دختر در چه سنی میتواند بدون اذن پدر گذرنامه بگیرد؟
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، هنگام خروج از کشور، بحث اذن پدر و اجازه خروج یکی از دغدغههای بسیاری از زنان و دختران است چراکه با توجه به قانون، هنگام اخذ گذرنامه، بعضاً محدودیتهایی برای این قشر از جامعه ایجاد شده که در اینجا منظور از شرایط، سن و وضعیت تاهل فرد است.
بر این اساس، مطابق ماده ۱۸ قانون صدور گذرنامه، همه دختران زیر ۱۸ سال برای خروج از کشور نیاز به اذن ولی قهری یعنی پدر و در صورت فوت جد پدری دارند و چنانچه، دختری ازدواج کند، اجازه خروج از کشور در اختیار شوهر خواهد بود.
نکته حائز اهمیت این است که اگر زنی قبل از ازدواج با رعایت شرایط قانونی، موفق به اخذ گذرنامه شود، پس از ازدواج تا پایان مهلت اعتبار گذرنامه میتواند از کشور خارج شود. اما برای تمدید گذرنامه نیازمند اذن شوهر خواهد بود. البته زنانی که با همسر خود مقیم خارج از کشور هستند و یا شوهر خارجی دارند، از این قاعده مستثنی هستند.
بیشتر بخوانید؛
چگونه پاسپورت استرالیا بگیریم؟
ازبکستان قانون تابعیت را تسهیل کرد
چنانچه مرد به زن اجازه خروج از کشور را بدهد، میتواند در شرایطی خاص (مثلا الزام به تمکین) و پس از صدور حکم قطعی، تقاضای ممنوع الخروج شدن همسر خود را داشته باشد. اگر ثابت شود، که سفر زن یا دختر به خارج از کشور ضروری و به مصلحت وی است، به عنوان مثال برای درمان، زن میتواند با حکم دادگاه و بدون اذن پدر و یا همسر از کشور خارج شود.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/