مکانیزاسیون و فرآوری گل محمدی لازم است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کاشان، محمدباقر رضایی در آیین اختتامیه سومین کنفرانس بینالمللی گل محمدی که بهصورت برخط و با حضور متخصصان، تولیدکنندگان و پژوهشگران و صنعتگران گل محمدی به میزبانی دانشگاه جامع کاشان برگزار شد، هدف از برگزاری این کنفرانس را توسعه و افزایش ضریب نفوذ فناوریهای نوین و همافزایی دانش تولیدکنندگان، پژوهشگران و صنعتگران حوزه مکانیزاسیون تولید و فرآوری گیاهان دارویی و انتشار یافتههای نو و بدیع در این زمینه عنوان و ابراز امیدواری کرد تا با ایجاد زنجیره بین تولیدکنندگان و صعتگران و ارتباط هرچه بیشتر با دانشگاه بتوان محصولات متنوعی را در محصول گل محمدی و اسانسها ارائه دهیم.
وی نبود یکپارچگی و کوچک بودن قطعات اراضی گلستانها و کاهش عملکرد به دلیل خشکسالیهای اخیر را از جمله چالشهای محصول گل محمدی ذکر کرد و افزود: نهالستانهای گل محمدی زیادی در نقاط مختلف ایجاد شده و در حال توسعه است که در راستای حفظ و برداشت و تولید هرچه کیفیتر این محصول باید به دست متخصصان مربوط سپرده شود.
رئیس اتحادیه انجمنهای گیاهان دارویی، ایجاد شهرک بزرگ و تأسیس موزه و نمایشگاهی از فرآوردههای گل محمدی را مورد تأکید قرار داد و افزود: امید است تا با شتابدهندهای که برای این محصول راهاندازی شده است، واحدهای فناور معرفی شوند و فرآوریهای محصول گل محمدی هرچه بیشتر به جهانیان ارائه شود.
رضایی با بیان اینکه کارهای علمی و فنی بسیار زیادی درباره محصول گل محمدی ایجاد شده است، ورود تولیدکنندگان محصول گل محمدی از سنتی به نیمه صنعتی و صنعتی را خواستار شد و بیان کرد: باید ارتباط هرچه بیشتر بین کشاورزان و تولیدکنندگان با دانشگاه و متخصصان مربوطه فراهم شود تا کیفی شدن و ارتقا و ارزآوری این محصول را شاهد بود.
وی با اشاره به اینکه تمام زیرساختهای محصول گل محمدی در ایران فراهم است، اظهار کرد: با برگزاری کنفرانس بینالمللی و آشنایی و ارتباط استادان، پژوهشگران، صنعتگران، مدیران، کشاورزان پیشرو، تولیدکنندگان و علاقهمندان این حوزه و بررسی چالشهای علمی، عملی و اجرایی میتوان محصول گل محمدی را حتی بالاتر از جایگاه زعفران قرار داد.
دبیر علمی سومین کنفرانس بین المللی گل محمدی نیز در این نشست با قدردانی از برگزارکنندگان این همایش علمی به 30 هزار هکتار مزارع گل محمدی در کشور توسط تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: درصدد هسیتیم تا با استفاده از تکنولوژیهای نوین و با کمک متخصصان و دانشگاه، محصول گل محمدی را به لحاظ ارزآوری به زعفران برسانیم.
حسین زینلی با بیان اینکه در زمینه گل محمدی گامهای زیادی برداشته شده است، افزود: هنوز برای رسیدن به هدف نهایی فاصله زیادی است که اگر زنجیره گل محمدی را با کمک کشاورزان و تولید کنندگان و صنعتگران و متخصصان داشته باشیم، میتوان فرآوری های زیادی از این محصول را داشته باشیم.
سومین همایش بینالمللی گل محمدی (۲۰۲۱ Rosa damascene) با حضور استادان، صاحب نظران، صنعتگران، محققان و متخصصان از دانشگاههای ایران، آمریکا، انگلیس، ترکیه، هلند، ایتالیا و ونزوئلا روزهای ۱۷ و ۱۸ شهریور به صورت برخط به میزبانی پژوهشکده اسانسهای طبیعی دانشگاه کاشان برگزار شد.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/