دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1400 - 09:49
در مقاله عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد؛

ارائه راهکار عملی برای تولید چیپس سالم، کم‌خطر و باکیفیت

عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان از ارائه‌ راهکار عملی برای افزایش کیفیت محصول چیپس و بهبود طعم آن خبر داد که به تولید محصولی سالم و کم‌خطر منجر می‌شود.
کد خبر : 630333
مجتبی حقیقت



مجتبی حقیقت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در گلپایگان از چاپ مقاله خود با عنوان «تأثیر استفاده از پوشش آرد بادام زمینی فاقد چربی بر میزان جذب روغن، خواص فیزیکی و ویژگی‌های حسی چیپس سیب‌زمینی» در مجله علمی ـ پژوهشی علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران خبر داد.




بیشتر بخوانید:


ارائه ۷۰۰ مقاله توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد آباده




وی اضافه کرد: این کار پژوهشی نتیجه‌ ارتباط تنگاتنگ دانشگاه با صنعت است که در آن یکی از معضلات صنعت تولید چیپس مورد توجه قرار گرفته و در خط تولید چیپس، میزان جذب روغن زیاد است که می‌تواند منجر به سوختن چیپس سیب زمینی شود.


عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان عنوان کرد: در طول نگهداری چیپس، میزان قند آن افزایش یافته که موجب بالا رفتن میزان ضایعات می‌شود و معمولاً در کارخانجات صنایع چیپس، روغن مصرفی را طی چند مرحله استفاده می‌کنند که می‌تواند برای سلامت مصرف‌کننده بسیار خطرناک باشد.


حقیقت یادآور شد: در این کار پژوهشی سعی شده با ارائه‌ راهکار عملی، ضمن تولید چیپس سالم از آسیب‌های اشاره شده کاسته شود.


وی متذکر شد: استفاده از پوشش‌های خوراکی مانند مشتقات سلولز، پروتئین‌ها و صمغ‌ها موجب کاهش جذب روغن می‌شود و در سایر پژوهش‌ها از مشتقات سلولزی به‌عنوان پوشش استفاده شده است.


عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان توضیح داد: در این تحقیق با توجه به مزیت‌های پوشش پروتئینی نسبت به پوشش سلولزی از پوشش پروتئین بادام زمینی استفاده شده و انتخاب پروتئین بادام زمینی نیز براساس شاخص‌هایی مانند کیفیت، هزینه و طعم آن بوده است.


حقیقت تبیین کرد: نتایج حاصل از این پژوهش که در مجله‌ علمی- پژوهشی علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران با عنوان «تأثیر استفاده از پوشش آرد بادام زمینی فاقد چربی بر میزان جذب روغن، خواص فیزیکی و ویژگی‌های حسی چیپس سیب‌زمینی» چاپ شده، نشان می‌دهد که به‌کارگیری این نوع پوشش پروتئینی در صنایع تولید چیپس ضمن افزایش کیفیت محصول چیپس و بهبود طعم آن به تولید چیپس سالم و کم‌خطر منجر می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۶۲/۴۰۷۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب