تغذیهای برای افزایش هوش و تمرکز بچهها
تخم مرغ
تخم مرغ منبع خوب پروتئینها است و زرده آن کولین قابل توجهی دارد. این ماده مغذی برای رشد و بهبود حافظه بسیار مفید است. بهتر است برای صبحانه بچهها تخم مرغ یا املت حاوی سبزیجات آماده کنید.
ماهی آزاد
ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد یکی از منابع خوب اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای رشد و عملکرد مغز مفید هستند. جذب کافی این اسیدهای چرب میتواند به بهبود مهارت و قدرت ذهنی بچهها کمک کند. توصیه میکنیم به جای ساندویچهای سوسیس و کالباس و هات داگ و غیره برای بچهها ساندویچ ماهی آزاد با نان گندم کامل آماده کنید.
غلات کامل
غلات کامل مانند نانها و غلات صبحانه تأمینکننده گلوکز هستند که منبع انرژی مورد نیاز مغز محسوب میشود.
غلات کامل همچنین حاوی ویتامین B هستند که برای دستگاه عصبی مفید است. توصیه میکنیم در هر وعده غذایی به بچهها نانهای تهیه شده از غلات کامل داده شود.
کره بادام زمینی
بچههای عاشق کره بادام زمینی هستند. بنابراین میتوان از آن به عنوان یک میان عده حاوی ویتامین E بهره مند شد. ویتامین E آنتی اکسیدان محافظ غشای سلولهای عصبی است. کره بادام زمینی همچنین حاوی تیامین و گلوکز است که اولی برای مغز مفید بوده و دومی انرژیزا است. میتوانید روی میوههایی مانند سیب یا موز از این کره زده و به بچه بدهید.
توتها و بریها
فصل توت انواع آن را خریداری کرده و به بچهها بدهید. توتها به بهبود قدرت مغز و افزایش تمرکز کمک میکنند. این میوههای ریز و خوش طعم سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدانهای دیگر هستند. دانههای ریز داخل توتها حاوی اسیدهای چرب امگا 3ها هستند که برای مغز مفید است. توت فرنگی، بلوبری، تمشک، شاه توت، توت سفید و غیره حاوی مواد مغذی زیادی هستند که برای بچهها مفید و لازم است. همچنین میتوانید در تهیه انواع اسموتیها از توتها استفاده کنید یا از آنها برای تهیه دسرهای سالم بهره ببرید.
لوبیاها
انواع لوبیاها شهرت زیادی در بهبود سلامت قلب دارند. اما ارزش این مواد غذایی فراتر از این حرفها است. لوبیاها برای مغز بچهها نیز مفید هستند چون، به واسطه دارا بودن پروتئین ها، کربوهیدرات ها، فیبرها، ویتامینها و مواد معدنی انرژی خوبی به مغز میرسانند. برخی از انواع لوبیاها مانند لوبیا چیتی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 نیز هستند که برای رشد و بهبود عملکرد مغز لازم هستند. توصیه میکنیم به سالاد بچهها لوبیا اضافه کنید و بدانید که خوراک لوبیا نیز انتخاب مناسبی است.
سبزیجات رنگی
سبزیجات رنگی سرشار از آنتی اکسیدانها بوده و غنیتر هستند. این سبزیجات برای حفظ و ارتقای سلامت مغز مفیدند. توصیه میکنیم سبزیجات رنگی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین، کدوحلوایی، هویج، اسفناج و غیره را وارد برنامه غذایی بچهها بکنید. میتوانید از این سبزیجات در تهیه سوپها یا اسپاگتی بیشترین استفاده را بکنید. سالاد کاهو به همراه هویج، گوجه فرنگی، ذرت، کلم قرمز و غیره نیز انتخاب مناسبی است. البته باید کمر همت ببندید و انواع ترفندها و تکنیکها را به کار بگیرید تا این قبیل سبزیجات مفید را به خورد بچهها بدهید. بهترین کار تهیه فینگرفودها و تزیین زیبای سالادها است تا بچهها تشویق به مصرف سبزیجات بکنند.
شیر و ماست
ویتامین B برای رشد بافتهای مغز، ناقلهای عصبی و آنزیمها مفید است و محصولات لبنی منبع خوب این مواد مغذی هستند. شیر کم چرب یا ماست منبع فوقالعاده پروتئین برای مغز محسوب میشوند. محصولات لبنی همچنین منبع ویتامین D هستند که برای نوجوانان و کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. باید بدانید که در این سنین نیاز به ویتامین D بیشتر است. بنابراین لازم است که برای بهبود عملکرد مغز و همچنین افزایش میزان کلسیم و ویتامین D بدن بچهها میانه آنها را با محصولات لبنی خوب کنید.
گوشتهای قرمز کم چرب
گوشت قرمز منبع آهن است که به حفظ انرژی بدنی و قدرت تمرکز آنها در مدرسه کمک زیادی میکند. گوشت گاو منبع خوب زینک (روی) نیز محسوب میشود که قدرت حافظه بچهها را بالا میبرد. اگر فرزندی گیاهخوار دارید که لب به گوشت نمیزند باید آهن بدن او را با مصرف لوبیاها و سویا تأمین کنید. لوبیاها حاوی آهن غیرهم هستند که برای جذب شدن حداکثری نیاز به ویتامین C دارند. بنابراین بهتر است در تهیه غذا و خوراکها یا ساندویچها از میزان زیادی سبزیجات بهویژه فلفل دلمهای استفاده کنید. توصیه میکنیم تا حد امکان از دادن گوشتهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و غیره به بچهها اجتناب کنید و آنها را به تغذیه سالم عادت دهید.
انتهای پیام/