دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قوانین نوشیدن چای؛

بایدها و نبایدها، نحوه درست کردن یک فنجان سالم را بدانید

بایدها و نبایدها، نحوه درست کردن یک فنجان سالم را بدانید
اکثر مردم جهان چای را اکسیر زندگی می‌دانند و بعد از ساعت‌ها فعالیت و خستگی، هیچ چیز مانند نوشیدن یک فنجان چای خستگی را در نمی‌آورد، اما متخصصان پیشنهاداتی برای نحوه درست کردن و مصرف آن دارند که به برخوvداری از مزایای آن می‌انجامد.
کد خبر : 832029

گروه جامعه خبرگزاری آنا، چای سیاه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های گرم ایرانی است که بعد از ساعت‌ها فعالیت و خستگی، هیچ چیز مانند نوشیدن یک فنجان چای خستگی را به در نمی‌آورد. تقریبا می‌توان گفت در تمام خانه‌های ایرانی این نوشیدنی محبوب یافت می‌شود. چای سیاه نه تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشور‌های دنیا به عنوان یک نوشیدنی محبوب شناخته شده است. اکثر مردم جهان صبح را با یک فنجان چای شروع می‌کنند و آن را بعد از آب لذت‌بخش‌ترین نوشیدنی می‌دانند؛ صبح‌ها مترادف با چای هستند. اکثر مردم جهان آن را اکسیر زندگی می‌دانند و با گذشت زمان، گزینه‌های چای از چای سبز، چای زرد تا انواع دمنوش‌های گیاهی افزایش یافته است. چای نه تنها در طعم‌های مختلف موجود است، بلکه انواع مختلفی دارد که اهداف مختلفی را به سرانجام می‌رسانند؛ اگر چای سیاه به میل به خوردن کمک می‌کند، چای سبز محبوب به کاهش اشتها کمک می‌کند و در عین حال چای گیاهی به بهبود ایمنی و با تب و عفونت مبارزه می‌کند. نوشیدن چای در حد اعتدال فواید زیادی دارد. به افزایش انرژی، محافظت از سلامت قلب، کاهش کلسترول و کمک به کاهش وزن کمک می‌کند. با این حال، نوشیدن بیش از حد فنجان چای می‌تواند جذب مواد مغذی را کاهش، اضطراب را افزایش دهد، کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار دهد و باعث سوزش قلب شود. همچنین مهم است که زمان مناسب نوشیدن چای را بدانید و مطمئن شوید که آن را به موقع مصرف می‌کنید و با وعده‌های غذایی اصلی خود ترکیب نمی‌کنید. باید از مصرف چای پررنگ با معده خالی اجتناب کرد.

چای بدن شما را گرم می‌کند و مواد تقویت کننده سلامتی را به رژیم غذایی اضافه می‌کند. بسیاری از طرفداران چای نمی‌دانند که این نوشیدنی هم حاوی کافئین است. براساس نحوه کشت و فرآوری چای، محتوای کافئین موجود در چای متفاوت است؛ چای سیاه و ماچا دارای بالاترین سطح کافئین است در حالی که چای سبز دارای سطوح متوسط است. چای اولانگ نیز کافئین کمتری نسبت به سایرین دارد و کافئین چای گیاهی صفر است. در این گزارش چند قانون مهم برای نوشیدن چای توسط متخصصان سلامت توضیح داده شده است:

* آیا می‌توانیم بلافاصله بعد از غذا چای بخوریم یا صرفا باید آن را با وعده صبحانه ترکیب کنیم؟

گرچه چای حاوی کافئین است و می‌تواند انرژی ما را افزایش و سیستم گوارشی را بهبود دهد، اما از آنجایی که حاوی اسید تانیک است و با پروتئین و آهن موجود در غذا واکنش نشان می‌دهد و در نتیجه از جذب این اجزا جلوگیری می‌کند بنابراین توصیه می‌شود نوشیدن چای را حدود پانزده تا بیست دقیقه بعد از غذا انجام دهید. بسیاری از چای‌های مورد علاقه شما حاوی کافئین هستند و به طورکلی نوشیدن چای معمولاً بعد از شام توصیه نمی‌شود. شروتی بهارادواج، متخصص تغذیه می‌گوید، افراد باید حداقل دو ساعت بعد از غذا یا صبحانه چای بخورند. مصرف چای در صبح یا عصر خوب است، اما بهتر است از مصرف چای در صبحانه یا همراه با وعده غذایی خودداری شود.

برخی از کارشناسان نظرات دیگری دارند و می‌گویند، چای ترکیبی از تانن است و کمی در جذب غذا اختلال ایجاد می‌کند، اما نه به حدی که نتوان آن را به عنوان بخشی از صبحانه مصرف کرد. برای جذب آهن همیشه گفته می‌شود می‌توان مقداری ویتامین C برای افزایش جذب آن اضافه کرد؛ بنابراین لازم  ترکیبی از مواد غذایی که جذب مواد مغذی را افزایش می‌دهد در رژیم غذایی گنجانده شود.

* تاثیر چای بر قلب

نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه می‌شود. چای از ایجاد لخته‌های خطرناک خون که به حملات قلبی و سکته منجر می‌شود پیشگیری می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که سطح چربی خون و فشار خون بعضی مصرف‌کنندگان چای پایین‌تر از دیگران است. دانشمندان روسی پس از اجرای طرح‌های تحقیقاتی گسترده روی بیماران دریافته‌اند که چای، آثار نیرومندی برای به تاخیر انداختن پیشرفت تصلب شرایین و تقویت عروق مویین و رقیق کردن خون و کاهش فشارخون دارد.

تحقیقات دیگر نیز آثار مفید چای را در حمایت عروق قلبی تایید می‌کند. در اواخر سال‌های ۱۹۶۰ دانشمندان آزمایشگاه لارونس لیومور در دانشگاه کالیفرنیا میزان تصلب شرایین در شریان‌های قلب حدود ۳۰۰ نفر از قفقازی‌ها که عادت به خوردن قهوه داشتند و ۱۰۰ نفر چینی که چای می‌نوشیدند را اندازه گیری کردند. نتایج این مطالعه ۱۴ ساله نشان داد، گروهی که چای می‌نوشیدند یک سوم کمتر از گروهی که قهوه مصرف می‌کردند دچار آسیب‌های قلبی و عروقی شده‌اند.

همچنین چای، مخصوصا چای نه چندان پر رنگ، از تشکیل آتروما (تشکیل پلاک‌های انسداد عروقی) در آئورت جلوگیری می‌کند. نتیجه یک آزمایش که در آن تعدادی خرگوش به عنوان نوشابه چای خورده‌اند، نشان داد که این خرگوش‌هایی که آب ساده خورده‌اند کمتر دچار ناراحتی و آسیب آئورت شده‌اند. تحقیقات ژاپنی‌ها در سال‌های ۱۹۸۰ نشان می‌دهد که چای، کلسترول و تری گلیسرید خون را کاهش می‌دهد.

* آیا می‌توان با معده خالی چای نوشید؟

چای حاوی تانن‌هایی است که می‌توانند اسیدیته کمی ایجاد کنند. اگر فردی اسیدیته شدید داشته باشد، شاید بهتر باشد از خوردن چای غلیط اول صبح با معده خالی خودداری کند. می‌توان برای درست کردن چای کمی شیر اضافه کرد که به طورکلی برای سلامتی هم بهتر است.

* چای‌های سالم و چند فنجان چای می‌توان در روز خورد؟

اگر متوجه شدید که بعد از عصرانه‌تان مشتاق یک فنجان چای داغ هستید، سعی کنید از یک ترکیب گیاهی استفاده کنید تا بتوانید در شب استراحت خوبی داشته باشید. کارشناسان می‌گویند، مصرف ۲ الی ۳ فنجان چای در طول روز کفایت می‌کند و افراد باید از مصرف چای درست قبل از خواب خودداری کنند.

* باید‌ها و نباید‌ها هنگام نوشیدن چای توسط متخصصان تغذیه توضیح داده شده است:

۱. چای را زیاد نجوشانید. دم کشیدن در دمای پایین به حفظ فواید چای کمک می‌کند.

۲. شیر و شکر را زیاد اضافه نکنید. ماهیت واقعی چای بدون افزودن شیر و شکر به دست می‌آید. حتی اگر می‌خواهید شیر اضافه کنید، در آخر شیر داغ را اضافه کنید و بعد از جوشیدن، گاز را خاموش کنید.  

۳. از چای کیسه‌ای استفاده نکنید. به جای آن از برگ‌های چای استفاده کنید.

۴. اگر می‌خواهید در شب چای بنوشید، نوشیدن آن در حوالی ساعت ۲۰:۳۰ بهترین زمان است، زیرا در این زمان است که هضم ما قوی‌ترین است و می‌توانیم کافئین اضافی را برای کمک به متابولیسم غذا مصرف کنیم.

۵. نوشیدن چای حوالی ساعت ۳ بعد از ظهر برای بدن انسان بسیار مفید است، زیرا می‌تواند سیستم ایمنی بدن ما را افزایش دهد و از آنفلوآنزا و سرماخوردگی جلوگیری کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب