سرگردانی سیمان میان بورس و بازار / وعده وزیر صمت روی زمین ماند
به گزارش خبرنگار کشاورزی،صنعت تعاون خبرگزاری آنا، با افزایش مصرف برق و اولویت تأمین برق خانگی واحدهای صنعتی با محدودیتهای فراوانی مواجه و ساعات کاری صنایع به ساعات غیر پیک مصرف منتقل شد. اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت دوازدهم در اوایل تیرماه گذشته در جریان بازدید از مرکز دیسپاچینگ توانیر با اشاره به مصوبه دولت برای مدیریت مصرف و انتقال بخشهای پرمصرف به ساعات غیر پیک مصرف گفته بود: «برای واحدهای پرمصرف صنعتی محدودیتهای در نظر گرفته شده است و واحدهای صنعتی تا سه هفته آینده که در شرایط حساسی به لحاظ مصرف برق هستیم میتوانند از این فرصت بهعنوان تعطیلات تابستانی استفاده کنند.»
این تصمیم اگرچه توانست بخشی از کمبود برق را تأمین کند اما مشکلات فراوانی را برای صنایع از جمله فولاد و سیمان رقم زد.
بیشتر بخوانید:
فروش سیمان خارج از بورس ممنوع شد
با توجه به افزایش ساختوساز در نیمه نخست سال و تقارن افزایش درخواست مصالح ساختمانی، قیمت سیمان و تیرآهن افزایش چشمگیری داشت. قیمت هر کیسه سیمان از ۲۰ هزار تومان به ۱۵۰ هزار تومان نیز رسید البته در این میان عدهای احتکار سودجویان را عامل افزایش عنوان کردند.
وعده وزیر صمت محقق نشد
سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت پیش از کسب رای اعتماد مجلس وعده داده بوده قیمت سیمان را به پیش از قطعی برق برساند. وی اجرایی کردن سامانه جامع تجارت با تمرکز بر تولید و تعادل بخشی بازار ارز را در مدیریت قیمت سیمان مؤثر خواند.
با کاهش دما، میزان مصرف برق نیز روند کاهشی خود را آغاز کرد و محدودیتهای صنایع بهتدریج کاهش یافت و روند تولید سیمان نیز به روال سابق خود بازگشت و در ادامه وزیر صمت نیز خبر کاهش قیمت سیمان پاکتی به زیر ۲۵ هزار تومان و سیمان فله به حدود ۱۸ هزار تومان را داد.
اما علیرغم صحبتهای وزیر صمت درباره کاهش قیمت سیمان اما گزارشهای میدانی خبرنگار آنا طی روزهای گذشته حاکی است بسته به میزان تقاضا در هر منطقه، قیمت هر کیسه سیمان بین ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان قیمتگذاری میشود و حتی برخی مصالحفروشان به بهانه نداشتن سیمان از فروش خودداری میکنند.
این در حالی است که به گفته تولیدکنندگان نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیمان از طریق بورس کالا عرضه شده است.
عرضه سیمان در بورس باعث اختلاف شد
عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن سیمان با بیان اینکه «۴۰ سال است که سیمان به شکل سنتی فروخته میشود و خرید از بورس کالا به صورت کامل انجام نمیشود، فرصتطلبی عدهای سودجو برای عدم پرداخت مالیات را دلیل التهاب بازار عنوان کرد».
به گفته وی «خرید سیمان از بورس افزایش شفافیت در بازار را به دنبال دارد اما عدهای به دنبال ادامه روش سنتی خرید سیمان هستند و با افزایش قیمت به دنبال التهاب در بازار و شکست طرح ارائه سیمان در بورس میروند تا از سوی دیگر سیمان موجود در انبار خودرا با قیمت بالاتر بفروشند».
شیخان کمبود سیمان در بازار را موقتی خواند و اعلام کرد: «کسانی که تاکنون برای دریافت کد بورسی اقدام نکردهاند در ادامه با کمبود سیمان در انبارهایشان مجبور به ورود به بورس برای خرید سیمان خواهند شد».
وی «حداکثر قیمت سیمان را با احتساب هزینه حمل و نقل ۴۰ هزار تومان» عنوان و به مردم توصیه کرد از خرید سیمان گران خودداری کنند
به نظر میرسد کشمکش مصالحفروشان برای ادامه خرید سیمان به شکل گذشته که با طرح جدید، فروش سیمان را تنها از طریق بورس کالا امکانپذیر کرده است میتواند چالش فراوانی را برای مصرفکنندگان به وجود آورد و بیش از گذشته بخش مسکن را با چالش مواجه کند.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/