آنها میبندند. رگولاتوری ارتباطات اختیار جریمه شرکتها به دلیل عدم رعایت قوانین را خواهد داشت. اگر مجازاتها مهم باشند برای شرکتها آسانتر است که وانمود کنند مشکل وجود ندارد تا اینکه ریسک از دست دادن درآمد را به جان بخرند.
کودکان میخواهند به پلتفرمهای رسانههای اجتماعی دسترسی داشته باشند. چه بخواهید چه نخواهید این کار را میکنند. والدین باید این را بپذیرند؛ اما آنها باید با فرزندان خود در مورد آنلاین بودن، امکان سرگرمی و ظرفیت خطر که با کشف گستردگی اینترنت حاصل میشود، صحبت کنند.
متأسفانه روشی که برخی از کشورها اتخاذ میکند، از نتیجه بدی برای همه خبر میدهد. باید اجازه دهیم کودکان به صورت آنلاین آزمایش کنند؛ اما مطمئن شویم که با نظارت این کار صورت میگیرد.
انتهای پیام/