دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1400 - 01:41
اسماعیلی:

زیاد تلویزیون می‌بینم و خانوادگی به سینما می‌رویم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اغلب در ماشین گوش می‌دهم و برخی قطعه‌های نوستالژیک را گوش می‌دهم و چندی پیش یاد موسیقی از آقای قره‌باغی افتادم و با جست‌وجو پیدایش کردم. فیلم خیلی می‌بینم و چون مدیر نظارت تلویزیون بودم زیاد تلویزیون می بینم و خانوادگی به سینما می رویم. آخرین فیلمی که دیدم خورشید مجید مجیدی بود.
کد خبر : 604932
محمد اسماعیلی



به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، «محمد مهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه «تیتر یک» شبکه خبر در پاسخ به سوال های مجری برنامه درباره اینکه به محض روی کار آمدن شما برخی ها گفتند می خواهید فضا را محدود کنید؟ آیا این درست است؟ گفت: من سابقه ۲۲ ساله ای در حوزه فرهنگ کشور در بخش های مختلف دارم و طبیعتا نمی توانم با این حوزه بیگانه باشم و نگاه انقباضی داشته باشم و این حرف را می گذارم به حساب فصل مباحث سیاسی و خرده ای هم نمی گیرم و تلاش می کنم تا در این دوره برنامه هایی برای انبساط این حوزه فراهم کنم.


وی در پاسخ به اینکه به نظر شما در حوزه فرهنگ و هنر ابتذال داریم؟ گفت: این حوزه در کشور ما مقدس است و سینما و تئاتر از غرب وارد شده و این حوزه، حوزه عمقی گسترده تاریخی دارد .


اسماعیلی از برنامه ریزی کوتاه مدت برای کاهش خسارت های کرونا در فرهنگ کشور نیز گفت: در اصفهان جلسه ای با اصحاب فرهنگ و هنر اصفهان داشتم و در دوره ای که در آنجا بودم این عنوان را به ثبت رساندیم. کارهای زیادی در حوزه فرهنگ و هنر داریم و اول از همه تکمیل واکسیناسیون است که خوب دارد پیش می رود و همه اهالی فرهگ و هنر بدون محدودیت سنی واکسینه می شوند. بسته هی حمایتی جدیدی داریم که بتوانیم اینها را به تصویب ستاد کرونا برسانیم.


وی افزود: رئیس جمهور نیز به شدت اعلام حمایتی کردند که شامل کمک های بلاعوض تسهیلات با سودهای کم. صندوق هنر و افرادی که هنر کارت دارند را مرتب شارژ می کنیم.


وی ادامه داد: مهم ترین سرمایه اجتماعی اعتماد مردم است و در حوزه فرهنگ و هنر این موضوع بیشتر است چون افرادی که در این حوزه هستند روحیه حساسی دارند و ما هم با خدمت گذاری به این اهالی فضای خوبی فراهم خواهیم کرد.


اسماعیلی ادامه داد: در برنامه ای که در مجلس بود یاد کردم از هنرهای فراموش شده همه اقوام. من دولت باید بیایم و فضای رشد هنر و فرهنگ را در کشور فراهم کنم و این در مورد بچه های تهران در کنار سایر استان ها است و هیچ فرقی باهم ندارند و ما باید هنرستان هایی در شهرهای مختلف برقرار کنیم. فضای اشتغال داشته باشیم در استان ها جشنواره های مختلف و تسهیلات فراوانی ایجاد کنیم.


وی ادامه داد: وظیفه دولت تسهیل گری است و باید ما در این باره که مقام‌معظم رهبری فرمودند کاری ویژه کنیم و انشاله در قالب سند تحول دولت سیزدهم ارائه می کنیم.


اسماعیلی همچنین افزود: خیلی از بازیگران ما مرتب اظهار نارضایتی می‌کنند و می گویند امکان حضور در کارها را ندارند و من به همه اهالی هنر و فرهنگ احترام می گذارم. این به معنی این است که اجازه امکان بروز خلاقیت هایشان را داشته باشیم.


وی درباره رابطه اش با خانه سینما و تئاتر و موسیقی گفت: جلساتی داشتیم و حرف هایشان را شنیدیم. گله هایی بود و حرف هایی زدند و ابهامات برطرف شد و جریان های خبری مختلفی خواستند روی آن سوار شوند که نتوانستند و ما بیشتر روی حوزه عمل تمرکز داریم نه حرف.


وزیر ارشاد اسلامی درباره تعطیلی خانه سینما و تئاتر گفت: نه دلیلی ندارد که این ارگان ها تعطیل شوند. همین الان صندوق اعتباری هنر دارد کار می‌کند. ما گزارش برنامه ای داشتیم که خودشان داده بودند و این به جای برنامه های ما اشتباهی درج شده بود و برخی دچار سو تفاهم شدند. تمام برنامه ها در هر سه حوزه با هم مرور کردیم.


وی درباره یادداشت کارگردان قدیمی سینما درباره نا امنی بازار محصولات فرهنگی گفت: الان این موضوع با وجود پلتفرم ها در حوزه آثار نمایشی کاهش پیدا کرده و اما در حوزه نشر هست و حق ناشر و نویسنده حفظ نمی شود. تلاش خواهیم کرد تا دغدغه حوزه فرهنگ و هنر را به طور محسوسی کاهش دهیم.


اسماعیلی ادامه داد: در پلتفرم ها هم دانلودهایی هست اما کاهش پیدا کرده است و وی او دی ها کمک کرده تا جذابیت دانلود کاهش یابد. کار فرهنگی خوبی هم صورت گرفت اما هنوز برطرف نشده است.


وی درباره اینکه آیا در ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد قرار است تغییری ایجاد شود؟ گفت: ما با دو مسئله متناقض روبرو هستیم و اصحاب فرهنگ و هنر می خواهند چیزی از این وزارت کم نشود و می گویند شما مستاجرید و حرفشان درست است. چابک سازی به معنای حذف حوزه های قلمرویی نیست. برای مثال در معاونت مطبوعاتی اساسا حوزه هایمان جا به جا شده است و مسائلمان اختلافاتی در حوزه مسائل نمایشی هست. طبیعتا پنج سال پیش تازه شروع شده بود و ده سال پیش نبود.


وی افزود: امروز فناوری های نوین وارد عرصه شدند و مجموعه ای هوشمند است که با خلاقیت از زمان خودش عقب نیفتد. اگر من تغییراتی ندهم عقب می افتیم و حوزه فرهنگ و هنر عقب می افتد و چابک سازی به معنای تغییرات فناوری جدید است. تلاش می کنیم کارهایمان با گذشته هم افزا باشد تا چابک سازی در جای خوبی قرار بگیرد.


اسماعیلی افزود: الان در ساختار ها بحث های تعطیلی داریم و در استان ها هم هست که برخی به بن بست رسیدند. در شهرستان ها حوزه فرهنگ و هنر کمرنگ گرفته می شود. بخش عمده ای از فعالیت های حوزه فرهنگ و هنر امروز به خوبی جلو رفته است و حوزه فرهنگ و هنر جزو بهترین مجموعه ها است که ان شاء الله بتوانیم با کمترین هزینه عدالت را اجرا کنیم.


وی در ادامه درباره درخواست یکی از اهالی هنر در خصوص برگزاری جشنواره ها و هزینه بر بودن آنها و تعطیلی آنها در ایام کرونا و صرف هزینه های جشنواره برای هنرمندان نیز گفت: جشنواره محلی است برای بروز خلاقیت ها و من با تعطیلی جشنواره ها مخالفم. زمانی ممکن است حس کنیم جشنواره ای با موضوعی که دارد مناسب نیست. باید هزینه ها را تقلیل داد و به هنرمندان رسیدگی کرد. حتما کیفیت جشنواره ها را بالا برده و جشنواره های هدفمندی ایجاد خواهیم کرد.


وی درباره قیمت کاغذ ادامه داد: ما باید به سمت ملی سازی حوزه نشر برویم. بیش از ۹۰ درصد اقلام اصلی در حوزه نشر وارداتی است. ما می توانیم جلوی تورمش را بگیریم اما اگر ملی سازی با کمک وزارت صمت صورت بگیرد به ثبات می رسیم. همین الان پیش بینی می کنیم با این دست فرمان در چند ماه اینده ممکن است دچار مشکل شویم اما جلسه هایی با حضور اتحادیه و صنف برگزار می کنیم تا جلوی این را بگیریم.


وی درباره بزرگترین نظام رسانه ای کشور گفت: من سالهاست با این حوزه کار کردم. در این حوزه آرایش مان منفعلانه است. مقام معظم رهبری اشاره شان به آرایش رسانه ای بود. ما باید از فناوری های نوین استفاده کنیم. در مقیاس و تراز کلی هنوز عقب افتادگی هایی داریم.


اسماعیلی درباره خبرنکارها و عکاسان خبری نیز گفت: خبرنگارها و عکاسان ما جزو مشاغلی هستند که تعریف استانداری برایشان نداریم و می دانیم به شدت زحمت می کشند. متاسفانه جزو نا امن ترین حوزه ها هستند و در بخش مالی هم همینطور و وقتی می پرسیم واقعا خجالت می کشیم.


وی درباره اینکه فرهنگ و هنر در کشور ما سیاست زده است؟ گفت: یک بخشی اش بله. اما حس اینکه دارد استفاده ابرازی می شود و از جایگاه هنر فاصله می گیرد خوب نیست. ما تمام تلاشمان این بود که در حتی انتخابات اخیر اصحاب هنر و فرهنگ را به میدان نیاوریم. در این دو سه سال تحول کیفی در این مورد شده که انشاله ادامه پیدا کند.


وزیر ارشاد اسلامی درباره تغییر معاونان خود نیز گفت: دو سه جلسه با معاونین قبلی گفت و گو کردم و اینها شخصیت های فرهنگی هنری کشور هستند و خیلی از این افراد دوستان من هستند و برخی می گفتند خسته شدیم و خودشان داوطلبانه بحث هایی گفتند. اما من گفتم مشورت و راهکارهایی به ما بدهید.


وی درباره اینکه شما موسیقی گوش می دهید؟ گفت: بله اغلب در ماشین گوش می دهم و برخی قطعه های نوستالژیک را گوش می دهم و چندی پیش یاد موسیقی از آقای قره باغی افتادم و با جست و جو پیدایش کردم. فیلم خیلی می بینم و چون مدیر نظارت تلویزیون بودم زیاد تلویزیون می بینم و خانوادگی به سینما می رویم. آخرین فیلمی که دیدم خورشید مجید مجیدی بود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب