دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 فروردين 1402 - 13:16
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اهر در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد؛

توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان با هدفمندکردن پایان‌نامه‌های دانشجویی

توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان با هدفمندکردن پایان‌نامه‌های دانشجویی
مصطفی شکری عنوان کرد: می‌توان با هدفمندکردن پایان‌نامه‌های دانشجویی در راستای توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان با قابلیت تجاری‌سازی کمک کرد.
کد خبر : 842189

مصطفی شکری دانش‌آموخته کارشناسی ارشد سازه که از شهریور سال ۱۳۹۷ به‌عنوان مدیر مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان اهر مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی اشتغال دارد در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از مشخصات و حوزه‌های فعالیت و کارکردهای این مرکز گفت و اظهار کرد: مرکز رشد واحدهای فناور اهر سال ۱۳۹۳ با مجوز راه‌اندازی اولیه، کار خود را آغاز کرد و با ادامه فعالیت، سال ۱۳۹۹ با عقد تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوری استان آذربایجان‌ شرقی فعالیت خود به‌عنوان مرکز رشد مشترک را گسترش داد.

این مسئول ادامه داد: مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان اهر سال ۱۴۰۱ با توجه به ارزیابی و سطح‌بندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه درسایه تلاش‌های همکاران معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مجوز فعالیت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کرد.

توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان با هدفمندکردن پایان‌نامه‌های دانشجویی

** هفت واحد جدید در مرکز رشد مستقر شدند

وی با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر اکنون با ۲۷ شرکت در قالب هسته و واحد فناور در مرکز رشد شهرستان اهر مستقر است، تازه‌ترین فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش‌روی مرکز را تشریح و بیان کرد: به تازگی و در اسفند ۱۴۰۱ جشنواره رویش «از ایده تا ثروت» با همکاری کمیته امداد خمینی استان آذربایجان‌ شرقی و بسیج علمی و فناوری اهر برگزار و هفت واحد جدید در مرکز رشد مستقر شدند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر درباره اینکه آیا در دوره مبارزه با کرونا توسط واحد‌های فناور مرکز به تولید محصولی دست یافتید؟ پاسخ داد: یکی از واحد‌های فناور مستقر در مرکز رشد به تولید محلول ضدعفونی‌کننده در راستای رفع نیاز‌های شهرستان اقدام کرد.

همکاری و مشارکت دانشجویان و اعضای هیئت علمی در ارائه طرح‌های فناورانه مطابق انتظار نیست.

شکری، نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان را اینگونه برشمرد: برخی از طرح‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری میلیاردی دارند که عملاً تأمین منابع لازم از سوی صندوق‌ها و بانک‌های عامل مطلوب نیست.

وی در پاسخ به سؤال دیگر که آیا با گذشت چند سال از عمر مراکز رشد، تمام بخش‌های دانشگاه توانسته‌اند مأموریت مراکز رشد را بشناسند یا هماهنگی لازم بین بخش‌های مختلف دانشگاه در زمینه حمایت از مراکز رشد وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: تا حد امکان تلاش‌های لازم در زمینه هماهنگی با بخش‌های مختلف دانشگاه صورت گرفته است؛ اما همکاری و مشارکت دانشجویان و اعضای هیئت علمی در ارائه طرح‌های فناورانه مطابق انتظار نیست.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر تشریح کرد: در اغلب واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی نگاه هزینه‌ای به مرکز رشد وجود دارد و از طرفی به‌دلیل محدودیت‌های مالی امکان حمایت مالی از واحد‌های فناور مستقر در مرکز رشد مقدور نیست؛ بنابراین معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی باید با لحاظ تدابیر لازم حمایت مالی مراکز رشد واحد‌های استانی را به مرکز استان واگذار کند، می‌توان به هدفمندکردن پایان‌نامه‌های دانشجویی در راستای توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان با قابلیت تجاری‌سازی هم کمک کرد.

توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان با هدفمندکردن پایان‌نامه‌های دانشجویی

به گزارش آنا با توجه به ارزیابی و سطح‌بندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر همراه با ۲۵ مرکز رشد دیگر این دانشگاه به‌تازگی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز فعالیت گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب