۱۱/ فروردين /۱۴۰۴
شرکت آمریکایی مدعی شد

گوگل برای رشد مدل هوش مصنوعی خود شرکت‌های کوچک‌تر را له می‌کند!

گوگل برای رشد مدل هوش مصنوعی خود شرکت‌های کوچک‌تر را له می‌کند!
شرکت Chegg (CHGG.N) که یک مجموعۀ فعال در حوزۀ آموزش در آمریکاست، روز گذشته ضمن ثبت دادخواستی در واشنگتن علیه آلفابت مدعی شد این شرکت با دستکاری الگوها در جویشگر خود (گوگل) بازدید محتوای اصلی ناشران اینترنتی را کاهش می‌دهد و توانایی آنها برای رقابت با مدل هوش مصنوعی خود را تضعیف می‌کند.

به گزارش خبرگزاری آنا؛ این شرکت یک مجموعۀ آموزش آنلاین است که خدماتی از جمله اجاره کتاب‌های درسی، کمک به انجام تکالیف و تدریس خصوصی ارائه می‌دهد. Chegg در دادخواستی که تنظیم کرده است، مدعی می‌شود که شرکت گوگل با استفاده از مطالب ناشران ماشین خود را آموزش می‌دهد و کاری می‌کند که کاربران در سایت این شرکت باقی بمانند و وارد تارنماهای اصلی نشوند، کاری که علاوه بر بازدید، درآمد تولیدکنندگان اصلی محتوا را هم کاهش می‌دهد.
ناتان شولتز، مدیرعامل این شرکت، در گفت‌وگویی رسانه‌ای عنوان کرده است که Chegg به دنبال شکل‌گیری این رویۀ ضد رقابتی به طور جدی در حال بررسی گزینۀ فروش سهام خود است.
جوسه کاستانیدا، سخنگوی گوگل، در واکنش به این خبر، مدعی شد که این ادعاها بی‌اساس هستند. او در این گفتگو اضافه کرده است: "با نمایه‌های هوش مصنوعی، مردم جستجوی گوگل را مفیدتر تشخیص می‌دهند و بیشتر از آن استفاده می‌کنند که منجر به خلق فرصت‌های جدیدی برای کشف محتوا می‌شود. هر روز، گوگل میلیاردها جستجو را به سایت‌های مختلف هدایت می‌کند و نمایه‌های هوش مصنوعی ترافیک را به تنوع بیشتری از سایت‌ها می‌فرستند".
ناتان شولتز، مدیرعامل Chegg همچنین در بخش دیگری از گفت‌وگوی رسانه‌ای خود گفت که گوگل از محتوای این شرکت به طور رایگان استفاده می‌کند. او اضافه کرد: "دادخواست ما فقط مربوط به Chegg نیست؛ بلکه درباره کل صنعت نشر دیجیتال، آینده جستجوی اینترنتی و از دست رفتن دسترسی دانش‌آموزان به یادگیری باکیفیت و مرحله‌ای به نفع خلاصه‌های غیرمعتبر و با کیفیت پایین هوش مصنوعی است."
تولیدکنندگان محتوت به گوگل اجازه می‌دهند تا وب‌سایت‌های آن‌ها را جستجو و پیدا کند تا ضمن دریافت بازدید بیشتر از طریق تبلیغات درآمد هم نصیب آن‌ها شود و رویۀ جدید بازدید و درآمد تولیدکنندگان محتوای کوچک‌تر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
شرکت Chegg همچنین مدعی شده است که گوگل به تازگی شروع به تحت فشار گذاشتن تولیدکنندگان محتوا کرده است تا اجازه دهند که محتوای آن‌ها را برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود و دیگر امکاناتی که دارد، استفاده کند و همانطور که گفته شد این کار بازدید سایت‌های کوچک‌تر را کم کرده است.
طی این دادخواست اولین بار است که یک شرکت به تنهایی گوگل را به نقض قوانین ضد انحصار به واسطۀ مدل هوش مصنوعی خود متهم می‌کند. یک روزنامه آرکانزاس نیز در یک اقدام جمعی در سال ۲۰۲۳ ادعاهای مشابهی علیه گوگل مطرح کرده بود.
البته این نخستین بار نیست که گوگل به اتخاذ رویه‌های ضد رقابتی متهم می‌شود، این شرکت در زمینه‌ها و کشورهای مختلف بارها به داشتن رویکردهای انحصارگرایانه متهم شده است. نصب گوگل‌کروم و یوتیوب به صورت پیش‌فرض یکی از رویکردهای ضدرقابتی گوگل محسوب می‌شود که تاکنون در کشورهای مختلف مورد اعتراض قرار گرفته است و برخی دولت‌ها حتی با وضع قانون سعی کرده‌اند تا مانع این رویکرد شوند و نصب نرم‌افزارهای آلفابت به صورت پیش‌فرض روی اندروید را ممنوع کنند.

انتهای پیام/

گوشتیران
قالیشویی ادیب
ارسال نظر