دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آبان 1398 - 20:00

آیا ورزش در دوران بارداری ضرر دارد؟

ورزش کردن نه تنها برای مادران باردار مناسب است، بلکه بر سلامت جنین هم مفید خواهد بود و نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری ورزش می‌کردند ضربان قلب آرام‌تری در هنگام تولد دارند.
کد خبر : 445320
635828431529434952.jpg

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بارداری به معنای خداحافظی از یک زندگی فعال و پرتحرک نیست. انجام ورزش‌های سبک در دوران بارداری به سلامت مادر و جنین کمک می‌کند.


اگر زنان باردار به صورت مرتب ورزش کنند،جنین در حال رشد آنها، ضربان قلب آرام‌تری در هنگام تولد نسبت به سایر نوزادان دارد. علاوه بر این ورزش در دوران بارداری به سلامت مادر هم کمک کرده و می‌تواند خستگی، استرس، کمردرد و خطر دیابت را از مادر دور کند.


البته بارداری دوران حساسی است و برای اینکه مادر آن را با آرامش بگذراند باید مراقبت‌های ویژه‌ای داشته باشد. بدن مادر در دوران بارداری تحت تأثیر تغییرات فیزیولوژیک، رشد جنین و رحم و تغییرات آناتومیک قرار می‌گیرد و در این دوران باید ورزش‌های ملایم انجام دهد.


در ادامه با بهترین ورزش های دوران بارداری آشنا خواهیم شد.


شنا: بدون شک یکی از بهترین ورزش‌ها در دوران بارداری شنا است. این ورزش دردهای مفصلی، کمردرد را تسکین می‌دهد و به آرامش مادر کمک می‌کند. البته باید از سلامت استخر اطمینان داشته باشیم تا سلامت جنین به خطر نیفتد.


دوچرخه ثابت: استفاده هر روزه از دوچرخه ثابت برای سلامت مادر و جنین مفید است. البته باید به آرامی پا زد و از پا زدن سریع که ضربان قلب را افزایش می‌دهد اجتناب کرد. پا زدن آهسته کمک می کند تا ماهیچه های لگن و ران تقویت شوند که برای انجام زایمان طبیعی مفید است.


پیاده‌روی سریع: این ورزش به تقویت عضلات مادر کمک می‌کند و بدون هیچ امکاناتی می‌تواند آن را انجام دهد.همچنین پیاده‌روی می‌تواند استرس مادر را کاهش دهد.


یوگا: ورزش یوگا باعث تقویت ماهیچه‌های بدن می‌شود و به دنبال آن به فرد آرامش می‌دهد. یوگا برای زایمان طبیعی بسیار مناسب است. البته نباید از تمرینات سرعتی یوگا استفاده کرد و تنها ورزش‌های سبک مناسب دوران بارداری توصیه می‌شود.


قبل از ورزش در بارداری باید چه کرد؟


ورزش در بارداری برای سلامت مادر و جنین مفید است اما باید توجه کرد که تمامی ورزش‌ها تحت نظر پزشک انجام شود و اگر از قبل از بارداری ورزش می‌کردید با نظر پزشک همچنان ادامه دهید. اگر هم تازه به ورزش روی آوردید باید گام به گام و با انجام ورزش‌های ملایم شروع کنید تا جنین آسیب نبیند.


در سه ماهه اول بارداری به دلیل عدم چسبندگی کامل جنین به دیواره رحم، ورزش‌های سنگین توصیه نمی‌شود.


باید و نبایدهای ورزش در دوران بارداری


یکی از تأثیرات مهم ورزش در دوران بارداری، جلوگیری از افزایش وزن بیش از حد مادر است، البته ورزش کردن در دورام حاملگی قواعد خاص خودش را دارد. مادر از عرق کردن بیش از حد و گرمای زیاد دوری کند. همچنین با نوشیدن مقدار زیادی مایعات به جلوگیری از افزایش دمای بدن خود کمک کند.


از رفتن به سونا و حمام آب داغ جلوگیری کند زیرا به جنین آسیب می‌زند و خطر زایمان زودرس را افزایش می‌دهد.


همچنین مادران از انجام ورزش‌هایی که به ناحیه لگن و شکم آسیب می‌رسانند، باید خودداری کنند.


انتهای پیام/4051/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب