بانداژی که استخوانهای شکسته را شفا میبخشد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، وقتی استخوانی میشکند، بدن مقدار زیادی ماده بیوشیمیایی شفابخش به نام «ادنوزین» را به محل آسیبدیدگی میفرستد. حال دانشمندان بانداژ جدیدی طراحی کردهاند که میتواند این ماده شفابخش را جذب کند و در محل نگه دارد تا روند بهبود آسیبدیدگی تسریع شود.
معمولا بدن انسان ادنوزینی که به صورت طبیعی به محل آسیبدیدگی فرستاده شده را سریعاً تجزیه میکند که این امر مانع از افزایش سرعت بهبودی میشود. حال دانشمندان دانشگاه دوک موفق به توسعه روش جدیدی شدند که ادنوزین را در محل آسیبدیدگی به دام میاندازد تا سرعت روند بهبود آسیبدیدگی بدون مانعی ادامه پیدا کند.
نتایج تلاش دانشمندان دانشگاه دوک منجر به ساخت نمونه اولیهای از بانداژ شده که میتوان از طریق جراحی آن را روی استخوان شکسته قرار داد. این بانداژ حاوی مولکولهای بورونیت است که به مولکولهای ادنوزین حاضر در محل آسیبدیدگی متصل میشوند. وقتی این پیوندهای اتصالی ضعیف میشوند ادنوزین نیز به آرامی آزاد میشود.
به گفته دانشمندان، ادنوزین مادهای است که در سطح پایین در تمام بدن پیدا میشود و کاربردهای مهمی دارد که ارتباطی با بهبود استخوان شکسته ندارد. دانشمندان دانشگاه دوک برای اجتناب از عوارض جانبی ناخواسته ناشی از وجود طولانی مدت ادنوزین در محل آسیبدیدگی باید راهی پیدا میکردند تا این ماده را در سطح متناسب نگه دارند.
دانشمندان در مطالعات بالینی روی موشها از سه نوع بانداژ استفاده کردند: بانداژی که میتوانست ادنوزین تولید شده توسط حیوان را نگه دارد، بانداژی که حاوی ادنوزین بود و بانداژی که نه حاوی ادنوزین بود و نه میتوانست آن را به دام بیندازد. باوجود اینکه بعد از سه هفته نشانههای بهبودی در تمام موشها رویت شد اما روند بهبودی در مواردی که از بانداژهای حاوی ادنوزین و بانداژهای قادر به نگهداری از این ماده استفاده شد، بیشتر بود.
به گفته تیم تحقیقاتی، میتوان از بانداژهای حاوی ادنوزین برای تسریع بهبود استخوانهای شکسته در بیماران مبتلا به پوکی استخوان استفاده کرد چراکه بدن این افراد قادر به تولید ادنوزین در واکنش به شکسته شدن استخوان نیست.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/