دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آذر 1400 - 12:56
الهی مطرح کرد؛

ارتقای کیفیت پژوهش با نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهشهر گفت: نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و اعلام فهرست دانشمندان یک‌ و دو درصد برتر جهان در کیفیت‌دهی به پژوهش تأثیرگذار است.
کد خبر : 629070
الهی در جمع پژوهشگران مرکز تحقیقات توتون ایران تیرتاش



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از بهشهر، عبدالکریم الهی در جمع پژوهشگران مرکز تحقیقات و آموزش توتون ایران تیرتاش اظهار کرد: محققان و پژوهشگران مورد توجه جامعه و مسئولان هستند و در این راستا هفته‌ای برای یادآوری ارزش پژوهش و پژوهشگران به پژوهش اختصاص داده شده است.




بیشتر بخوانید:


حمایت از نخبگان پژوهشی باشگاه پژوهشگران در دستور کار رؤسا




وی با بیان اینکه جامعه نقش پژوهش و فناوری را درک می‌کند و متقابلاً پژوهشگران به نقش خود واقف هستند، اضافه کرد: هدف پژوهش حل مسائل کشور و رسیدن به رتبه بالای علمی در حوزه‌های مختلف بوده و هراس دشمنان و ترور دانشمندان بزرگ ایران خود گویای جایگاه خوب دانشمندان و پژوهشگران کشور است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهشهر با بیان مثال از جهش علمی کشور عنوان کرد: دانشمندان ایرانی در مدت کوتاهی از واکسن کرونا رونمایی کردند و این قدرت نرم پژوهش کشور را نشان می‌دهد.


ارتقای کیفیت پژوهش با نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها


الهی با تأکید بر اینکه باید در علوم انسانی، فنی و مهندسی و علوم پزشکی مسئولیت اجتماعی خود را به‌خوبی انجام دهیم، بیان کرد: دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها باید به سمت پژوهش‌های کاربردی بروند و در کنار کسب ثروت از علم و پژوهش به پژوهش‌های بنیادی و پایه‌ای توجه کنند.


وی یادآور شد: امروز باید به دانشگاه کارآفرین و ایجاد و تقویت مراکز رشد توجه جدی داشته باشیم و نهادهای پشتیبانی در حوزه کارآفرینی و فناوری تلاش کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهشهر توضیح داد: ارزش‌آفرینی مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان، توجه بیشتر به کیفیت پژوهشی، تسهیل ارتباط استادان و پژوهشگران به صنایع و مؤسسات خارج از محیط پژوهشی، داشتن طرح‌های پژوهشی برون‌سازمانی، توسعه مراکز رشد و مراکز IT و شتاب‌دهنده‌ها در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنعت، پزشکی، دندانپزشکی و ... باید مورد توجه مراکز دانشگاهی و پژوهشگاه‌ها باشد.


الهی تبیین کرد: تشویق و انگیزه ازجمله نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و اعلام فهرست دانشمندان یک‌ و دو درصد برتر جهان می‌تواند در کیفیت‌دهی به پژوهش تأثیرگذار باشد.


وی خواستار دسترسی به محصولات دانش‌بنیان و موفقیت آنها در انتشار پژوهش‌های کاربردی در ژورنال‌های خوب و کسب مقام علمی خوب کشوری، تعامل مرکز تحقیقات با دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهشهر در زمینه ایجاد مجلات و فصلنامه‌های پژوهشی و چاپ کتاب و مقالات مشترک، استفاده از آزمایشگاه‌ها، کمیته‌های کارآفرینی مشترک و برگزاری دوره‌های آموزشی و مهارت‌افزایی شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهشهر تشریح کرد: یکی از چالش‌های مدیریتی در دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی آن است که بار این مؤسسات برعهده تعداد خاصی از پژوهشگران، استادان و کارمندان است که با وضع قوانین خاص، تشویق و انگیزه می‌توان عدالت را در فعالیت و پیشرفت هرچه بیشتر به‌وجود آورد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب