تصویر سفالینههای گل سنگی در «دستان ماندگار» عباس عبادی/ «حکایت دل» شبکه چهار از پیشکسوت سفالینهسازی میگوید
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی سیما، عباس عبادی در سال ۱۳۳۰ ه.ش در نطنز و در خانوادهای هنرمند که پیشینه سفالگری در آن به دوره قاجار میرسید, زاده شد. وی از همان دوران کودکی, هنر اجدادیش را با شاگردی نزد پدرش, مرحوم استاد محمد عبادی دنبال کرد.
وی پس از وقفهای که با در گذشت پدرش در کارش ایجاد شده بود از سال ۱۳۵۸ ه.ش کارگاهی را که از چهار نسل قبل از خود به میراث برده بود بار دیگر دایر نمودند و هم اکنون تمامی ۲۵ مرحله کار تولید سفالینههای گل سنگی منقوش زیر لعابی را که بسیار پیچیده است, خودشان انجام میدهند و در تزیین آنها از نقوش اسلیمی, هندسی, نمادها و سمبلهای ایرانی و برخی نقوش اساطیری کهن مانند خورشید خانم, شیر بالدار و…استفاده میکنند.
نطنز 6هزار سال تاریخ سفالگری دارد و قرنها زادگاه سفالینهسازی با لعابهای فیروزهای، زیرلعابی وجلاکاری و مینایی سدههای میانه بوده است و چیرهدستترین کاشی سازان را برای اصفهان صفوی پرورش می داده است. تا چند دهه پیش بیش از سی کارگاه پررونق کوچک و بزرگ در نطنز وجود داشت و یکی از مراکز ساخت و صدور انواع قطعات سرامیکی بوده است اما امروز تنها یک کارگاه از سلسله سرامیکسازان سنتی در آن باقیست که آن هم کارگاه عبادی است.
«حکایت دل» به تهیهکنندگی علیرضا حسینی و کارگردانی بیژن شکرریز، در قالب مستند از زندگینامه، پرتره علمی و حرفهای اساتید فاخر و مشاهیر معاصر کشور، دوشنبهها ساعت ۲۱ از شبکه چهار سیما پخش میشود.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/