خیز دانشگاه آزاد اسلامی البرز برای سرمایهگذاری در حوزه فناوری/ جذب دانشآموز در حوزه مدارس مهارتی افزایش مییابد
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دی ۱۴۰۰ با صدور حکمی حسین کلانتری خلیلآباد را بهعنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج منصوب کرد.
حسین کلانتری خلیلآباد با مدرک دکتری برنامهریزی شهری عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی است که دارای سوابقی از جمله رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک، مدیرکل برنامهریزی و توسعه آموزش و مدیرکل نظارت و ارزیابی جهاد دانشگاهی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر، رئیس پژوهشکده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی، شهردار اردکان، رئیس مرکز کارآفرینی دانشگاه و ... است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بعد از صدور حکم کلانتری در ۸ بند ابلاغی از وی خواست تا برای «استقرار مبانی دینی و فرهنگی و توجه به امر تربیت در کنار آموزش به عنوان رکن اساسی سیاستهای فرهنگی دانشگاه»، «ارتقای کیفیت آموزشی متناسب با نیازهای جامعه در طرح آمایش سرزمین»، «ارتقای سطح پژوهشهای کاربردی و توسعهای و استفاده بهینه از پژوهشهای تحصیلات تکمیلی در حل مشکلات کشور در چارچوب طرح پایش آزاد»، «ارتقای فرهنگ سازمانی و پیادهسازی نظام چابک اداری و ایجاد فرهنگ پاسخگویی و حفظ کرامت انسانی خانواده بزرگ دانشگاه و ذینفعان آن» و «افزایش بهرهوری همه عوامل در چارچوب رسالت دانشگاه با تأکید بر رعایت قوانین و مقررات از طریق اجرای طرحهای سرمایهگذاری با هدف بسترسازی برای نوآوری فناورانه و اشتغال دانشبنیان اعضای خانواده بزرگ دانشگاه» اقدام کند.
بیشتر بخوانید:
اقدام حداکثری برای شناساندن دانشگاه و جذب دانشجوی خارجی
ساخت مرکز فرهنگی اربعین و زائرسرای مهران به کجا رسید؟
طهرانچی، سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج را مأمور کرد که «صیانت از داراییها و سرمایههای دانشگاه با رعایت انضباط مالی و مدیریت و کاهش هزینههای غیرضرور با تأکید بر استفاده از کالاهای ایرانی بهمنظور تقویت و حمایت از تولیدات داخلی»، «هدایت و هماهنگی یکپارچه بین واحدهای زیرمجموعه استان در چارچوب رسالتها، اهداف و مأموریتهای دانشگاه در سطح ملی و استان و نظارت بر حسن اجرای امور در این واحدها» و «تعامل مؤثر و الهامبخش با هیئت امنا و مسئولان استانی و کمک در جهت توسعه هوشمند منطقهای در استان مبتنی بر طرح آمایش دانشگاه را در استان البرز به انجام رساند.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و بهمنظور بررسی طرح و برنامهها و دستور کارها، اهداف و مأموریتهای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز بهویژه در بخش پژوهش و فناوری با حسین کلانتری خلیلآباد سرپرست جدید این دانشگاه گفتوگو کرده است که مشروح آن از نظر مخاطبان میگذرد.
کلانتری در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح طرح و برنامههای خود در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج اظهار کرد: فضای فیزیکی این واحد دانشگاهی با وجود ۴۰ هزار دانشجو، کم است. پیگیر ساختوساز جدید هستیم. باید فضاهای موجود را تقویت کرده و در کنار آن فضاهای جدید ساخته و فضاهای نیمهکاره تکمیل شود. ساختمانی در ضلع شمالی دانشگاه قرار دارد که حدود ۸۰ درصد پیشرفت داشته و در دستور کار قرار گرفته که ۲۰ درصد باقیمانده را تا نیمه تابستان تکمیل کنیم که حداقل ۲۴ کلاس جدید داشته باشیم.
دانشگاه آزاد باید بهعنوان سازمان حل مسئله در استان البرز مطرح شود
وی افزود: استان البرز قطب علم و فناوری، پزشکی، سرمسازی، صنایع کشاورزی، تبدیلی، صنایع غذایی و قطب خودروسازی کشور است که باید همه فعالیت دانشگاه خود را در این زمینهها متمرکز کنیم؛ البته در حوزههای دیگر توانمند بوده است؛ اما اینها موارد اصلی هستند که باید دانشگاه در این موضوعات فعالیت بیشتر داشته باشد و بهعنوان سازمان حل مسئله در استان مطرح شود. سعی بر این بوده که دانشگاه را بهعنوان سازمان حل مسئله تقویت کنیم. حل مسئله به معنای ارتباط با صنعت، دانشگاههای دیگر، بیرون دانشگاه، دستگاههای اجرایی و ارتباط با همه مردم است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: تقویت فضائل اخلاقی، باورهای دینی، تعهد به آرمانهای نظام مقدس و انقلاب اسلامی، حجاب و عفاف، روحیه قناعت، سختکوشی و روحیه مدیریت جهادی در دانشگاه اصل بسیار مهم در حوزه فرهنگی است که باید مدنظرمان باشد. تقویت بسترهای دانشجویی، حمایت و تقویت از نهادهای مختلف دانشجویی، تعامل و ارتباط با خانواده دانشگاهیان، مسائل رفاهی و خدمات فرهنگی، برگزاری نشستها و همایشهای مختلف در حوزه فرهنگی، برگزاری مراسم تقویم دانشگاه، دورههای توانمندسازی برای کانونهای دانشجویی و استادان، فعالیتهای جهادی، اردوی راهیان نور، مشاوره، مسابقات قرآن و عترت و ادبیات دینی از برنامههایی است که باید در حوزه فرهنگی انجام شود.
در حوزه فناوری باید سراهای نوآوری را با توجه به نیازهای استان البرز بهویژه در حوزه کشاورزی، صنایع تبدیلی، سرمسازی و خودروسازی ایجاد و مراکز رشد را تقویت کرد تا بتوانیم روی محصولات فناوری، سرمایهگذاری کنیم. کلانتری عنوان کرد: در حوزه آموزش و تحصیلات تکمیلی موضوع ایجاد رشتههای جدید بهویژه میانرشتهای در استان البرز خیلی مهم بوده و باید در این زمینه کارهای اساسی انجام شود. در حوزه آموزشی کاهش تعداد مدرسان حقالتدریس، تقویت اعضای هیئت علمی موجود، جذب هیئت علمی جدید با توجه به نیاز، توان و مزیتهای نسبی استان و بر مبنای طرح آمایش سرزمین را با همکاری شورای گسترش دانشگاه و حوزه هیئت علمی پیگیر هستیم.
وی مطرح کرد: ۱۲ دانشکده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج فعالیت دارند. طراحی، تعریف و ایجاد دانشکدههای موضوعی با توجه به مسائل و مشکلات استان البرز بهویژه در حوزه آسیبهای اجتماعی که به دلیل حضور خردهفرهنگهای مختلف از سراسر ایران، زیاد است را در دستور کار قرار دادهایم. باید برای هر دانشکده حداقل ماهی یک همایش تعریف و بهطور متوسط هر دانشکده یک نشریه داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اضافه کرد: شبکه آزمایشگاهی را باید با اخذ مجوز آزمایشگاه غذا و دارو فعال کنیم و برای اخذ مجوز معتمد محیطزیست، استاندارد و جاهای دیگر ریلگذاری خوبی انجام شود. با وجود امکانات مناسب در این واحد دانشگاهی در حوزههای دامپروری و کشاورزی ضعیف عمل شده که باید این حوزه را نیز تقویت کرد. به دنبال کشت گندم، جو و ذرت نیستیم؛ بلکه کشت استراتژیک را در دستور کار قرار دادهایم.
لزوم استقرار کنسرسیوم دانشگاه آزاد اسلامی در استان البرز
کلانتری تأکید کرد: باید موضوعات مختلف بیانیه گام دوم در حوزه پژوهش را تبیین و اجرا کنیم. با توجه به اینکه در بعضی از گروههای آموزشی هیئت علمی مازاد داریم به هیچ عنوان قصد اخراج نداریم و میخواهیم آنان را در فضای دیگری استفاده کنیم که ایجاد پژوهشکده و مراکز تحقیقاتی یکی از راهکارها برای استفاده از این نیروی مازاد است. برنامه داریم که یکی از کنسرسیومهایی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف را به استان البرز بیاوریم. در حوزه سلامت برنامههای زیادی باید اجرا شود در همین راستا ضروری است که مرکز خدمات سلامت در این استان ایجاد کنیم.
وی با برشمردن اهمیت سراهای نوآوری بیان کرد: در حوزه فناوری باید سراهای نوآوری را با توجه به نیازهای استان بهویژه در حوزه کشاورزی، صنایع تبدیلی، سرمسازی و خودروسازی ایجاد و مراکز رشد را تقویت کرد تا بتوانیم روی محصولات فناوری که دانشگاه تاکنون داشته و خواهد داشت، سرمایهگذاری کنیم. در این راستا فعالیت مناسبی برای ارتباط با بیرون و اخذ طرحهای بروندانشگاهی در استان آغاز شده و مطمئنم درآمد خوبی برای تقویت دانشگاه کسب خواهیم کرد. در بخش سراهای نوآوری با کمک شهرداری کرج مذاکراتی انجام شده تا بتوانیم سراها را در ساختمانهای جدید راهاندازی کنیم.
بیشتر بخوانید:
پیشدستی دانشگاه در شناسایی و حل مشکلات صنعت
شمارش معکوس راهاندازی مرکز آموزش مهارتی و حرفهای علوم پزشکی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج درباره برنامههای حوزه سما هم بیان کرد: با توجه به اینکه استان البرز حدود ۳ میلیون نفر جمعیت دارد، کل مدارس سما در این استان حدود هشت مدرسه بوده و یک هزار دانشآموز دارد که بسیار کم است؛ بنابراین در نظر داریم که با سرمایهگذاری و برنامهریزی مناسب در واحدهای دانشگاهی هشتگرد و نظرآباد با کمک واحد سما بتوانیم امسال دو مدرسه آماده کنیم که مهر سال ۱۰۴۱ جذب دانشآموز بهویژه در حوزه مدارس مهارتی داشته باشیم. بهعنوان نمونه برای مدارس عالی سلامت، صنعت ساختمان، کامپیوتر و مدرسه عالی حقوق برنامههای مختلفی داریم و روی آنها سرمایهگذاری خواهیم کرد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/