دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1394 - 14:25

تازه‌ترین کتاب‌های منتشر شده با محوریت سیره حضرت زهرا (س)

فاطمه زهرا (س) در کلام شهدا، فاطمه الزهراء قره‌عین المصطفی، ‌ بانوی بی‌نشان، ‌ درج عفاف، ‌ پرسش و پاسخ درباره زندگانی حضرت فاطمه زهرا (س) و زهرا (س) و زیبایی‌ها از جمله کتاب‌های یک‌سال اخیر است که به شخصیت و زندگی بانوی دوعالم پرداخته است.
کد خبر : 72437

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، با مروری بر اطلاعات آخرین کتاب‌های منتشر شده در چرخه نشر مکتوب کشور، مشاهده می‌شود که ناشران مختلفی در سال اخیر عناوین متعددی را ذیل نام حضرت فاطمه زهرا (س) منتشر کرده‌اند که در ادامه مروری خواهیم داشت بر چند عنوان از این عناوین:



«فاطمه زهرا (س) در کلام شهدا: گزیده موضوعی وصیت نامه شهدا» عنوان کتابی است به همن نام که توسط ملیحه وفامقدم گردآوری و از سوی نشر هزاره ققنوس به زیور طبع آراسته شده. کتاب حاضر، گزیده موضوعی از وصیت‌نامه‌های برخی از شهدا است که در آن‌ها به حضرت فاطمه سلام‌الله علیها اشاره شده است. این کتاب با توجه به‌ضرورت الگوسازی برای زن مسلمان در نظام اسلامی، سعی در ارائه نکات بیان شده در وصیت‌نامه شهدا به در رابطه با زندگی آن حضرت کرده است. در وصیت‌نامه شهید جعفرقلی جعفری می‌خوانیم: «به نام آنکه حضرت محمد (ص) را آفرید تا دین مبین اسلام را گسترش داده و مردان را از بت‌پرستی به‌سوی خداپرستی و از ذلت به‌سوی عزت سوق دهد و امامان را آفرید تا بعد از پیامبر، امت پیامبر بدون رهبر نباشد.»



عنوان بعدی «فاطمة الزهراء قرة عین المصطفی: گذری بر زندگانی فاطمه زهرا (ع)» نام دارد که انتشارات یاس نبی آن را منتشر کرده است. این کتاب مروری بر فضایل و مناقب فاطمه زهرا (س) از منظری قرآنی و روایی است. در این نوشتار ضمن مطالعه بخش‌هایی از زندگانی و سیره این بانوی بزرگ اسلام، به بیان برخی از آیات و روایات وارد شده در شأن و منزلت والای معنوی ایشان پرداخته شده و سیمای نورانی ایشان از دیدگاه قرآن، پیامبر اسلام (ص)، امام علی (ع) و سایر معصومین (ع)، به تصویر کشیده شده است. نویسنده در همین راستا ابتدا به تبیین ابعادی از شخصیت فاطمه زهرا در آیاتی مانند: آیه نور، تطهیر، مودت، مباهله، ایثار، کوثر و قدر پرداخته و تفسیری اجمالی از این آیات در شأن و منزلت آن بانوی بزرگ ارایه نموده است. آن‌گاه سخنانی از معصومین در وصف ایشان نقل نموده که حکایت از سجایای اخلاقی، معنوی و عبادی او داشته و جنبه‌هایی از عفت، عصمت، علم، حلم، زهد، سخاوت، شجاعت، صبر، ساده‌زیستی، انس با قرآن و عبادت شبانه، همسرداری و فرزندپروری نمونه و نیز مصایب ایشان بعد از رحلت رسول خدا دارد.



یکی دیگر از کتاب‌های سال اخیر پیرامون زندگی صدیقه کبری (س) کتاب «بانوی بی‌نشان» است. این کتاب که از سوی انتشارات بهار دل‌ها منتشر شده، شامل سه فصل است که عبارتند از: الف) چگونگی الگو برداری عملی ازحضرت زهرا (س) در عصر حاضر. ب) ۴۰ داستان ازحضرت زهرا (س). ج) اشاره به مظلومیت صدیقه کبری (س) در منابع اهل سنت.



«درج عفاف» مجموعه شعر در مدایح و مراثی حضرت فاطمه زهرا (س)، ناب سروده‌های یکصد شاعر حوزه آئینی درباره این شخصیت بزرگ اسلام است که سفیر اردهال مسئولیت انتشار آن را به عهده داشته است. نویسنده در مقدمه این کتاب توضیح داده: «مجموعه‌ای که پیش رو دارید با نام «درج عفاف» به عنوان یازدهمین اثر فاطمی تراوش یافته از طبع لطیف جمعی از شعرای فرهیخته حوزه شعر آیین است که سر بر آستان بانوی بیت وحی، حصرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) نهاده‌اند. در ناب‌سروده‌های این اثر فاطمی، چاشنی سبک هندی «اصفهانی» بیشتر دیده می‌شود ولی بی‌تردید در این اثر و سایر آثارم کاستی‌هایی وجود دارد که از ارباب ذوق و ادب و اصحاب اندیشه و قلم صنع خاضعانه پوزش می‌طلبم.»



«پرسش و پاسخ درباره زندگانی حضرت فاطمه زهرا (س)» عنوان دیگری است که از سوی انتشارات اسماءالزهرا روانه بازار کتاب شده. این کتاب که ترجمه‌ای از کتاب سلوا فاطمه (س) تألیف حبیب بدره است با روش جدیدی به بررسی روش زندگی حضرت زهرا (س)، مسائل حلال و حرام، معاد به انضمام احادیث شریف فاطمی، مکارم اخلاق آن حضرت و شرح خطبه آن حضرت و نیز تسبیح حضرتش می‌پردازد. کتاب مذکور در ۵ بخش مجزا شامل: گفتگو میان پدر و دختر به صورت سؤال و جواب، تفسیر حدیث کسا، تفسیر خطبه حضرت زهرا (س)، مروری اجمالی بر زندگانی حضرت صدیقه طاهره (س) و نقل سخنان ائمه، بزرگان و دانشمندان تهیه و تدوین شده است.



و آخرین عنوان، ‌ «زهرا (س) و زیبایی‌ها: صد آموزه‌ی زیبا از سیره‌ی عملی فاطمه زهرا (س)» نام دارد؛ کتابی که نشر یاقوت آن را به طبع رسانده و در تشریح آن آمده است: «زن شیعه باید سعی کند با پذیرش الگوی حیات زهرا (س) فکرش را فاطمی کند و این در سایه خواستن، تمرین و ایمان به دست می‌آید. این کتاب برآن است تا صد الگو و آموزه زیبا از سیره عملی زهرای مرضیه را تبیین و نصب‌العین شیفتگان حقیقی حضرتش قرار دهد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب