لزوم توجه جدی به دانشبنیان کردن صنعت گلاب و اسانس/ استاندارد بینالمللی نداریم
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کاشان، عباس زراعت در آیین اختتامیه سومین کنفرانس بینالمللی گل محمدی که بهصورت برخط و با حضور متخصصان، تولیدکنندگان و پژوهشگران و صنعتگران گل محمدی به میزبانی دانشگاه جامع کاشان برگزار شد، گفت: اگر بخواهیم آرزو و هدف مطرح شدن در رقابت بین المللی صنعت گلاب و اسانس محقق شود، راهی جز دانشبنیان کردن این صنعت وجود ندارد؛ چرا که امروزه رقابت در علمی و دانشبنیان کردن صنعت است.
وی با بیان اینکه صنایعی میتوانند در دنیا رقابت کنند که دانشبنیان باشند، بیان کرد: بنابراین صنعت گل محمدی و اسانس هم باید دانشبنیان شوند و در خط دانش حرکت کنند تا بتوانیم به نتایج مورد نظرمان در صنعتی که ریشه آن در کاشان و ایران است، برسیم.
رئیس دانشگاه جامع کاشان با اشاره به برنامه ششم توسعه و پیشبینی برای گل محمدی و گیاهان دارویی در این برنامه یادآور شد: اگر بخواهیم اهداف مان در این برنامه راهبردی در حوزه گلاب محقق شود، واقعاً باید توجه داشته باشیم که دانشبنیان کردن این صنعت را باید جدی گرفت؛ چراکه بر اساس اطلاعات مندرج در منابع و سایتهای معتبر درباره سهم بهشدت نازل ارزی ایران از بازار گلاب و اسانس، راهی جز علمی و دانشبنیان کردن این صنعت نداریم.
زراعت با تاکید بر اینکه گل محمدی پایه همه محصولات و فر،وردههای صنعت گل و گلاب است، افزود: اکنون ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد تجارت بینالمللی این صنعت است در حالی که سهم ایران ۲۰ میلیون دلار یعنی تقریباً صفر و آن هم برای جایی که مهد و مرکز این صنعت است.
وی ادامه داد: گل محمدی نعمت و محصولی است که خداوند به مدت ۲ هزا رو ۵۰۰ سال ارزان در اختیار ما گذاشته اما در زمینه صنایع دارویی، بهداشتی، صنایع غذایی، آرایشی و .. که مشتقات و فرآوردههای گل محمدی و گلاب است، کشور ما در عرصه بینالملل پیشرو نیست.
رئیس دانشگاه جامع کاشان با بیان اینکه مصرف اصلی ما در گل محمدی، گلاب است، گفت: گلاب در دنیای امروز یک بحث فرعی است؛ اما ما بر اساس آمار از گل محمدی ۷۰ درصد فقط گلاب تولید میکنیم و ۲۰ درصد هم برای خوراکی و مربا و ۱۰ درصد هم غنچه خشک یعنی در حقیقت خامفروشی. یعنی چیزی که در دنیا فرع بوده و بازار اقتصادی ندارد برای ما به اصل تبدیل شده است.
باید در برنامه ششم به برداشت ۸۰۰ هزار تن گلاب ارتقا پیدا کنیم
به گفته زراعت بر اساس آمار، ۱۲ هزار هکتار مساحت کشت گل محمدی در کشور موجود است که ۲۳ هزار تن گلاب که ۶۰ درصد آن برای صادرات است از این مساحت به دست میآید و از مجموع کشت گل محمدی در کشور، ۷ هزار تن گل در منطقه کاشان تولید میشود؛ اما در برنامه ششم پیشبینی شده که باید به ۴۵ هزار هکتار و برداشت ۸۰۰ هزار تن گلاب ارتقا پیدا کنیم.
وی با تأکید بر اینکه برای استحصال ۲۰ هزار کیلوگرم اسانس در برنامه ششم و کسب ۶۰۰ میلیارد تومان درآمد، نبابد شعاری برخورد کنیم، یادآور شد: نقش دانشگاه در این زمینه مهم است؛ چراکه فعلاً در بخش گلاب، صنعت نیستیم و کارخانه هستیم و صنعت با کارخانه هزاران کیلومتر فاصله دارد؛ اما دانشگاه میتواند گلاب کارخانهای را به گلاب صنعتی تبدیل کند.
رئیس دانشگاه جامع کاشان با بیان اینکه ایجاد صنایع تبدیلی اقدامی است که باید شرکتهای دانشبنیان در دانشگاه انجام دهند، اظهار کرد: یکی از موانع در توسعه صنعت گلاب و عرقیجات این است که استاندارد بینالمللی نداریم. رقابت فقط با استانداردشدن محقق میشود، اگر گلاب لبنان فروش بالایی در جهان دارد، این به دلیل استاندارد آن است؛ اما متاسفانه استاندارد نداریم.
زراعت با اشاره به اینکه بعضی سوءاستفادهها در تولید گلاب به حیثیت آن لطمه میزند، گفت: ممکن است برخی از این سوءاستفادهها در کوتاهمدت سودآور باشد؛ اما در درازمدت برند گلاب کاشان را با چالش مواجه میکند؛ اگر میخواهیم در تولید گلاب حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید به کیفیت و استاندارد توجه کنیم و به رقابت با دنیا بیندیشیم.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/