طرز تهیه شیرینی مربایی؛ شیرینی عید مشهدیها
به گزارش خبرگزاری آنا، شیرینی مربایی که به شیرینی آلمانی نیز شهرت دارد همان شیرینیهای خوشمزهای است که اکثر ما بدلیل وجود مربای بینش آن را دوست داریم و مثل شیرینی نخودچیها که پای ثابت پذیراییها در ایام عید نوروز هستند، این شیرینی نیز طرفداران خاص خود را دارد و در مجالس سر و صدایش غوغا میکند.
اما چطور میتوانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنیم؟
مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی
- کره یا روغن جامد ۱۰۰ گرم
- پودر قند نصف پیمانه
- وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- شهد یا عسل ۱ قاشق مربا خوری
- شیر یا آب ولرم یک قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو ۱ قاشق غذا خوری
- آرد ۱ و نیم پیمانه
- شکلات شیری و کاکائویی ذوب شده برای تزیین
- مارمالاد و ژله مغزی به میزان لازم برای تزیین
- پودر پسته به میزان دلخواه برای تزیین
- پودر نارگیل به میزان دلخواه برای تزیین
نحوه پخت شیرینی مربایی
برای این که بتوانید شیرینی مربایی خانگی تهیه کنید ابتدا باید کره و پودر قند را درون ظرفی ریخته و آنها را به کمک همزن به مدت ۵ دقیقه بزنید تا پوک و سفید رنگ شود.
پس از این مرحله باید تخم مرغ و وانیل را اضافه کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را با همزن ترکیب کنیم تا کاملا یکدست و مخلوط شوند.
حالا آرد را دو مرتبه الک میکنیم و کم کم به مواد اضافه میکنیم و با قاشق یا لیسک مخلوط میکنیم تا خمیری لطیف و نرم به دست بیاید.
به این نکته توجه داشته باشید که نیازی نیست مواد را بیش از حد مخلوط کنید و در همین حد که آرد با دیگر مواد یکدست شود کافی است، زیرا اگر بیش از حد مواد را بهم مخلوط کنید خمیر به روغن م یافتد و شیرینیها پس از پخته شدن خشک میشوند. توجه کنید که این خمیر نیازی به استراحت ندارد و پس از آماده شدن میتوانیم آن را بپزیم.
حالا خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و پس از آن هر قسمت خمیر را بین دو کاغذ روغنی قرار داده و با وردنه روی سطح کار پهن کنید. دقت داشته باشید که ضخامت خمیر ۳ میلی متر باشد و حالا با قالب یا کاتر مورد نظرمان خمیرها را قالب میزنیم.
پس از این مرحله با یک سر ماسوره وسط نصف شیرینیها را برش میزنیم و خارج میکنیم و در ادامه شیرینی را با کاغذ روغنی زیرشان داخل سینی فر میچینیم، توجه داشته باشید که هنگام انتقال شیرینیها به سینی فر مراقب باشید که تغییری در شکل ظاهری شیرینیها ایجاد نشود.
این نکته را مدنظر داشته باشید که باید فر را از ۲۰ دقیقه قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا کاملا گرم شود، سپس شیرینیها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درون فر قرار دهید تا پخته شوند.
توجه کنید که در زمان پخت از کنار فر تکان نخورید، زیرا این شیرینی بسیار حساس است و زود خشک میشود.
پس از قرار دادن در فر مراقب باشید که زیر شیرینیها که کمی رنگ گرفت آنها را از فر خارج کنید و نگذارید زیاد به رنگ قهوهای درآید، زیرا شیرینیها خشک میشوند.
توجه کنید که پس از پُخت باید کمی صبر کنیم تا شیرینیها خنک شود سپس با مارملاد دلخواه بین شیرینی را پر میکنیم.
شما میتوانید برای بین شیرینی هایتان از انواع مرباها و مارمالادها به سلیقه خود استفاده کنید و پس از اینکه شیرینیها آماده شدند آنها را به وسیله پودر پسته یا هر چیزی دیگری به سلیقه خود تزیین کنید.
درباره ماندگاری این شیریی نیز باید بدانید که میتوانید به رحتی، این شیرینی را تا یک ماه در یخچال نگهداری کنید.
- بیشتر بخوانید:
- خوردن یک تکه شکلات اضافی خطر سکته مغزی را افزایش میدهد
- چگونه شیرین شکری بدون فر آماده کنیم؟
- چگونه نان خامه ای بدون فر درست کنیم؟
- طرز تهیه گوشفیل(مناسب برای افطار)
انتهای پیام/