طرز تهیه کوکی بادام
به گزارش خبرگزاری آنا، در میان شیرینیهای خوشمزه و متنوعی که در کشور ما تهیه میشود و گاهی نیز از آنها در مراسمات و به ویژه عید و مهمانیها برای پذیرایی استفاده میشود کوکی بادام است. نوعی شیرینی صاف، مسطح و شیرین که خود این شیرینی دارای انواع متنوعی است و بسیاری آن را برای عید پیشنهاد میکنند.
اصلیترین نوع کوکی بادام یا همان نوع ساده آن وانیلی است که با اضافه کردن شکلات یا انواع مختلف خشکبار و آجیل و ... میتوان انواع مختلفی آن را تهیه کرد.
حتی گاهی برخی از افراد با سلیقه بین دو کوکی را با کرم، مربا یا شکلات پر میکنند و یک نوع جذابتر از خلق میکنند و یا با اضافه کردن نارگیل، کاکائو یا بادام کوکی نارگیلی یا بادامی یا شکلاتی درست میکنند و آن را به همراه شیر، چای و یا قهوه نوش جان میکنند.
اما چطور میشود این شیرینیهای خوشمزه را تهیه کرد؟
مواد لازم برای تهیه کوکی بادومی
- آرد سفید قنادی: ۲۵۰گرم
- پودر بادام: ۵۰گرم
- کره: ۱۵۰گرم
- پودر قند: ۸۰گرم
- تخم مرغ:۱عدد
- وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
- نمک: ۱پنس
مراحل تهیه شیرینی بادامی
در ابتدا باید آرد و پودر بادام و نمک ر با یکدیگر مخلوط کنید.
حالا باید ۲- کره و پودر قند را حدود سه الی چهار دقیقه با همزن بزنیم تا پودر قند داخل کره حل شود و بعد به مواد داخل ظرف تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم و با همزن به مدت ۲ دقیقه مخلوط میکنیم.
در مرحله بعد باید آرد را در دو مرحله به مواد اضافه کنیم و س از آن با نوک انگشتان خمیر رو ورز دهیم تا خمیر شکل بگیره و بعد خمیر را جمع میکنیم تا یک خمیر یکدست حاصل شود.
توجه کنید که بدلیل وجود کره در ترکیبات نباید خمیر را با کف دست یا بیش از حد ورز بدید، زیرا خمیر روغن میاندازد و این امر سبب میشود تا کوکیها خشک شوند.
از سوی دیگر نیز توجه داشته باشید که باید خمیر را نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
در مرحله بعد باید بر روی صفحه کار، کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر را بین کاغذ روغنی و نایلون با وردنه به ضخامت دلخواه باز کنید و با کاتر پلاستیکی طرح دار، قالب بزنید.
حالا شیرینیها را در داخل سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی قرار دهید و روی شیرینیها یک عدد بادام قرار دهید.
نوبت به مرحلهای رسید که باید شیرینیها را در داخل فر با درجه ۱۷۰درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید تا پخته شوند و توجه داشته باشید که این زمان تا وقتی که زیر کوکیها طلایی شوند و یا گرمای فر ممکن است کم یا زیاد شود.
شیرینیها که پخته شدند باید اجازه دهید تا داخل سینی فر خنک شوند و پیشنهاد میکنیم که برای جابجا کردن شیرینیها اصلا عجله نداشته باشید.
حالا که شیرینیها سرد شد، به صورت دلخواه میتونید روی شیرینیها را با شربت بار رومال کنین تا براق تر، زیباتر و شیربنتر شوند.
اما شربت بار چیست؟
شربت بار، در واقع مایع غلیظ و شیرین است که غلظتش کمی کمترتر از عسل بوده و کاربردهای زیادی در شیرینی پزی داره، بعنوان مثال به عنوان شهد زولبیا و بامیه استفاده میشود و از طرفی همانطور که گفتیم در تهیه کوکی بادومی برای شیرینتر و براق کردن کوکی استفاده میشود..
شما در واقع میتوانید به جای استفاده از شربت بار مقداری عسل، کمی آب جوش و زعفران اضافه کنید تا کمی روونتر شود و از آن برای رومال استفاده کنید.
طرز تهیه شربت بار برای شیرینی بادامی:
- شکر: ۱ پیمانه
- آب: نصف پیمانه
- جوهر لیمو: نوک قاشق چایخوری
- زعفران و گلاب: در صورت دلخواه
برای تهیه شربت بار توجه داشته باشید که باید آب و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و بر روی حرارت بالا قرار دهید تا دانههای شکر حل شده و شروع به جوشیدن کند.
پس از آن در مرحله بعد باید حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مواد آرام آرام بجوشد و به قوام برسد و در آخر جوهر لیمو را به آن اضافه کنید تا شکرک نزدن.
توجه داشته باشید که به جای جوهر لیمو میتوانید از یک قاشق چایخوری آب لیمو هم استفاده کنید، اما تاثیر جوهر لیمو بیشتر خواهد بود و در نهایت میتوانید در صورت تمایل دراواخر کار زعفران و گلاب هم اضافه کنید.
بعد از این که شیرینیها خنک شدند آنها را داخل شربت بار بریزید و یا اینکه با قلمو از شربت روی شیرینیها بزنید و اجازه دهید شربت اضافی از روی شیرینی بیرون بریزد و در نهایت با خلال پسته یا گل محمدی و… شیرینیها را تزیین کنید.
- بیشتر بخوانید:
- خوردن یک تکه شکلات اضافی خطر سکته مغزی را افزایش میدهد
- چگونه شیرین شکری بدون فر آماده کنیم؟
- چگونه نان خامه ای بدون فر درست کنیم؟
- طرز تهیه گوشفیل(مناسب برای افطار)
انتهای پیام/