تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» رونمایی شد+ فیلم

به گزارش خبرگزاری آنا، نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «آخرین فرصت» و گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران، امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (شاهچراغ) علیهماالسلام شیراز برگزار شد.
بر اساس این گزارش، «آخرین فرصت» داستان زندگی شهید علی کسایی، مربی و مسئول عقیدتی سیاسی مرکز آموزش پیاده ارتش در شیراز را روایت میکند و در ۳۱۲ صفحه به قلم خانم سمیرا اکبری نوشته و توسط انتشارات بهنشر چاپ و منتشر شده است.
کتابی از زندگی سیاسی و مجاهدت شهید که نویسنده در آن تلاش کرده است علاوه بر بیان مبانی و ارزشهای دفاع مقدس به ابعاد عرفانی، معرفتی و زندگی سراسر عشق و ایمان این شهید با همسرش «رفعت قافلان کوهی» بپردازد.
سمیرا اکبری نویسنده شیرازی در این اثر توانسته ۳۰ ساعت مصاحبه با همسر، برادر و همزمان شهید داشته باشد و آنها را به صورت یک روایت مناسب به نگارش درآورد.
در این مراسم از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» رونمایی شد + دستخط حضرت آیتالله خامنهای
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«علی اینقدر به زبان عربی مسلطه که راحت آزمون کارپردازان حج رو قبول شد. میتونست تا ده سال بدون هیچ خرجی بره مکه و حقوق هم بگیره، اما فقط همون سال اول رفت که حج واجبش بود. سال بعد مافوقش، حاج آقا فاطمی، با رفتنش مخالفت کرد و گفت حضورش تو ارتش بیشتر لازمه. علی هم دیگه انصراف داد. حاج آقا فاطمی وقتی فهمید خیلی تعجب کرد چطور تونسته از همچین موقعیت لذتبخشی بگذره.»
براساس این گزارش، سرود «به لاله در خون خفته» توسط گروه رزمنوازان ارتش در حسینه اجرا شد.
نماهنگ «دیار فرزانگان»؛ قابهای دیده نشدهای از سفر سال ۱۳۸۷ رهبر انقلاب به شیراز در ادامه پخش شد.
براساس این گزارش امیر سرلشکر موسوی در این مراسم ابراز داشت: در روزهای اخیر صدای #إنا_علی_العهد مقاومت در جهان طنین انداز شد.
سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: روز تشییع رهبران مقاومت روز همبستگی آزادگان جهان برای دفاع از حق مردم فلسطین است.
به گفته وی، حماسه جاودان تشییع میلیونی سیدحسن نصرالله تقویت خط خونین مبارزه با استکبار و استعمار و تهدیدی بزرگتر از هر حمله نظامی برای رژیم صهیونی است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» در واقع قدرشناسی از مجاهدتهای شهید علی کسایی، همسر ایثارگر او و خانواده بزرگ ارتش است.
در ادامه مهدی ابراهیمزاده، معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) به سخنرانی پرداخت.
کتاب «آخرین فرصت» یکی از شش کتابی است که در هفته دفاع مقدس امسال بهعنوان تازهترین کتب تقریظی حضرتآیتالله خامنهای معرفی شده بودند.
انتشار فیلم بخشهایی از دیدار خانواده شهید علی کسایی با رهبر انقلاب در مراسم انتشار تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «آخرین فرصت» بخش دیگر مراسم بود.
گفتوگو با امیر ابوالقاسم رضایی، فرمانده ارشد ارتش در استانهای فارس و کهگلویه و بویراحمد در حاشیه مراسم نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت برای حاضران پخش شد.
علیرضا مختارپور در این مراسم یادداشتی را قرائت کرد که در ادامه می آید؛
«گوهری از گنج ارتش»
امّا رهبری الهی حضرت امام (ره) و راهنمایی مردم به رأفت با سربازان کشور و توصیه و نصیحت به فرماندهان ارتش از یک سو، و رفتار مهربانانهی مردم با ارتش از سوی دیگر به زودی نشان داد که ارتش دارای دو گروه اکثریت و اقلیت است: در سران ارتش اکثریتی فاسد و اقلیتی وطندوست و مؤمن، و در بدنهی ارتش اکثریتی وطندوست و مؤمن و اقلیتی فاسد.
بیعت تاریخی همافران با حضرت امام خمینی (ره) در روز نوزدهم بهمن ۱۳۵۷ و مقاومت همافران در برابر حملهی گارد شاهنشاهی به آنان در روز بیستم بهمن و پیوستن گروه کثیری از سربازان و درجهداران ارتش به مردم در روزهای بیستم تا بیست و دوم بهمن، سرانجام موجب شد تا فرماندهی ارتش نیز در روز بیست و دوم بهمن با اعلام بیطرفی خود، دست از حمایت از رژیم پهلوی بردارد و راه برای پیروزی بزرگترین انقلاب مردمی قرن با کمترین میزان درگیری و صدمات هموار شود.
از نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی موضوع نقش و وضع ارتش در نظام جمهوری اسلامی ایران مورد مناقشهی جدّی میان گروههای مختلف قرار گرفت.
بخش قابل توجهی از گروههای سیاسی که مدتی بعد خود در برابر نظام جمهوری اسلامی دست به عملیات مسلحانه و ترور و تخریب زدند شعار انحلال ارتش را سر دادند.
برخی از گروهها و شخصیتهای وفادار به انقلاب نیز از سر ناآگاهی و عدم وقوف به ماهیت ارتش با دستاویز قرار دادن اقدامات اقلیتی فاسد که قصد کودتا علیه نظام را داشتند خواهان تصفیههای گسترده و حتی اقدامات تند علیه ارتش بودند. امّا در میان همهی این مناقشات، موضع قوی حضرت امام (ره) در حفظ و تقویت ارتش مجال تضعیف این سازمان مردمی و مهم را از دست دشمنان آگاه و دوستان ناآگاه گرفت. حضرت امام (ره) برای خنثی کردن توطئهی دشمنان و گروهکهای ضد انقلاب و ضد ارتش در همان ماههای اوّل پیروزی انقلاب اسلامی روز بیست و نهم فروردین را روز ارتش نامیده و مردم را به استقبال و احترام و پشتیبانی از ارتش فراخواندند. و از همان سال ۱۳۵۸ تاکنون این روز، روز نمایش اقتدار و عظمت ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
طرفه آنکه روز بیعت همافران با حضرت امام، شخصیتی پشتسر ایشان ایستاده بود که او نیز از همان زمان به حفظ و تقویت ارتش معتقد بود. هم او که از قبل از پیروزی انقلاب و در کوران دوران انقلاب نیز با برخی از عناصر مؤمن و انقلابی ارتش مرتبط بود. هم او که بعد از رحلت حضرت امام (ره)، رهبری این انقلاب را برعهده گرفت و در نتیجه امروز با تقویت ارتش و دیگر نهادها و سازمانهای نظامی کشور، قدرت امنیتی و دفاعی این نظام به بالاترین سطح دوران خود رسیده و همچنان رو به تکامل و پیشرفت دارد.
اینک و در مراسم رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کتاب آخرین فرصت حاوی پردههایی از زندگی پرافتخار ارتشی شهید علی کسایی، جا دارد که به نحو بسیار مختصر به نگاه رهبران انقلاب به ارتش عزیز و مایهی دلگرمی مردم غیور ایران پرداخته شود.
عبارت اوّل حاکی از اسلامی دانستن ارتش:
«در ارتش بروید و ببینید که اسلامی است، همه توجه به اسلام دارند، ماه رمضان روزه میگیرند.» ۱۳۵۸/۰۴/۲۴
عبارت دوم حاکی از جریان داشتن روح دیانت در همهی ردههای ارتش:
«این ارتش، ارتش اسلامی است از سربازش تا فرماندهان اولش» ۱۳۶۰/۰۳/۲۴
عبارت سوم حاکی از لزوم قدرشناسی مردم نسبت به ارتش:
«ملت ایران باید به چنین ارتش مؤمن و وفاداری افتخار کند.» ۱۳۶۸/۰۱/۲۸
ارتش از نگاه حضرت آیتالله خامنهای
۱- تعریفی جامع از ارتش با عنوان حزبالله و ویژگیهای آن در ۱۳۷۶/۰۷/۰۵
«جا دارد که امروز ارتش جمهوری اسلامی را حزبالله بنامیم، ارتش حزبالله
حزبالله یعنی: از امکانات خداداد بهترین استفاده را میکند.
از خرد و دانش و اندیشه استفاده میکند.
از نیروهای انسانی استفاده میکند.
از ابتکار و تجربه استفاده میکند.
از تجربهی دفاع مقدس بیشترین استفادهها را میکند.
ارزشهای انسانی و الهی را گرامی میدارد، به آن تکیه میکند و با آن سرافراز است»
۲- نقش ارتش در آرامشبخشی و خدمت به مردم:
«استقرار نیروهای مسلح و ارتش مایهی آرامش مردم است.» ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
«ارتش فدای ملت یک جلوهاش در سیل گلستان بود که سرهنگ ارتشی خم میشود که یک پیرمرد پایش را بگذارد پشت او و سوار کامیون شود.» ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
۳- مکتبی بودن و دیانت ارتش:
«بسیاری از نقاط ارتش ویترین ارزشهای اسلامی است.» ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
«این ارتش خیلی باارزش است، ارتش مکتبی یعنی این.» ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
«امروز ارتش ما متدیّنتر از همیشه و کارآمدتر از همیشه.» ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
«امروز ارتش ما یک ارتش فکری، یک ارتش معنوی و یک ارتش دارای انگیزههای پاک و مقدس است و این خیلی باارزش است.» ۱۳۹۶/۰۱/۳۰
۴- نقش ارتش در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی:
«پیوستن ارتش به مردم یکی از عوامل قدرتمند پیروزی انقلاب بود.» ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
۵- نقشآفرینیهای متنوع ارتش در صحنههای گوناگون:
«جانفشانی ارتش در همهی میدانهای مقابله با تجزیهطلبان، دفاع مقدس، مرزبانی کشور، پشتیبانی از جبههی مقاومت.» ۱۳۹۸/۰۸/۰۸
«جلوهگریهای گوناگون ارتش در بخشهای مختلف، افتخارآفرین بوده.» ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
۶- تحوّل در کارآمدی و توانایی ارتش:
«تحوّل ارتش در تواناییهای داخلی، در سازماندهی، در تاکتیکهای عملیاتی، در ساخت ساز، و تحوّل در فکر و فرهنگ آحاد ارتشی بسیار برجسته و مهم است.» ۱۳۹۸/۰۸/۰۸
و بنابراین از نگاه ایشان
«حضور در ارتش [یعنی] به عهده گرفتن یک مسئولیت مقدس.» ۱۳۹۸/۰۸/۰۸
افتخار ارتش، مؤمن فداکار
در دورهی حیات ۲۴ سالهاش در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آنچه از محتوای کتاب آخرین فرصت و نیز دیگر منابع و اسناد به دست میآید زندگی مؤمنانه و به دور از هرگونه ناپاکی و خطای اوست.
انتخاب رشتهی ادبیات عرب و شروع به تحصیل در سال ۱۳۵۰ در دانشگاه فردوسی مشهد و مجاورت با آستان پربرکت امام هشتم علیهالسلام و همزمان کسب معلومات از حوزه علمیه با هدف فهم دقیق و عمیق معارف قرآنی و اقیانوس بیکران نهجالبلاغه به روشنی جهتگیری معنوی آن شهید را نشان میدهد.
اگر چه در سال ۱۳۵۶ و با پایان دورهی تحصیل در دانشگاه، به خدمت سربازی میرود امّا تاریخ نشان داده است که انسان مؤمن در تمامی شرایط حتی در حاکمیت طاغوت و محیط نظامی آن دوران میتواند نه تنها راهی برای حفظ دین خود بیابد بلکه در همان محیط به تبلیغ و ترویج راه صحیح زندگی به دیگران بپردازد. علی کسایی نیز برای پیشبرد نهضت امام خمینی (ره) در همان دورهی اختناق به فعالیتهای انقلابی پرداخت و خطرات مهم این راه را به جان خرید.
آن مؤمن انقلابی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به توصیه آیتالله شهید دستغیب به خدمت در ارتش ادامه میدهد چرا که ارتش اینک ارتش انقلاب است امّا فعالیت اصلی او در محیط ارتش و خارج از آن همان تعلیم و ترویج معارف اسلامی و بخصوص نهجالبلاغه است. آن معلم نهجالبلاغه پیوندی معرفتی با امیرالمؤمنین علیهالسلام و کلام آن امام و غدیر داشت، روز عید غدیر به دنیا آمد و به همین جهت نام علی بر او نهادند، به نهجالبلاغه ارادت و تعلق خاطری بسیار داشت، عید غدیر را روز ازدواجش قرار داد و در آن روز روزهی شکر گرفت.
زندگی خانوادگی او نیز آینهای از حیات طیّبه و رفتاری فداکارانه در برابر خانواده و همسایگان و همکاران و همرزمان است. امّا در این نوشتار، از میان ابعاد درخشان متعدد و گوناگون زندگی شهید علی کسایی تنها به دو جنبه پرداخته میشود:
اول: زندگی مبتنی بر تقوی
آنگاه که بنیان تربیت انسانی همچون علی کسایی، مکتب اسلام و سبک زندگی اسلامی باشد طبیعتاً رنگ تقوی تمام جنبههای زندگی او را در بر میگیرد. از جمله:










دوم: مرگ آگاهی، شهادتی آگاهانه
یکی از صفات اکتسابی انسانی که با خلوص و صفای باطن فکر و دل به معارف قرآنی و مخصوصاً تعالیم نهجالبلاغه بسپارد و ظرف وجودش را از این سرچشمههای حیات جاودان لبریز سازد پیبردن به حقیقت دنیا و آخرت، و حقیقت مرگ است و توجه به یاد مرگ.
یاد مرگ برای چنین انسانی، موجب ناراحتی از فراق خانواده و زندگی دنیوی نیست، بلکه یاد مرگ آن چنان که رسول اکرم (ص) فرموده بالاترین زهد، برترین عبادت، و برترین اندیشه، است
قال رسولالله صلیاللهعلیهوآله: أَفْضَلُ الزُّهْدِ فِی الدُّنْیَا ذِکْرُ الْمَوْتِ وَ أَفْضَلُ الْعِبَادَةِ ذِکْرُ الْمَوْتِ وَ أَفْضَلُ التَّفَکُّرِ ذِکْرُ الْمَوْتِ فَمَنْ أَثْقَلَهُ ذِکْرُ الْمَوْتِ وَجَدَ قَبْرَهُ رَوْضَةً مِنْ رِیَاضِ الْجَنَّةِ. (جامع الاخبار، ۴۷۳)
برترین زهد، یاد مرگ است، برترین عبادت، یاد مرگ است، و برترین اندیشه، یاد مرگ است. پس هر که یاد مرگ وجودش را پر کند قبر خود را باغی از باغهای بهشت مییابد.
این ویژگی در گفتار و رفتار نوشتههای شهید علی کسایی به وضوح قابل تشخیص است.
برای افرادی که همچنان این نوبت پنج روزهی زندگی دنیایی را مورد همّت و توجه خود قرار دادهاند بسیار غیرقابل باور است که جوانی ۲۵ ساله در روز ازدواجش روزه بگیرد و از همسر جوانش بخواهد که آمینگوی دعای او برای شهادت در روز عید غدیر باشد.
علی کسایی حتی پس از زخمی شدن در ترور توسط منافقین، به شهادت نرسیدن خود را ناشی از عدم قابلیت خود میدانست.
انگار او تمام روزهایش را با محاسبهی نسبت خود با شهدا و با شهادت میگذراند. با شهادت هریک از دوستان و همکارانش، احساس عدم قابلیت لازم برای شهادت وجودش را فرامیگرفت و بیطاقت میَشد. خاطراتی که از روزهای منتهی به آخرین سفرش به جبهه بازگو شده نشان میدهد که به روشنی از نزدیک بودن شهادتش آگاه بوده، از سفارش به پرداخت بدهی اندکش به یک کاسب، از نوع خداحافظیاش با مادر، از اصرار فوقالعاده برای صدور مجوز مأموریت به مسئول مافوقش و تصریح به آخرین فرصتش برای شهادت و وعدهی شفاعت برای آن مسئول.
امّا چشمانتظاری او برای شهادت تنها محدود به ماههای پایان عمر بابرکتش نمیشود بلکه شوق شهادت و لحظهشماری برای این سعادت عظیم از سطر سطر وصیتنامهای که در دوم اردیبهشت ۱۳۶۱ نوشته است نیز نمایان است.
دربارهی کتاب آخرین فرصت
خانم سمیرا اکبری چهار سال پس از شهادت علی کسایی پا به این دنیا نهاده و ۳۳ سال پس از شهادت آن شهید عزیز، با همراهیهای صمیمانهی خانم رفعت قافلان کوهی همسر گرامی شهید، اثری قابل توجه در موضوع سبک زندگی شهدا به رشتهِی تحریر درآورده است.
ورود آگاهانه و مسئولانه نسل جدید بانوان این سرزمین به عرصهی ثبت و حفظ خاطرات دفاع مقدس و تولید آثار متعدد بخصوص در زمینهی سبک زندگی شهدا که میتواند الگوی مناسبی برای نسل جوان و آیندهساز این کشور باشد و ترجمهی آنها به دیگر زبانها، سرمشقی است برای مشتاقان طریق حیات طیّبه.
این پدیده ارزشمند در حوزهی دفاع مقدس خود یکی از برکات خون مقدس شهیدانی از جمله شهید علی کسایی است.
شهادت سیب سرخی بود روی شاخهی تقدیر
که افتاد از قضا در دامن با آبروترها(۱)
در ادامه مراسم تقدیر و تقدیم هدیه رهبر انقلاب به خانم قافلان کوهی همسر گرانقدر شهید علی کسایی، راوی کتاب آخرین فرصت انجام شد،
خبرگزاری آنا مصاحبههایی را با رفعت قافلانکوهی همسر شهید، سمیرا اکبری نویسنده کتاب و اکبر صحرایی کارشناس و نویسنده آثار دفاع مقدس منتشر کرده است.
انتهای پیام/