چه غذاهایی خواب شما را دچار اختلال میکند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، عوامل متعددی در ایجاد اختلال در خواب شبانه دخیل هستند که یکی از آنها تغذیه نامناسب در ساعات آخر شب و درست هنگام خواب است. برخی مواد غذایی که در وعده شام یا کمی پیش از خوابیدن مصرف میکنید، باعث میشوند مدتی طولانی در رختخواب غلت بزنید یا مدت کوتاهی پس از خوابیدن، از خواب بپرید:
شکلات تلخ: برخلاف تصور عمومی، مصرف شکلات تلخ بعد از وعده شام، هیچ تاثیری بر روی بهبود کیفیت خواب ندارد. شکلات منبع مخفی کافئین است. کافئین باعث برانگیختگی شده و توانایی شما برای تجربه خواب عمیق را کاهش میدهد. شما باید ۴ تا ۶ ساعت قبل از زمان خواب، از این خوراکی فاصله بگیرید.
غذاهای چرب: این نوع غذاها برای هضم شدن، به مدت زمان بیشتری نیاز دارند و باعث تجربه نفخ و سوء هاضمه میشوند. نفخ و سوء هاضمه کیفیت خواب را کاهش میدهند. سعی کنید ۳ ساعت قبل از خواب، از مصرف غذاهای چرب اجتناب نمایید.
میوههای خشک: به گفته متخصصان تغذیه، مصرف بیش از حد میوههای خشک از آنجا که آب و فیبر کمی دارند، روی معده تاثیر گذاشته و سبب نفخ میشود.
فلفل و غذاهای پر ادویه: مصرف فلفل و ادویهها راهی آسان برای افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن است، اما استفاده از این مواد غذایی پیش از خواب و اواخر عصر، سبب سوزش سر دل بخصوص در کسانی میشود که از مشکلات گوارشی رنج میبرند. گزینههای گرم و پرادویه را برای وعده صبحانه نگه دارید.
سس تند: کپسایسین مادهای است که در فلفلهای تند وجود دارد و در سسهای تند نیز یافت میشود. کپسایسین میتواند باعث اسفنکتر پایین مری بیش از حد باز بماند و باعث تجربه سوزش سر دل شود.
نعناع: درست است که مصرف نعناع برای سلامت شما مفید به نظر میرسد، اما مصرف این ماده غذایی در اواخر عصر به هر شکلی حتی به شکل چای نعناع میتواند باعث سوزش سر دل شود.
پیتزا: پنیر موجود در پیتزا چرب است و میتواند باعث اسیدی شدن دستگاه گوارش و بروز ریفلاکس شود. حتی اگر تجربه سوزش سر دل ندارید، مصرف پیتزا در شب میتواند خواب راحت را در هنگام شب از شما بگیرد.
پیاز خام: مصرف پیاز بصورت خام باعث احساس نفخ و ریفلاکس میشود.
کافئین: مصرف کافئین میتواند چند ساعت پس از مصرف، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند و باعث بی خوابی شود.
سس گوجه فرنگی: این نوع سس علاوه بر محتوای اسیدی آن، حاوی مواد شیمیایی نگهدارنده نیز هست و باعث سوزش سر دل میشود. اگر مستعد سوء هاضمه هستید، این نوع سس را بخصوص در هنگام شب دیگر مصرف نکنید. مصرف سس گوجه فرنگی فرایند هضم مواد غذایی را کند میکند.
چای سبز: این نوع چای نیز مانند چای سیاه، کافئین دارد. چای سبز علاوه بر کافئین، حاوی دو نوع محرک دیگر نیز هست: تئوبرومین و تئوفیلین. این دو ماده سبب افزایش ضربان قلب، تحریک پذیری و اضطراب میشود. مزایای چای سبز باورنکردنی است بنابراین شما باید از نوشیدن آن لذت ببرید، اما نه بعد از ۳ یا ۴ عصر.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
انتهای پیام/