دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 فروردين 1402 - 13:27

طرز تهیه شیرینی نارگیلی

طرز تهیه شیرینی نارگیلی
شیرینی نارگیلی از جمله شیرینی‌هایی است که بطور معمول پایه ثابت بسیاری از مراسم‌ها و جشن‌ها محسوب می‌شود و دستورپخت به نسبت ساده‌ای دارد.
کد خبر : 837961

به گزارش خبرگزاری آنا، یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌هایی که در ایام و مراسم‌های مختلف از آن پذیرایی استفاده می‌کنند شیرینی نارگیلی است که بسیاری آن را شبیه به شیرینی گردویی می‌دانند که البته از لحاظ طعم و رنگ و مزه بسیار با هم متفاوتند.

رویه این شیرینی طلایی، ترک دار، براق و ترد است و داخل آن نیز کاملا نرم است.

البته پخت این شیرینی نیز مانند سایر شیرینی‌ها روش‌ها و نکات خاصی دارد که اگر رعایت نشود به آن طعم و مزه و خوشمزگی که قرار است باشد، نمی‌رسد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نارگیلی

یک نکته جالب درباره شیرینی نارگیلی وجود دارد و آن این است که، برای تهیه شیرینی نارگیلی، فقط به سفیده تخم مرغ نیاز دارید!

اما چه موادی برای تهیه شیرینی نارگیلی نیاز است؟

  • نارگیل: ۱۲۰ گرم
  • سفیده تخم: مرغ ۱۲۵ گرم
  • شکر:۲۵۰ گرم
  • روغن مایع: ۷۵ گرم
  • آب لیمو ترش: نصف قاشق چای خوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • خلال پسته یا بادام: به مقدار لازم

نحوه پخت شیرینی نارگیلی

تهیه و پخت شیرینی نارگیلی نیز مانند سایر شیرینی‌ها نکاتی دارد که باید به آن توجه کنیم تا حتی از شیرینی‌هایی که در قنادی‌ها نیز بفروش می‌رسد خوشمزه‌تر و تردتر شود که در ادامه به تشریح نحوه پخت این نوع شیرینی می‌پردازیم:

ابتدا باید پودر نارگیل و شکر را در یک ظرف با هم مخلوط کنید و پس از آن نصف سفیده تخم مرغ و نصف روغن مایع رو هم به این مخلوط اضافه کنید.

پس از آنکه همه مواد بالا با یکدیگر بطور کامل مخلوط شدند، آن را ۲ بار از چرخ گوشت رد کنید البته می‌توانید از غذا ساز هم استفاده کنید، اما استفاده از چرخ گوشت می‌تواند نتیجه را بهتر کند.

پس از آن مخلوط را در داخل قابلمه یا تابه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید و به مدت حدود سه دقیقه مرتب هم بزنید تا سفیده نبندد.

توجه داشته باشید که هدف ما در این قسمت صرفا این است که سفیده با مواد یکدست شود و زمانی که مواد را بین دو انگشت حرکت می‌دهید زبری و بافت شکر رو حس نکنید و بنوعی شکرآب شده باشد.

طرز تهیه شیرینی نارگیلی

از سوی دیگر دقت داشته باشید که مواد اصلا نباید به درجه جوش برسد و یا اینکه آنقدر داغ شود و پس از رسیدن ماده به حالت شکرآب حرارت رو خاموش کنید و به مواد آسیاب شده، بقیه سفیده تخم مرغ رو اضافه کنید.

در مرحله بعدی، باید روغن مایع و وانیل را اضافه کنید و در هایت در مرحله آخر آبلیمو رو اضافه کنید و آن را خوب مخلوط کنید و دوباره روی حرارت کم قرار بدید و حدود پنج دقیقه و مرتب هم بزنید.

توجه کنید که در این مرحله نیز مواد نباید اصلا به نقطه جوش برسد، اما داغی مواد باید حس شود.

وقتی مواد داغ شد، حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین تا مواد در دمای محیط کاملا خنک شود و پس از خنک شدن مواد را داخل قیف یا با سر ماسوره ساده یا بدون سر ماسوره بریزید.

داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده، با فاصله از هم مواد بریزیذ و برجستگی روی شیرینی رو با دست چرب شده صاف کنید و و روی شیرینی‌ها پودر پسته یا خلال پسته بریزید توجه داشته باشید که ریختن پسته در این مرحله کاملا اختیاری است و حتی می‌توانید در صورت دلخواه این مرحله را حذف کنید.

سینی را داخل فر با درجه حرارت ۱۷۰ درجه که از قبل گرم شده به مدت حدود ۱۵دقیقه قرار بدید؛ البته توجه داشته با شید که دما در فر‌های مختلف متفاوت است و وقتی روی شیرینی‌ها ترک خورد و زیر شیرینی‌ها طلایی شد، می‌توانید آن‌ها را از فر خارج کنید.

دقت کنید که تا زمانی که شیرینی‌ها خنک نشدند نباید آن‌ها را از سینی جدا کنید و در نهایت پس از خنک شدن، شیرینی نارگیلی باید رویه‌ای خشک و ترد داشته باشه و ترک دار و براق باشه و بافت داخل شیرینی کاملا نرم و کشسان و جویدنی باشه و در عین حال باید کاملا مغز پخت شده باشد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب