فعالیت بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی/ هرگونه شبکهسازی در دانشگاه را حمایت میکنیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اراک، عبدالله محمدی در نخستین نشست دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی در واحد اراک با توجه به حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از کنسرسیومها و مراکز تحقیقاتی اظهار کرد: یکی از دلایل تشکیل کنسرسیوم حول مرکز تحقیقات امنیت غذایی اراک علاقهمندی و توانمندی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک بود که دبیرخانه کنسرسیوم امنیت غذایی در این واحد دانشگاهی مستقر شد و سایر مراکز تحقیقات همکاری لازم را با این مرکز دارند و این دبیرخانه پویا بوده و بهصورت دورهای در همه واحدهای علاقهمند برگزار و از توانمندی آنها نیز استفاده میشود.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی ابتدا با مأموریت آموزشی آغاز به کار کرد و بعد از حدود دو دهه فعالیت به این نتیجه رسید که اگر امور تحقیقاتی را به کار خود اضافه نکند به موفقیت نمیرسد و رسالت دانشگاه آزاد اسلامی تحقق نمییابد؛ بنابراین در سال ۸۵ مجوز نخستین مرکز تحقیقاتی در زمینه آب به یکی از واحدهای دانشگاهی داده شد و تاکنون مجوز ۱۸۷ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده و از این تعداد ۲۳ مرکز لغو مجوز شده که در نهایت ۱۶۴ مرکز تحقیقاتی در زمینه مباحث غیرپزشکی از جمله فنی، مهندسی، کشاورزی و غیره فعالیت میکنند.
مدیرکل پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به اینکه در زمینه پزشکی ۳۹ مرکز تحقیقاتی داریم در مجموع بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت میکنند، گفت: تیمی با عنوان پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه تشکیل شد و با بررسی مراکز تحقیقاتی سطح کشور به این نتیجه رسیدیم که واریانس (نوعی سنجش پراکندگی) فعالیت این مراکز تحقیقاتی بسیار متنوع است و ارتباط ضعیفی میان مراکز تحقیقاتی وجود دارد؛ بنابراین باید میان مراکز تحقیقاتی موضوعی، کنسرسیوم و کنسرسیومهای بین رشتهای تشکیل شود و در نهایت این دو شبکه به شبکه ملی مراکز تحقیقاتی مرتبط شوند به طوری که همه مراکز تحقیقاتی باید در همه زمینهها با یکدیگر همکاری داشته باشند.
شبکهسازی توانایی بالقوه مراکز تحقیقاتی را بالفعل میکند
محمدی بیان کرد: شبکهسازی توانایی بالقوه مراکز تحقیقاتی را بالفعل میکند؛ بنابراین یکی از پیشروترین کنسرسیومها، کنسرسیوم امنیت غذایی است که با وجود شبکه بسیاری از هزینهها کاهش، کیفیت تحقیقات افزایش و بازاریابی خوبی انجام میشود و باتوجه به افزایش توانایی، صنایع و وزارتخانهها میتوانند با حمایت از کنسرسیومها از تحقیقات آنها استفاده کنند.
وی ادامه داد: با این کار بهروز بودن، توانایی در حل مشکلات، ایجاد حس همدلی و پیشرفت در کار و سایر موارد انجام و دانش و تجربه به اشتراک گذاشته میشود؛ بنابراین همه مراکز تحقیقاتی باید مشارکت قوی در کنسرسیومها داشته باشند و امکانات خود را بهطور کامل در اختیار کنسرسیوم قرار دهند که در نهایت تلاش میکنیم تا دانشگاه مسئلهمحور و در جامعه تأثیرگذار باشد.
حمایت از هرگونه شبکهسازی در دانشگاه
مدیرکل پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی درصورت نیاز امکانات لازم در اختیار کنسرسیومها قرار میدهد، کنسرسیوم امنیت غذایی برای سایر کنسرسیومها الگوست و تلاش میکنیم تا سایر کنسرسیومها از جمله گیاهان دارویی، نانو، اعتیاد و سایر موارد تشکیل و با یگدیگر ارتباط داشته باشند تا لایه دوم شبکه نیز تشکیل شود و دانشگاه آزاد اسلامی هرگونه شبکهسازی در سطح دانشگاه را حمایت میکند؛ زیرا شبکهسازی در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش آنا، نخستین نشست دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی با پیام دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، افشین اسماعیلیفر رئیس پژوهشکده امنیت غذایی و دبیرخانه کنسرسیوم دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، برخی از مدیران و معاونان سازمانها و نهادهای مرتبط و رؤسای مراکز تحقیقاتی علوم و صنایع غذایی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، برخی از معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی و مدیران سازمانها و نهادهای مرتبط در استان با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در سالن امام خمینی(ره) واحد اراک برگزار شد.
انتهای پیام/۴۱۱۷/4062/
انتهای پیام/