دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1398 - 21:47

رابطه جالب مغز با قلب سالم!

مطالعات علمی گذشته نشان داده‌اند که سلامت مطلوب قلبی‌-عروقی فوایدی را برای سلامت مغز به همراه دارد و ممکن است زوال شناختی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.
کد خبر : 452078
61518565.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،«ایزی هلث اپشنز» نوشت: «مغز را می‌توان مرکز فرماندهی و مهم‌ترین اندام بدن انسان در نظر گرفت و بسیاری از ما به‌طور معمول با این نگرانی مواجه هستیم که آیا اقدامات لازم را در راستای حفظ و تقویت سلامت این بخش کلیدی انجام می‌دهیم یا خیر؟ خبر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با مغز مانند آلزایمر و پارکینسون بسیار ترسناک است، زیرا در حال حاضر درمانی ریشه‌کن کننده برای این قبیل بیماری‌ها کشف نشده اند و درمان‌های موجود بر کُند کردن سرعت پیشرفت بیماری متمرکز هستند.


بر همین اساس است که افراد بسیاری توجه‌ ویژه‌ای به اقداماتی مانند مصرف مکمل های غذایی، انجام بازی‌های فکری و حل کردن جدول کلمات متقاطع برای حفظ عملکرد مطلوب مغز خود دارند. با این وجود، مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مراقبت از مغز در واقع می تواند با مراقبت از اندامی دیگر آغاز شود.


حفظ و تقویت سلامت قلب برای محافظت از سلامت مغز


مطالعات علمی گذشته نشان داده‌اند که سلامت مطلوب قلبی‌ - عروقی فوایدی را برای سلامت مغز به همراه دارد و ممکن است زوال شناختی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد. با این وجود، به دلیل ماهیت این مطالعات، مشخص نبود که ژن‌ها و یا محیط در ارتباط بین عوامل خطرآفرین قلبی‌ - عروقی و زوال شناختی نقش دارند یا خیر؟


از این رو، کسی در واقع نمی‌دانست که سلامت قلب تا چه اندازه برای حفظ سلامت مغز اهمیت دارد. اما به لطف نتایج مطالعه‌ای جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه اموری و با حضور براداران دوقلو انجام شد، همه چیز تغییر تغییر کرده است.


با مطالعه روی شرایط برادران دوقلو پژوهشگران نه تنها قادر به تفکیک مؤلفه‌های ژنتیکی بودند که می توانند بر سلامت مغز تأثیرگذار باشند، بلکه عوامل محیطی را نیز مورد بررسی قرار دادند.


در همین راستا، آنها به این نتیجه رسیدند که سلامت مطلوب قلبی‌ - عروقی می‌تواند به معنای سلامت مطلوب مغز باشد.


به گفته پژوهشگران این خبر خوبی برای ما محسوب می‌شود.


از آنجایی که برخی عوامل تأثیرگذار بر سلامت قلبی‌ - عروقی قابل اصلاح هستند، پیشگیری از عوامل خطرآفرین قلبی‌ - عروقی و دنبال کردن یک سبک زندگی سالم از ابتدای زندگی می‌تواند به کسب بهترین نتایج نه تنها برای سلامت قلبی‌ - عروقی بلکه برای سلامت شناختی نیز منجر شود.


به بیان دیگر، بهبود سلامت قلب نه تنها امکان‌پذیر است بلکه روشی ساده برای بهبود سلامت مغز نیز محسوب می‌شود.


هفت عامل خطر آفرین قابل اصلاح


انجمن قلب آمریکا هفت عامل خطرآفرین قابل اصلاح برای سلامت قلبی‌عروقی این گونه معرفی کرده است:


- قند خون


- کلسترول


- فشار خون


- شاخص توده بدنی


- فعالیت بدنی


- رژیم غذایی


- سیگار کشیدن


اگر به این فهرست توجه کرده باشید، کنترل حداقل سه مورد از آنها می‌تواند اثر چشمگیری بر چهار مورد دیگر داشته باشد، به این معنی که اگر سالم‌تر غذا بخورید، ورزش بیشتری انجام دهید و سیگار را ترک کنید، شما می‌توانید در واقع موارد زیر را محقق کنید:


- وزن خود را کاهش داده و شاخص توده بدنی بهتری داشته باشید.  


- سطوح فشار خون و کلسترول خود را کاهش دهید.


- سطوح قند خون را بهبود ببخشید.


بهره‌مندی از قلبی سالم‌تر می تواند به معنای بهره‌مندی از مغزی سالم‌تر باشد. برای تحقق این هدف می‌توانید فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید، به رژیم غذایی خود توجه داشته باشید و سیگار را ترک کنید. اینها نکته‌هایی ساده و قابل انجام برای تقویت سلامت مغز و لذت بردن از یک زندگی بهتر و طولانی‌تر هستند.»


منبع: عصر ایران 


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب