از تدابیر مجلس برای فرزندآوری بیشتر تا باز شدن قفل مشکلات فرهنگیان/ حقوقبگیران زیر ۴ میلیون مالیات نمیدهند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مجلس شورای اسلامی دیروز ٩ اسفندماه در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه کل کشور به تشکیل جلسه دو نوبته در صبح و عصر پرداخت.
نمایندگان در جریان بررسی این لایحه ضمن اهتمام به باز شدن گره مشکلات فرهنگیان تدابیر ویژهای نیز برای کمک به معیشت حقوقبگیران و همچنین افزایش جمعیت داشتند.
در نخستین دستور کار نوبت صبح ٩ اسفندماه مجلس نمایندگان نحوه محاسبه مالیات آستان قدس رضوی (ع)، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنگاههای اقتصادی نیروهای مسلح را مشخص کردند.
در بند (ط) تبصره (9) ماده واحده لایحه بودجه آمده است: در راستای تحقق ماده(78) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(2) و در جهت اجرای اصل سیام(30) قانون اساسی، آستان قدس رضوی و آن دسته از مؤسسات و بنگاههای اقتصادی زیرمجموعه نیروهای مسلح و ستاد اجرائی فرمان حضرت امام(ره) به استثنای مواردی که إذن ولی فقیه مبنی بر عدم پرداخت مالیات و یا نحوه تسویه آن را دارند، موظفند نسبت به بخشی از واریز مالیات خود به حساب خزانه موضوع ردیف 110112 تا سقف مبلغ مندرج در لایحه دولت اقدام و مابقی مالیات خود را به حسابهای معرفی شده دولت بپردازند.
حقوق های ماهیانه تا ۴ میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف شدند
نمایندگان مردم در خانه ملت، در ادامه مباحث مرتبط با مالیات، نرخ مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایا (به استثناء قضات) همچنین اعضای هیأت علمی (آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی را مشخص کردند که بر این اساس سقف معافیت مالیاتی ماهیانه حقوق کارکنان 4 میلیون تومان در نظر گرفته شد، همچنین مالیات ماهیانه حقوق های بین 4 تا 8 میلیون 10 درصد، مالیات ماهیانه حقوق های بین 8 تا 12 میلیون 15 درصد، 12 تا 18 میلیون تومان 20 درصد و مالیات ماهیانه حقوق های بین 18 تا 24 میلیون تومان 25 درصد، مالیات ماهیانه حقوق های بین 24 تا 32 میلیون تومان 30 درصد و حقوق های بالای 32 میلیون تومان در ماه مشمول مالیات 35 درصدی می شوند.
معافیت مدارس دولتی از پرداخت هزینههای آب، برق و گاز
معافیت مدارس دولتی از پرداخت هزینههای آب، برق و گاز دومین مصوبه مجلس در نوبت هشتم رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ١۴٠٠ کل کشور بود که در جریان آن تمامی واحدهای آموزشی دولتی از پرداخت این هزینهها معاف شدند.
در بند (ی) تبصره (9) ماده واحده لایحه بودجه آمده است: کلیه واحدهای آموزشی دولتی وزارت آموزش و پرورش از پرداخت هزینههای آب، برق و گاز (در صورت رعایت الگوی مصرف) معاف هستند. سقف الگوی مصرف به روزشده طی دستورالعملی توسط وزارتخانههای نفت، نیرو و آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کشور حداکثر تا سهماه پس از ابلاغ این قانون تهیه و ابلاغ میشود.
مشوق مجلس برای فرزندآوری
مشوق مجلس برای افزایش فرزندآوری یکی از مصوبات مهم امروز نمایندگان بود که در راستای منویات مقام معظم رهبری به تصویب رسید. در جریان این مصوبه نمایندگان بانک مرکزی را مکلف به اعطای وام ۲۰ ساله ۷۰ میلیون تومانی به خانوارهای فاقد مسکن که در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ صاحب فرزند سوم میشوند، کردند.
در این بند الحاقی آمده است: در اجرای بندهای (ت) و(ث) ماده (102) قانون برنامه ششم توسعه موضوع پشتیبانی از فرزندآوری، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است مبلغ ده هزار میلیارد ریال (10.000.000.000.000) با اولویت مناطق محروم از طریق بانک های عامل و از محل سپردههای جاری و قرض الحسنه نظام بانکی، نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن به میزان هفتصد میلیون (700.000.000) ریال با بازپرداخت حداکثر 20 ساله برای خانوارهای فاقد مسکن که صاحب فرزند سوم در سالهای 1399 و 1400 شده و یا میشوند، اقدام نماید.
متولدین سال ١۴٠٠ سهامدار میشوند
یکی دیگر از مصوبات امروز بهارستان که برای افزایش انگیزه به فرزندآوری بوده سهامدار شدن متولدین سال آتی است در این راستا نمایندگان مجلس دولت را مکلف به تخصیص یک درصد از یک دوازدهم هزینههای شرکتهای دولتی به متولدین سال ۱۴۰۰ جهت خریداری واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری در بورس کردند که این مصوبه نیز مانند مصوبه قبلی در راستای حمایت از جمعیت و خانواده بوده است.
مطابق ماده واحده الحاقی دولت مکلف است به ازای هر فرزند که از ابتدای سال 1400 متولد شود، 10 میلیون ریال از محل یک درصد از یک دوازدهم هزینههای شرکتهای دولتی را به صورت بلاعوض صرفاً جهت خریداری واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری پذیرفته شده در بورس به سرپرست فرزند تخصیص دهد. آییننامه اجرایی این بند توسط هیأت دولت تهیه و به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد.
تسعیر منابع ارزی هدفمندی یارانهها با نرخ سامانه معاملات الکترونیکی
طبق مصوبه نمایندگان مردم در خانه ملت، منابع ارزی هدفمندسازی یارانهها با نرخ سامانه معاملات الکترونیکی تسعیر شده و منابع درآمدی مستقیما به حساب هدفمندی واریز می شود.
براساس جزء 2 بند (د) تبصره مذکور؛ منابع ارزی مندرج در بخش منابع جدول این تبصره با نرخ سامانه معاملات الکترونیکی (ets) تخصیص، تسعیر و مبادله به صورت کامل صرف مصارف جدول این تبصره می شود.
منابع ارزی در بخش منابع جدول این تبصره بلافاصله توسط وزارت نفت به حساب های معرفی شده بانک مرکزی واریز و به محض وصول توسط بانک مرکزی به نرخ (ets) تسعیر و مستقیما به حساب سازمان هدفمندی یارانه ها نزد خزانه داری کل واریز می شود و به صورت کامل صرف مصارف جدول این تبصره می شود.
درآمد ٣٣٣ هزار میلیارد تومانی دولت حاصل از هدفمندسازی یارانهها
در ادامه مباحث یارانهای مجلس در هشتمین جلسه رسیدگی به لایحه مذکور نمایندگان مجلس درآمد دولت حاصل از هدفمندسازی یارانهها را ۳۳۳ هزار میلیارد تومان مشخص کردند.
در جز (1) بند (الف) تبصره (14) ماده واحده لایحه بودجه آمده است: در اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها مصوب 15/10/1388با اصلاحات و الحاقات بعدی تمامی دریافتیها (منابع) مندرج در جدول این قانون به استثنای عوارض شهرداریها و دهیاریها، منابع حاصل از فروش آب و برق، حق بیمه مشترکین گاز طبیعی و عوارض گازرسانی (به ترتیب موضوع ماده (12) و ماده (65) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود.
تنخواه مجلس برای پرداخت به موقع یارانهها
همچنین در مصوبه دیگری در این راستا نمایندگان مجلس از کل درآمد هدفمندی یارانهها تنخواهی برای پرداخت به موقع یارانه نقدی در اختیار سازمان هدفمندی یارانهها قرار دادند.
مخالفت با آیندهفروشی دولت برای جبران کسری بودجه هدفمندی
یکی دیگر از مصوبات مهم هشتمین جلسه رسیدگی به لایحه بودجه در مجلس با مخالفت نمایندگان با با انتشار اوراق مالی اسلامی جهت تأمین کسری منابع حاصل از هدفمندسازی یارانهها از سوی دولت گذشت.
در جریان پیشنهاد حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر جهت حذف این بند، رئیس مجلس از نوبخت درباره زمان انتشار اوراق مالی اسلامی سوال کرد که وی پاسخ داد سررسید این اوراق در سال بعد و سالهای بعد فرا میرسد و شرکت دولتی سازمان هدفمندسازی مانند سایر شرکتها اوراق منتشر خواهند کرد که در سالهای بعد پرداخت میشود و دولت همچون شرکتهای دولتی تبصره (5)، هیچ تضمینی برای بازپرداخت آن نخواهد داشت.
رضاخواه به عنوان نماینده کمیسیون تلفیق نیز در موافقت با حذف این بند اظهار کرد: در جز (4) بند (الف) تبصره (14) آمده که در صورت عدم وصول درآمدها، دولت یک درصد تنخواه خواهد داشت که میتواند برای پرداخت یارانهها از آن استفاده کند لذا نباید اجازه فروش اوراق داده شود چرا که اگر این اقدام را کند، در جهت کسب درآمد طبق قانون برنمیآید و یا اگر درآمد کسب کند اعلام نمیکند و همچنان اجازه انتشار اوراق خواهد داشت.
در بند (ج) تبصره (14) که از ماده واحده لایحه بودجه حذف شد، آمده بود: به سازمان هدفمندسازی یارانهها اجازه داده میشود درصورت عدم تحقق منابع پیش بینی شده در جدول این تبصره، معادل کسری منابع، اوراق مالی اسلامی با تضمین خود منتشر نماید تا مصارف موضوع یارانه نقدی، کمک حمایت معیشتی خانوارها و برنامه کاهش فقر مطلق دچار وقفه نگردد.
وزارت امور اقتصادی و دارایی به نیابت از این سازمان، مسئول انتشار اوراق مربوط به این بند است.
اینترنت ارزان برای طرفداران پیامرسانهای داخلی
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه 1400؛ مصوب کردند که دولت مکلف است نرخ تعرفه اینترنت را برای استفاده از پیامرسانهای داخلی 20 درصد نرخ تعرفه های پیامرسانهای خارجی تعیین و وصول کند.
جعفر قادری به عنوان پیشنهاد دهنده گفت: برای حمایت از پیامرسانهای داخلی نرخ تعرفه پیامرسانهای یک پنجم پیامرسانهای خارجی تعیین شود.
جلسات بررسی لایحه بودجه در صحن علنی مجلس همچنان ادامه دارد و پس از بخش درآمدی نمایندگان وارد بررسی بخش هزینهای این لایحه خواهند شد از این رو امید است مصوبات امیدبخش بهارستاننشینان در خصوص این لایحه جنجالی تداوم داشته باشد.
انتهای پیام/۴١۵١/
انتهای پیام/