ناامنی غذایی استانداردهای زندگی افراد را تنزل میدهد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از اراک، کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی با حضور ابراهیم گیوکی دبیر هیئت امناء و سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی، محمد باقر توکلی سرپرست دبیرخانه هیئت امنای استان، عبدالله محمدی مدیر کل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاداسلامی، محمدرضا شافعی نیا دبیر انجمن علوم وصنایع غذایی ایران و برخی از معاونان و مدیران سازمانهای استان مرکزی بهصورت حضوری و مجازی درسالن جلسات حضرت امام خمینی (ره) دانشگاه آزاداسلامی واحد اراک برگزار شد.
ابراهیم گیوکی دبیر هیئت امناء و سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی، محمدباقر توکلی سرپرست دبیرخانه اابراهیم گیوکی دبیر هیئت امناء و سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی و واحد اراک در ابتدای این کنفرانس ضمن خیرمقدم و تقدیر از حضور میهمانان و برگزارکنندگان، گفت: سلامت غذایی عنصر سنگ بنای یک جامعه و پایه سلامت جسمی، روانی همه جامعه است. عدم سلامت غذایی سرمایههای اجتماعی، هنجارها و ارزشها را به شدت رو به زوال میبرد و تهدید بالفعل و بالقوه علیه ارزشهای جامعه است.
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی گفت: ناامنی غذایی قابلیتها و استانداردهای زندگی افراد را تنزل میدهد و باعث میشود در یک نظام سیاسی_اجتماعی ارزشهای حیاتی نابود شود و در نتیجه امنیت ملی دچار مخاطره شود زیرا امنیت غذایی از ارکان امنیت ملی است و کیفیت آن بر امنیت ملی هر کشور تاثیرگذار است.
وی در ادامه افزود: رسیدن به یک سقف قابل قبول از امنیت ملی و پایداری آن مستلزم تأمین قابل قبول امنیت غذایی است و تاریخ روابط بین کشورها نشان میدهد که کشورهای قدرتمند در بیشتر موارد از مواد غذایی بهعنوان حربه سیاسی علیه کشورها بهره گرفتند .
سرپرست دانشگاه آزاداسلامی واحد اراک بیان کرد: تجربه کشورهای در حال توسعه حاکی از این است که وابستگی آنها به واردات مواد غذایی از کشورهای توسعه یافته باعث سلطه پذیری سیاسی آنها شده و امنیت ملی کشورشان همواره از این نظر در معرض تهدید قرار گرفته است و این موضوع در شرایط تحریمی دارای اهمیت ویژه است.
گیوکی با بیان اینکه نا امنی غذایی باعث تخریب عزت نفس کشورها میشود و در نتیجه امکان وفاق و همدلی را در کشور کاهش میدهد، اظهار کرد: در قانون اساسی نیز برنامههای حمایتی از برنامه امنیت غذایی وجود دارد و برنامه گام دوم و سوم و چهارم برنامه توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و سند چشمانداز تحول و برنامهریزی سال ۱۴۰۴ مورد توجه قرار گرفته است و اقتصاد مقاومتی از سیاستهای ابلاغی از مقام معظم رهبری بر ضرورت ایجاد زیرساخت امنیت غذایی بیش از پیش احساس میشود.
سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی افزود: پژوهشکده امنیت غذایی و دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی باهدف ایجاد همگرایی در جامعه و بیان چالشها با اتخاذ سیاستهای مناسب سمینارها کنفرانسهای کشاورزی را برگزار میکند و با ایجاد هماهنگی و تقسیم کار و با پرهیز از موازی کاری با ماموریت امنیت غذایی بر مبنای چشم انداز با ماموریت ارتقاء، افق امنیت غذایی کشور در تعامل با مراجع تصمیمگیر بوده و با کارآفرینی و تصمیمگیری و با سیاستهای صحیح در تلاش برای مدیریت این امر در جامعه است.
انتهای پیام/۴۱۲۷
انتهای پیام/