دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1400 - 22:00
شافعی‌نیا:

۳۸ درصد از اقتصاد خانوار مربوط به غذا است

دبیر انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: بر اساس آمارها حدود ۳۸ درصد از اقتصاد خانوار مربوط به غذا است.
کد خبر : 641419
محمدرضا شافعی‌نیا دبیر انجمن علوم و صنایع غذایی ایران



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اراک، کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی با حضور ابراهیم گیوکی دبیر هیئت امناء و سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی، محمد باقر توکلی سرپرست دبیرخانه هیئت امنای استان، عبدالله محمدی مدیر کل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاداسلامی، محمد رضا شافعی‌نیا دبیر انجمن علوم وصنایع غذایی ایران و برخی از معاونان و مدیران سازمان‌های استان مرکزی به‌صورت حضوری و مجازی درسالن جلسات حضرت امام خمینی (ره) دانشگاه آزاداسلامی واحد اراک برگزار شد.


محمدرضا شافعی‌نیا دبیر انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در این کنفرانس گفت: موضوع امنیت غذایی یک موضوع اساسی برای تمامی جوامع است و داشتن قوانینی که به امکان امنیت غذایی کمک دهد در این زمینه بسیار راه‌گشا می‌تواند باشد و در کشور ما این قوانین در ادوار مختلف مجلس به کمک نمایندگان محقق شد اما اجرای آن‌ها به تعویق افتاده است که امیدواریم در این دولت اجرا شود.


شافعی‌نیا بیان کرد: بر اساس آمارها حدود ۳۸ درصد از اقتصاد خانوار مربوط به غذا است یعنی بیش از یک سوم اقتصاد خانوار بر این اساس است. اهمیت سبد غذایی و سلامت خانوار دو موضوع به هم پیوسته هستند و حتی از موضوع نظامی هم اهمیت بیشتری دارد و مخاطب آن همه‌ مردم جامعه است و نه گروهی از جامعه. امنیت غذایی ارتباط تنگاتنگی با تامین غذا، ارزش غذا و کیفیت غذا و بهداشت و سلامت غذا دارد.


دبیر انجمن علوم و صنایع غذایی ایران اظهار کرد: ارزش مواد غذایی در کنار کمیت آن در کنار دیگر مولفه‌ها از ارکان سلامت غذایی به شمار می‌رود و ایجاد هماهنگی دستگاه‌ها در زمینه ذخیره تامین مواد غذایی نیاز به یک قانون مشخص در این زمینه دارد و باید تدابیر مربوط به فراوری مواد غذایی اتخاذ شود تا ضایعات آن و در نتیجه قیمت مواد غذایی بالاتر نرود تا بحث کمیت اتفاق نیفتد.


شافعی‌نیا در ادامه بیان کرد: در بحث ارزش مواد غذایی و بهداشت و سلامت مواد، سلامت غذایی می‌تواند آلودگی‌های صنعت غذایی را از بین ببرد و کیفیت و ارزش مواد غذایی را ارتقا بخشد. صنعت غذا در کاهش قیمت مواد غذایی اثر گذار است.


وی افزود: چنان‌چه در کشور ما در بحث ایجاد قوانین و زنجیره تولید و تأمین فرآوری و توزیع هماهنگی‌های لازم صورت بگیرد صنعت غذایی به‌صورت پویا و فعال حتی می‌تواند به سایر بخش‌های اقتصاد هم کمک کند و صنعت غذایی ما قابل رقابت با کشورهای پیشرفته است.


در پایان دبیر انجمن علوم و صنایع غذایی ایران، ابراز امیدواری کرد که دانشگاه آزاد اسلامی در بحث علمی کردن ساختار زنجیره غذایی در جامعه قدم‌های مهمی بردارد.


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب