سهم بزرگ دانشبنیانها در حل مشکلات صنایع و معادن کشور
ابراهیم جمیلی رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگارگروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اعلام این مطلب اظهار کرد: برچیدن موانع بزرگ از سر راه بخشهای مختلف صنعت و معدن نیاز به علم روز دارد که قطعاً برای رهایی از قطعی برق صنایع، استفاده از تجربیات علمی دانش بنیانها ضروری است؛ موضوعی که دولت باید به آن ورود کند.
جمیلی گفت: با شروع فصل گرما مشکل تامین برق برای واحدی صنعتی و معدنی دوباره تکرار شده است.در شرایطی که تامین برق واحدهای صنعتی و معدنی دچار مشکل است، نمیتوان حرفی از بهره وری و نقش فناوری در توسعه صنایع معدنی داشت.
وی با اشاره به نقش قطعی مکرر برق واحدهای صنعتی و معدنی اظهار کرد: برای واحدها سه گزینه برای تعیین ساعت و روز قطعی برق ارسال شده است و ما باید از میان سه گزینه موجود در لیست، ساعت و روز قطعی برق واحد صنعتی و معدنی خود را اعلام کنیم.
رئیس کمیسیون معادن وصنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از تبعات قطعی مکرر برق واحدهای صنعتی و معدنی متذکر شد: در چنین شرایطی که نمیتوان نسبت به تولید و حفظ ظرفیت فعلی واحدها برنامه ریزی کرد چگونه میتوان برای رشد و توسعه اقتصادی در زمینههای گوناگون برنامه ریزی کرد.
توسعه اقتصاد در بحث های کلان و خُرد دانش بنیان هاست
جمیلی در پاسخ به این سوال خبرنگار آنا که با توجه به طرح توسعه هفتم، ضرورتهای برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف کلان و خُرد این طرح با چه ابزارهایی قابل اجرا است، گفت: قطعاً علم روز دنیا میتواند موتور محرکی برای توسعه اقتصاد کشوری با تمام ظرفیتها باشد.
او تصریح داشت: بخش بزرگی از شرکتهای دانش بنیان قابلیتهای زیادی در برنامه ریزی و اجرای طرحهای توسعهای در بخشهای مختلف تولید به ویژه صنایع مختلف دارند که در این برهه باید از این پتانسیلها به درستی استفاده شود.
به گفته جمیلی؛ نگاه امروز توسعه در جوامع پیشرفته، نگاه علمی به تمام زوایای مختلف اقتصادی است که برای رسیدن به این جایگاه به کار گیری علم روز و فناوریهای به روز شده ابزاری برای تسریع و تصریح بخشی در این بخش است.
ورود دانش بنیان ها به بحث های توسعه ای
رئیس کمیسیون معادن وصنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران تأکید داشت: باید مقوله دانش بنیان در اقتصاد به ویژه در بخش تولید و صنایع کشور نهادینه شود، موضوعی که شاید طی سالهای گذشته به طور جد دنبال نشده بود، اما امروز زمان آن فرا رسیده و باید از دانش شرکتهای دانش بنیان در بحثهای کلان و خُرد تولید استفاده بهینه و کارآمد شود.
گفتنی است؛ هر ساله جداولی به واحدهای فعال برای انتخاب روز و ساعت قطعی برق ارائه می شود تا براساس انتخاب آنها قطعی برق اعمال شود اما عدم پایبندی به این امر موجب می شود تا واحدهای تولیدی متحمل ضرر و زیان های هنگفت شده و نتوانند نسبت برای تولید برنامه ریزی کنند.
انتهای پیام/