دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 ارديبهشت 1402 - 09:34
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد میانه مطرح کرد؛

«هیدروپونیک» روشی ایده‌آل برای افرادی که امکان باغبانی ندارند

«هیدروپونیک» روشی ایده‌آل برای افرادی که امکان باغبانی ندارند
عباس نعمتی عنوان کرد: سیستم هیدروپونیک می‌تواند راه‌حلی ایده‌آل برای ساکنان آپارتمان‌ها و شهرنشینانی باشد که امکان باغبانی در فضای باز را ندارند.
کد خبر : 844816

عباس نعمتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از برگزاری دوره آموزشی- مهارتی با عنوان آشنایی با کشت هیدروپونیک (دوره مقدماتی) با همکاری مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشکده مهارت و کارآفرینی و انجمن علمی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه میانه خبر داد.

وی درباره موضوع کشت هیدروپونیک اظهار کرد: کشت در گلخانه هیدروپونیک یا «آب‌کشت» سبکی از کشاورزی است که در آن از خاک استفاده نمی‌شود.

وی افزود: در این روش کشاورزی، گیاهان در محلولی از آب و مواد مغذی مورد نیاز رشد پیدا می‌کنند که دارای مزیت‌های زیادی می‌باشد از جمله اینکه سرعت رشد محصول در آن، نسبت به کشت محصول در خاک بالاتر بوده و می‌توان از این روش، در تمام فصول سال استفاده نمود.

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه عنوان کرد: گیاهانی که به روش هیدروپونیک پرورش می‌یابند، معمولاً نسبت به گیاهانی که در خاک رشد می‌کنند، دارای عملکرد بهتر بوده و به آب و فضای کمتری نیاز دارند.

سیستم هیدروپونیک راه‌حل ایده‌آل برای افرادی است که امکان باغبانی ندارند

نعمتی با بیان اینکه سیستم هیدروپونیک می‌تواند یک راه‌حل ایده‌آل برای ساکنان آپارتمان‌ها و شهرنشینانی باشد که امکان باغبانی کردن در فضای باز را ندارند، متذکر شد: به طور کلی در کشت هیدروپونیک با وجود نیاز به تخصص کافی و سرمایه اولیه نسبتاً بالا در مقایسه با کشت خاکی مزایای بسیاری مانند عملکرد بالا، نیاز به نیروی کار کم، سهولت کارها، عدم نیاز به تناوب کشت، کنترل علف‌های هرز، یکنواختی رشد گیاهان، اتلاف آب بسیار کم، عدم رقابت گیاهان برای آب و مواد غذایی، امکان اعمال تأمین مواد غذایی متناسب با نیاز‌های گیاهان و استفاده کمتر از مواد شیمیایی و در نتیجه سالم‌تر بودن محصولات کشاورزی مشاهده می‌‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه درباره برتری‌های سیستم‌های هیدروپونیک بیان کرد: از برتری‌های سیستم‌های هیدروپونیک قابلیت استفاده و ایجاد ارزش اقتصادی آن در زمین‌های غیرقابل کشت یا در شرایط نامناسب برای رشد برخی گیاهان است.

نعمتی خاطرنشان کرد: کاشت گیاهان خارج از فصل، استفاده بهینه از آب و کود‌ها و استفاده حداکثر از زمین از برتری‌های مهم سیستم‌های بدون خاک در مقایسه با سیستم‌های کشاورزی باز (باغ یا مزرعه) است.

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با اشاره به مزایای کشت هیدروپونیک تشریح کرد: این روش کشت دارای مزایای زیادی مانند امکان پرورش گیاهان در تمام نقاط (زمین‌های خشک، سنگلاخی، باتلاقی و غیرقابل کشت)، بالا بودن تراکم در واحد سطح (کشت در چند سطح یا چند طبقه)، حذف برخی فعالیت‌های سنگین و مرسوم در کشاورزی مثل شخم زدن و کاهش هزینه نیروی انسانی، صرفه‌جویی در مصرف آب (در مناطق کم آب) و کود (تولید محصولات ارگانیک و کاهش آلودگی محیط زیست)، کاهش مشکلات ناشی از وجود آفات و بیماری‌ها (کاهش مصرف سموم)، نبود مشکل علف‌های هرز، افزایش میزان تولید محصول، کنترل شرایط محیطی، کنترل مواد غذایی، کنترل شیمیایی آسان منطقه رشد ریشه و استقرار آسان‌تر گیاهان جدید است.

نعمتی تأکید کرد: شرکت در این دوره آموزشی ـ مهارتی می‌تواند منجر به یادگیری و کسب مهارت لازم برای ایجاد گلخانه کشت هیدروپونیک شود و علاقه‌مندان می‌توانند با کسب مهارت‌های لازم و آموزش دوره‌های تکمیلی به‌صورت خوداشتغالی و حتی کارآفرینی فعالیت کنند.

وی متذکر شد: شرکت در این دوره مقدماتی رایگان بوده و به مدت سه ساعت از روز چهارشنبه مورخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در سالن اجلاس ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته