معدن در صدر تورم فصلی تولیدکننده
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از مرکز آمار ایران، در فصل تابستان کم ترین تورم فصلی تولیدکننده مربوط به بخش تولید، انتقال و توزیع برق (١,٣ درصد) و بیش ترین تورم فصلی مربـوط به بخش معدن (٣٨,٧ درصد) بوده است.
تورم فصلی
تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده کل کشور نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) در فصل بهار ۱۴۰۰ به ۱۰, ۱ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصـل قبل (۹.۸) ۰.۳ واحد درصـد افزایش داشته است. در این فصل کمترین تورم فصلی تولیدکننده مربوط به بخش تولید، انتقال و توزیع برق (۱.۳ درصد) و بیشترین تورم فصلی مربـوط به بخش معدن (۳۸.۷ درصد) بوده است.
تورم نقطهبهنقطه
تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده کل کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطهبهنقطه) در فصل بهار ۱۴۰۰ به ۷۳, ۰ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۶۷.۵) ۵.۵ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان به ازای تولید کالاها و خدماتشان در داخل کشور، در فصل بهار ۱۴۰۰ نسبت به فصل بهار سال ۱۳۹۹، ۷۳.۰ درصد افزایش دارد. در میان بخشهای مختلف تولیدی کمترین نرخ تورم مربوط به بخش تولید، انتقال و توزیع برق (۳۲.۱ درصد) و بیشترین نرخ تورم مربوط به بخش معدن (۱۵۴.۱ درصد) هست.
تورم سالانه
تغییرات میانگین شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهارفصل منتهی به فصل بهار ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه در سال قبل به ۶۰, ۴ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل (۴۶.۷) ۱۳.۷ واحد درصد افزایش داشته است. در فصل موردبررسی، در میان بخشهای اصلی تولیدی در کشـور، کمترین تورم سالانه مربوط به بخش خدمات (۴۲.۰ درصد) و بیشترین آن مربوط به بخش معـدن (۱۱۲.۳ درصد)
انتهای پیام/
انتهای پیام/