کتاب «ژرم پلاسم فندق ایران» منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کتاب «ژرم پلاسم فندق ایران» توسط حسن نورافکن و ناصر محبعلیپور از اعضای هیئت علمی و مهران اوچی دانشجوی دکتری تخصص رشته علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه به رشته تحریر درآمده و منتشر شد.
حسن نورافکن معاون علمی و یکی از مؤلفان این کتاب درباره موضوعات منتشر شده در کتاب ژرم پلاسم فندق در ایران در گفتوگو با آنا اظهار کرد: در این کتاب موضوعاتی ازجمله تنوع اقلیمی، گونهای و ذخایر ژنتیکی و ویژگیهای بارز آن در کشور ایران، وجود ۸ هزار گونه گیاهی در کشور ایران، جنگلهای وحشی و خودروی فندق بهعنوان یکی از نخستین منشأهای پیدایش و تکوین فندق در جهان بهصورت پراکنده در نواحی شمال و شمال غرب و گسترش آن آمده است.
وی افزود: فندق از محصولات مهمی است که در سطح وسیعی در ایران کشت میشود که از کیفیت بالایی برخوردار بوده و به دلیل ویژگیهای خاص آن ازنظر روشهای کشت و کار، سازگاری به شرایط محیطی و در مصرف آجیلی و تازه خوری دارای اهمیت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه عنوان کرد: تنوع ژنتیکی و ژرم پلاسم گیاهان، زمینه مهم مطالعاتی است که در ژنتیک جمعیت و مطالعات مولکولی برای بررسی تنوع و کاربرد در تولید محصولات بهتر و باکیفیتتر مورد مطالعه قرار میگیرد. نشانگرهای مبتنی بر DNA در برسی تنوع ژنتیکی در گیاهان زراعی و باغی و حتی گیاهان دارویی استفاده شده است.
نورافکن ادامه داد: این نشانگرها به دلیل تکرارپذیری و حساسیت بالا و نیز سریع بودن در اخذ نتایج همچنان مورد استفاده قرار میگیرد. این مطالعه با بررسی ژرم پلاسم فندق ایران با استفاده از مارکرهای مولکولی مختلف ازجمله SSR، SCoT و ISSR تلاش کرده تا مطالعات این حوزه را پوشش دهد و این مطالعه میتواند ژرم پلاسمهای غنی ازنظر مورفوفیزیولوژی و فیتوشیمیایی در بین ژنوتیپهای فندق ایران را معرفی کند.
وی اضافه کرد: کتاب «ژرم پلاسم فندق ایران»، ۱۲۶ صفحهای، در ۶ فصل گردآوری شده و به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/