دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط کاوشگر «چانگ‌ای ۵»؛

یک منبع آب بالقوه‌ در ماه پیدا شد

یک منبع آب بالقوه‌ در ماه پیدا شد
کاوشگر «چانگ‌ای ۵» چین گوی‌های شیشه‌ای کوچکی را در یک دهانه برخوردی در ماه پیدا کرده است که حاوی آب هستند.
کد خبر : 839415
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، کاوشگر «چانگ‌ای ۵» چین گوی‌های شیشه‌ای کوچکی را در یک دهانه برخوردی در ماه پیدا کرده است که حاوی آب هستند. نمونه‌های گردآوری‌شده از مأموریتی در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که این گوی‌ها، ۲۰۰۰ بخش بر میلیون آب دارند و درنتیجه می‌توانند به‌عنوان مبنعی برای تأمین آب انسان در مأموریت‌های ماه استفاده شوند.

محققان با بررسی نمونه‌های گردآوری‌شده از ماه مقاله‌ای را در مجله Nature Geoscience پیرامون این گوی‌های شیشه‌ای حاوی آب منتشر کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند بر اثر برخورد سیارک‌ها با قمر زمین یا آتشفشان‌های باستانی در این کره، گوی‌هایی به‌وجود آمدند که اتم‌های اکسیژن داشتند. سپس این اتم‌ها با یون‌های هیدروژن طوفان‌های خورشیدی ترکیب شدند و در یک واکنش شیمیایی تشکیل آب دادند.

دانشمندان مدعی‌اند که این گوی‌های شیشه‌ای بسیار کوچک هستند و اندازه آن‌ها بین چند ده میکرومتر تا چند میلی‌متر است. اما تعدادشان آن‌قدر زیاد است که بتواند (روی کاغذ) حدود ۲۷۰ تریلیون کیلوگرم آب تأمین کند. به‌عبارت دیگر، این آب می‌تواند ۱۰۰ میلیون استخر در ابعاد استخر‌های المپیک را پر کند.
 
یک منبع آب بالقوه‌ در ماه پیدا شد
 
**استخراج آب در ماه هنوز با چالش‌هایی مواجه است
 
بااین‌حال، دانشمندان هنوز راهی برای گردآوری این گوی‌ها پیدا نکرده‌اند و استخراج آب از داخل آن‌ها به حرارتی در حدود ۱۰۰ درجه سلسیوس هم نیاز دارد. منتها گفته می‌شود که این گوی‌ها می‌توانند منبعی برای تأمین آب در آینده اقامتگاه‌های ماه باشد.

پژوهشگران همچنین در بخشی از این مقاله اعلام کرده‌اند که این گوی‌های شیشه‌ای باید در سایر اقمار منظومه شمسی هم وجود داشته باشد. وجود آبی که در گوی‌های شیشه‌ای ذخیره شده است، منطبق با شناسایی آب در مناطق کم‌ارتفاع ماه، وستا و عطارد است. یافته‌های ما نشان می‌دهد که شیشه‌های برخوردی بر سطح بدنه‌های فاقد هوا در منظومه شمسی قادر به نگهداری از آب ناشی از طوفان‌های خورشیدی و انتشار آن در فضا است.

گوی‌های شیشه‌ای اولین مدرک وجود آب در ماه نیست. ناسا در سال ۲۰۰۹ کاوشگری را به دهانه کبوس فرستاد و متوجه وجود آب در آن‌جا شد. در سال ۲۰۱۸ نیز شواهد مستقیم مخازن یخ در دهانه‌های تاریک قطب شمال و جنوب این کره دیده شد.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب