آیا این بار هم «تاسیان» از سد توقیف فرار میکند؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سریال «تاسیان» به کارگردانی تینا پاکروان و تهیهکنندگی علی اسدزاده یکی از پرسروصداترین آثار شبکه نمایش خانگی در هفتههای اخیر است. سریالی که تا کنون فقط سه قسمت آن از پلتفرم فیلیمو پخش ولی به اندازه یک سریال چند فصلی حواشی داشته است.
اما مهمترین و آخرین حاشیه این اثر (البته تا زمان نگارش این گزارش!) به این تیتر مربوط میشود، «پخش تاسیان متوقف شد» تیتری که یکشنبه شب خبرگزاری قوه قضاییه منتشر کرد و به همین دلیل هم این فرضیه قوت گرفت که این بار بر خلاف دفعات قبلی که خبر از توقیف این سریال منتشر شده بود و ولی باز هم این سریال پخش میشد، دیگر خبری از ابلاغیههای ساترا نیست و قوه قضائیه برای توقف پخش این سریال پا پیش گذاشته است.
در متن این خبر نوشته شده بود: «پخش سریال تاسیان که اخیراً چند قسمت آن منتشر شده است، به دلیل نداشتن مجوز تولید و پخش متوقف شد. همچنین امروز جلسهای با حضور تهیهکننده سریال و مسئول سکو برگزار و به وی ابلاغ شده است که سریال دارای ایراداتی است. عوامل باید ضمن کسب مجوز تولید و پخش ایرادات سریال را نیز اصلاح کنند.»
قصه سانتی مانتال «تاسیان»
سریال «تاسیان» روایتگر داستانی عاشقانه در دل اتفاقات سال ۱۳۵۶ است، سریالی که تم عشقی آن شبیه به بسیاری از داستانهای فیلم فارسی (پسرِ فقیر، دختر پولدار) است. پسری که از خانوادهاش جدا زندگی میکند عاشق دختر یک کارخانهدار میشود و برای نزدیک شدن به دختر و به دست آوردن دل پدرش، به واسطه یکی از دوستان قدیمی خود وارد ساواک میشود تا به قول خود سری در سرها دربیاورد و بتواند رقیب عشقیاش که پسر یک تیمسار ارتش است را شکست دهد!
سریال تینا پاکروان ایرادات ریز و درشت فراوانی دارد، اما بزرگترین مشکل آن، فضاسازی اثر است، یعنی شما به عنوان تماشاگر وقتی این اثر را میبینید نمیتوانید قبول کنید که طبق ادعای این سریال، در فاصله یک سال مانده به انقلاب اسلامی رخ میدهد. فضای سانتی مانتال سریال در همه جای آن رخنه کرده است، فضایی که از همان قسمتهای ابتدایی توی ذوق میزند. از مدل و رنگ لباس شخصیتها گرفته، تا مدل رفتارهای اگزجره و به دور از واقعیت.
ساواکیهای مهربان و رفیقباز!
سال ۵۶ برای بسیاری از مخاطبان این سریال آنچنان هم دور نیست که کسی نداند فضای تهران در آن سالها چگونه بود، مخصوصاً مدل معرفی سازمان امنیت و اطلاعات کشور یا همان «ساواک». در این سریال ساواکیها با آن چیزی که در اسناد تاریخی و آثار مستند و سریالهای پیش از این دیدیم بسیار متفاوت است. آنها جوانی را با چند صد صفحه اعلامیه میگیرند ولی به خاطر اینکه فرد دستگیر شده صرفا ادعا میکند کتاب خوان است، او را رها میکند. یا همین فرد در فاصله دو ماه حضور در این سیستم امنیتی در حد و اندازه یک مامور رده بالا قدرت نفوذ پیدا میکند، عملیات را دستکاری میکند، دوربین به دست در دانشگاه تهران میچرخد و بدون هماهنگی هرکاری میخواهد انجام میدهد.
سریال «تاسیان» به عنوان یک اثر تاریخی، خیلی زود عیار خود را در زمینه رعایت نکات مرتبط با تاریخ نشان داد. جدا از مواردی که به آنها اشاره شد در جایی از سریال متوجه میشویم جلال آل احمد قرار است برای سخنرانی به یک میتینگ برود، آن هم در حالی که در زمان وقوع این قصه طبق قاعده آل احمد ۸ سال است که فوت کرده!
همه این موارد نشان میدهد سریال جدید فیلیمو یک اثر ضعیف است که خواسته با اضافه کردن رنگ و لعاب به طراحی صحنهاش و استفاده از تصویر و نام شخصیتهایی مثل بهرام بیضایی و عباس کیارستمی برای خود اعتبار کسب کند، اعتباری که قطعاً از این طریق به دست نمیآید و خود کار هم باید فارغ از این فانتزیها، حرفی برای گفتن داشته باشد. پس از انتشار خبر توقیف سریال تلاش کردیم که با علی اسدزاده هم گفتوگو کنیم که او ما را به سمت مدیران پلتفرم فیلیمو پاس داد و از پاسخ دادن به ابهامات درخصوص حواشی این سریال طفره رفت.
با تمام این تفاسیر حالا، اما سریال «تاسیان» توقیف شده است و این بار باتوجه به اینکه قوه قضائیه پای کار ایستاده، میتوان گفت که گرهای جدی به ریسمان پخش آن افتاده است. گرهای که حتی شاید خود مدیران فیلیمو هم انتظارش را نداشتند و برای باز کردن آن برنامهای از قبل نداشتند. به احتمال فراوان تا روز پنجشنبه این هفته مذاکرات بر سر پخش این سریال ادامه مییابد و روز جمعه مشخص میشود که تکلیف سریال جدید پاکروان چیست، آیا «تاسیان» باز هم از گیر توقیف فرار میکند یا قوه قضائیه سازندگان آن و پلتفرم پخش کننده را مجبور میکند این سریال را با اصلاحات جدید و رفع ایرادات محتوایی به نمایش بگذارد؟
انتهای پیام/

سریال پاکروان غیرقانونی تولید و پخش شده!

پخش مجموعه داستانی «تاسیان» از سر گرفته شد
