کدام عادات غذایی منجر به کاهش تراکم استخوان میشود؟/ راهکارهایی برای جلوگیری از پوکی استخوان + جزئیات
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مریم امینی درباره بیماری پوکی استخوان گفت: سلولهای استخوانی بدن در شکل طبیعی خود شبیه لانههای زنبور است اما در این بیماری حالت سوراخ سوراخ پیدا میکند، مقدار زیادی از استخوان بدن میرود و استخوانسازی کاهش پیدا میکند. استخوانها رفته رفته ضعیف شده و با کوچکترین ضربه و حتی عطسه و سرفه نیز شکسته می شود.
وی عوامل پوکی استخوان را ارثی، جنسیت، سن، نژاد و مصرف کورتون دانست و بیان کرد: احتمال شیوع این بیماری در زنان بیشتر است و هرچه سن بالا رود، به مراتب پوکی استخوان افزایش میکند و همچنین در نژاد سفید و آسیایی ریسک پوکی استخوان بالاتر است.
این متخصص تغذیه افزود: در صورتی که والدین و یا خواهر و برادر مبتلا به پوکی استخوان باشند، شیوع بیماری در فرد بالاتر است. البته ابتلای این بیماری به جثه و هورمون های افراد نیز بستگی دارد.
امینی اظهار کرد: وقتی هورمونهای بدن بهخصوص استروژن کاهش پیدا میکنند، استخوانها ضعیف میشوند و به همین دلیل اگر زنان بعد از یائسگی از خود مراقبت نکنند، در معرض پوکی استخوان قرار می گیرند؛ این بیماری در مردان تدریجی است.
استادیار گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه هورمون تیروئید از عوامل دیگر پوکی استخوان است که ترشح بیش از حد آن موجب شکستگی استخوانی می شود، تصریح کرد: مصرف زیاد الکل می تواند به استخوان ها ضربه وارد کند و همچنین مصرف دخانیات ریسک بیماری را بالا می برد.
وی در ادامه کورتون ها را عامل تخریب استخوان ها دانست که برای درمان برخی بیماری ها مصرف می شود.
امینی به علایم پوکی استخوان اشاره کرد و گفت: این بیماری در مراحل اولیه، علامتی ندارد اما اگر استخوان ها به مرور ضعیف تر شود، کمردرد ناشی از شکستن مهره های ریز در بدن، کوتاه ترشدن قد، قوز شدن خمیدگی و شکستگی ها سریع ظاهر می شود. یعنی استخوان با کوچکترین ضربه استخوان فرد شکسته می شود.
این متخصص علوم تغذیه درباره رژیم غذایی جهت پیشگیری از پوکی استخوان گفت: به طور کلی شیوه زندگی نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد زیرا بی تحرکی باعث تشدید پوکی استخوان می شود و توصیه می کنیم ورزش هایی همچون پیاده روی، دویدن، ورزش های قدرتی و وزنه برداری و ورزشهایی که وزن بدن را تحمل می کند انجام بدهیم تا حدودی از بیماری پیشگیری شود.
امینی با اشاره به اینکه براساس تجربیات، عادات غذایی همراه با کاهش کلسیم به مدت طولانی، منجر به کاهش تراکم استخوان می شود و ریسک شکستگی استخوان را بالا می رود، اظهار داشت: ویتامین D نقش جذب کلسیم را دارد و توصیه می شود از سنین ۵۰ سال به بالا این ویتامین را به همراه مصرف لبنیات کم چرب، سبزی های برگی شکل سبز تیره، کنسرو ساردین، محصولات سویا برای افراد گیاهخوار و در صورت نیازبه شکل مکمل دارویی دریافت کنند.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/