جزئیاتی از طرح جدید مجلس برای تغییر ساعت رسمی کشور/بررسی طرح پس از تصویب بودجه
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، طبق مصوبه هیئت دولت در سال ۱۳۷۰، ساعت رسمی کشور به دو بخش زمستانی و تابستانی تقسیم شد، به طوری که طبق این مصوبه مقرر شده که هرساله در روز اول فروردین، ساعت رسمی کشور یک ساعت به جلو کشیده شود و از ابتدای مهر ماه نیز با عقب کشیدن ساعت رسمی کشور، وضعیت به روال عادی برگردد، بر همین اساس، این مصوبه دولت طی سالهای اجرای آن مخالفانی داشته است، بهطوری که برخی معتقدند این مصوبه در کاهش مصرف برق تأثیر داشته است و برخی دیگر نیز بر این عقیدهاند که تغییر ساعت رسمی کشور تأثیری در کاهش مصرف برق نداشته و فقط اثرات سوئی بر وضعیت جسمی و سلامتِ روان مردم کشورمان داشته است.
حالا، علی زنجانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا از تقدیم طرح یکفوریتی قانون تغییر در ساعت رسمی کشور به هیئترئیسه مجلس خبر داده و گفته است که این طرح با امضای بیش از ۳۰ تن از نمایندگان مجلس تقدیم هیئترئیسه مجلس شده که قرار است در دستورکار نمایندگان قرار گیرد.
وی با اشاره به جزئیاتی از قانون تغییر در ساعت رسمی کشور، اظهار کرد: طبق قانون فعلی، ساعت رسمی کشور هر ساله از ابتدای فروردین یک ساعت به جلو کشیده شده و از پایان شهریور نیز به حالت قبل برمیگردد، بنابراین نمایندگان امضاکننده این طرح خواهان اصلاح قانون و ثابت ماندن ساعت رسمی کشور هستند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین درباره زمان اجرای این طرح در صورت تصویب در مجلس، تصریح کرد: پیشبینی میشود که این طرح پس از بررسی لایحه بودجه سال آینده در دستورکار مجلس قرار گیرد، بنابراین هنوز مشخص نیست که آیا از ابتدای سال آینده اجرایی میشود یا خیر.
زنجانی در پایان خاطرنشان کرد: در صورت تصویب نهایی این طرح در مجلس، میبایست از لحاظ شرع و قانون اساسی توسط شورای نگهبان نیز بررسی و پس از تأیید توسط این نهاد، به قانون تبدیل شود که لازمالاجرا است.
متن کامل طرح یک فوریتی قانون تغییر در ساعت رسمی کشور به شرح زیر است:
مقدمه (دلایل توجیهی) :
بیش از یک صد سال از آغاز تغییر ساعات در دنیا سپری شده است و با مطالعه این طرح کشورها در تداوم اجرای این طرح بازاندیشی کردهاند که در این میان میتوان به کشورهای آلمان، انگلستان، فنلاند، سوئد و برخی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا اشاره کرد و مهمترین دلیل آنها آثار سوء تغییر ساعات بر سلامتی مردم است که ناشی از تغییر زمان خواب شهروندان و لزوم تطابق آن با زمان خورشید است در کشور ما علاوه بر این دلایل تفاوت اوقات شرعی و ساعت رسمی نیز مشکلاتی ایجاد کرده است بنا بر این این طرح با هدف بازگشت ساعات رسمی به حالت قبل از تغییر آن تقدیم مجلس میگردد.
لذا طرح ذیل تقدیم میشود: عنوان طرح: تغییر ساعات رسمی کشور ماده واحده: قانون تغییر ساعت رسمی کشور مصوب سی و یکم مرداد ماه ۱۳۸۶ مجلس شورای اسلامی منسوخ میگردد و ساعت رسمی کشور به قبل از این قانون بر میگردد.
انتهای پیام/۴۱۶۴/پ
انتهای پیام/