طرز تهیه شیرینی «پادرازی»
به گزارش خبرگزاری آنا، شیرینی پادرازی یکی از شیرینیها محبوب و خوشمزه و با اصالت ایران زمین محسوب میشود که متعلق به قزوین است و همانند شیرینی نخودچی، کوکی بادومی و ... از جمله شیرینیهای ثابت در ایام عید بخصوص عید نوروز است.
این شیرینیها معمولا دارای ماندگاری بالایی هستند و با توجه به این موضوع افراد بی شماری از طرفداران آنها محسوب میشوند.
اما اگر بخواهیم این شیرینی قزوینی را در منزل تهیه کنیم چه کارهایی باید انجام دهیم؟
مواد لازم برای تهیه شیرینی پادرازی
- آرد سفید قنادی: ۲۰۰گرم
- روغن صاف قنادی: ۱۴۰گرم
- پودر قند:۱۵۰گرم
- پودر هل: یک دوم قاشق چایخوری
- تخم خرفه (برای تزیین):در صورت دلخواه
- پودر کاکائو:۱ قاشق سوپ خوری
نحوه پخت شیرینی پادرازی قزوین
ابتدا باید پودر قند الک شده و روغن صاف را با لیسک یا قاشق مخلوط کنیم تا به خوبی بخورد یکدیگر بروند.
پس از این مرحله مواد را با همزن مخلوط میکنیم تا کاملا پوک و سفید و سبک شود و بعد پودر هل رو اضافه میکنیم و دوباره با همزن مخلوط میکنیم.
آرد برنج و آرد سفید رو با هم مخلوط و الک میکنیم و از مخلوط آردها کم کم به مواد اضافه و با لیسک مخلوط میکنیم.
توجه داشته باشید که مخلوط کردن را تا آن زمان ادامه میدهیم که آردها به خورد روغن و پودر قند برود و زمانی که تمام آرد را با مواد اضافه کردیم آنها را مخلوط میکنیم تا خمیر حالت پودری به خود بگیرد و پس از آن کمی خمیر را با دست جمع میکنیم و یک یا دو بار از چرخ گوشت رد میکنیم تا خمیر نرم و کمی چسبناک شود.
توجه داشته باشید که اگر بعد از اضافه کردن آردها خمیرتون نرم بود و حالت پودری نداشت نیازی نیست از چرخ گوشت رد کنید.
حالا باید مقدار کمی از خمیر سفید را جدا کنید و به آن پودر کاکائو الک شده اضافه کنید و بعد با دست مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
در مرحله بعد باید خمیرها را در داخل زیپ کیپ یا نایلون فریزر قرار دهید و بگذارید تا دو ساعت داخل یخچال استراحت کند تا چسبندگی خمیر گرفته شود و پس از استراحت اجازه دهید کمی در دمای محیط بماند تا کمی نرمتر و هم دمای محیط شود.
حالا بسته به سلیقه خودتون میتوانید خمیر راا به ضخامت نیم الی یک سانت بین دو نایلون یا کاغذ روغنی باز کنید و قالب بزنید و یا اینکه خمیر را با دست شکل بدید؛ به این صورت که مقداری از خمیر سفید و مقدار کمتری از خمیر قهوهای را بر میدارید و با هم مخلوط میکنید و بعد با دست شکل بدید تا شیرینی شما دو رنگ شود؛ البته میتونید هر رنگ رو به صورت جدا و تک رنگ نیز آماده کنید و یا حتی میتوانید خمیر را سه قسمت کنید و به یه قسمت دیگر مقداری زعفران غلیظ اضافه کنید تا شیرینی شما سه رنگ شود.
بعد شیرینیها را در داخل سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید، توجه کنید که اگر بخواهید میتوانید روی شیرینیها تخم خرفه هم بریزید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای صد و هفتاد درجه به مدت یک ربع بگذارید تا بپزد.
وقتی شیرینیها پخت و از فر خارج کردین، اجازه بدین داخل سینی فر کاملا خنک بشه و به شیرینیها دست نزنید، زیرا به راحتی پودر میشوند، اما بعد از خنک شدن خیلی راحت میتونید آنها را جا به جا کنید.
نکات مهم شیرینی پادرازی
به جای روغن صاف قنادی میتونید از روغن صاف خانگی استفاده کنید؛ برای تهیه روغن صاف خانگی، روغن نیمه جامد رو داخل ظرفی روی حرارت بخار آب (بن ماری) قرار بدین تا کاملا ذوب بشه و حالت شفاف پیدا کند و بعد روغن رو به مدت حداقل ۸ ساعت الی ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار بدید تا ببندد و به این ترتیب روغن صاف خانگی دارید.
برای عطر شیرینی میتونید از پودر زنجبیل یا پودر هل استفاده کنید؛ اگر از پودر هل استفاده میکنید، بهتر است هل سبز را با آسیاب پودر کنید و از الک رد کنید و پودر هل رو به صورت تازه داخل شیرینی استفاده کنید تا عطر فوق العادهای داشته باشد.
همانطور که گفتیم میتوانید شیرینیها را در سه رنگ و جدا گانه و به صورت تک رنگ درست کنید؛ اگر از زعفران داخل شیرینی استفاده میکنید دقت کنید که حتما باید زعفران شما غلیظ باشد تا با اضافه کردن مقدار کمی از آن رنگ و طعم خوبی به شیرینی بدهید و اگر زعفران آبکی باشد مجبوریم برای رنگ بیشتر و بهتر مقدار بیشتری زعفران اضافه کنیم و اضافه کردن زیاد مایعات باعث وا رفتن شیرینی داخل فر میشود.
توجه کنید که میتوانید در این شیرینی به جای ۲۰۰ گرم آرد سفید قنادی از صد گرم آرد سفید قنادی و صد گرم آرد نخودچی استفاده کنید که به این ترتیب از سه آرد داخل شیرینی استفاده میشود.
حتما مخلوط روغن و پودر قند را خوب بزنید تا کاملا پوک شود، زیرا در نهایت تاثیر به سزایی روی بافت و کیفیت شیرینی و پوک شدن شیرینیها دارد.
- بیشتر بخوانید:
- تاریخچه و نقشه جامع شهر قزوین در ویکی آنا
- خوردن یک تکه شکلات اضافی خطر سکته مغزی را افزایش میدهد
- چگونه شیرین شکری بدون فر آماده کنیم؟
- چگونه نان خامه ای بدون فر درست کنیم؟
- طرز تهیه گوشفیل(مناسب برای افطار)
انتهای پیام/