دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مهر 1399 - 11:47

طبع، خواص، مضرات و مُصلح اسفناج در ویکی آنا

اسفناج مقدار زيادی آهن، کلسيم، سديم،  پتاسيم، يد، مس، منيزيم، اسيد اگزاليک و اسيد ارسنيک دارد و به علت داشتن منيزيم، جلوی پيشرفت سرطان را می گيرد.
کد خبر : 518697
خواص-اسفناج-2-800x533.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اسفناج بومی ایران است و در قرون وسطی توسط صلیبیان به اروپا منتقل شد.
طوری که در تاريخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چين و در قرن دوازدهم در اسپانيا کشت می شده است.


این سبزی برگ‌های پهن و نسبتا گوشتی دارد و دارای دو نوع بهاره و پاییزه است.


اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته مي شود و به اسفناج انگليسی معروف است. نوع پاييزه آن که به خاک بسيار غنی احتياج دارد، در پائيز کاشته مي شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می باشد.
اسفناج چون دارای مواد غذايي فراواني است کشت آن امروز در تمام نقاط دنيا معمول است.



خواص و مضرات اسفناج



  • غرغره آب آن جهت گلودرد، سنگ کلیه و سوزش ادرار مفید است.

  • ملین است. استفاده از آن در آش‌های سبک موجب بهبود سرفه‌های خشک می‌شود.

  • با خوردن اسفناج، می‌توانید یبوست را فراموش کنید، زیرا اسفناج با توجه به فیبر و آب فراوانی که دارد، فعالیت دستگاه گوارش را منظم می‌کند.

  • اسفناج همچنین منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که بدن شما از آن برای جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف قلبی و تنظیم فشار خون استفاده می‌کند.

  • برگ‌های اسفناج همچنین غنی از ویتامین K هستند، ویتامین K همچنین باعث کاهش آسیب عصبی در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر می‌شود.




  • ویتامین K برای سلامت شما نقشی حیاتی دارد، زیرا استخوان‌ها را تقویت می‌کند و فعالیت استئوتراپیک (osteotropic) را تحریک می‌کند به این معنی که سبب رشد و ترمیم استخوان‌ها می‌شود.

  • اگر شما وقت زیادی را در مقابل کامپیوتر یا لپ تاپ خود سپری می‌کنید خوردن اسفناج بسیار برای‌تان فایده دارد.

  • زآگزانتین یک کاروتنوئید خوراکی حیاتی است که برای جلوگیری از بیماری دژنراسیون ماکولا وابسته سن (تباهی لکه‌ی زرد)، به داخل چشم جذب می‌شود.

  • اسفناج غنی از نوعی آنتی‌اکسیدان به نام کائمفرلول است که خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های مزمن مختلف را کاهش می‌دهد.

  • پروتئین‌های موجود اسفناج به راحتی هضم شده و توسط آنزیم‌ها به آمینو اسید (اسید آمینه) تجزیه می‌شوند.

  • در کاهش التهاب و تشنگی مفید است.

  • هضم راحتی دارد و مصرف آن در افرادی که معده ضعیف دارند مناسب است.




  • برگ‌های اسفناج حاوی انواع مختلفی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند: ویتامین A و C و همچنین آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنول، لوتئین، بتا کاروتن و زآگزانتین.

  • اسفناج همچنین غنی‌ترین منبع غذایی منیزیم حسوب می‌شود.

  • اسفناج غنی‌ترین منبع آهن در میان تمام سبزیجات است.

  • اسفناج یکی از بهترین منابع غذایی پتاسیم است.

  • برای سینه و درد ریه گرم مفید است.

  • زخم های شدید را با اسفناج درمان کنید. برگ های اسفناج را در روغن زیتون بپزید و روی زخم بگذارید. ضماد بسیار قوی برای زخم های شدید است.

  • اسفناج را نباید آب‌پز کرد.

  • بهترین روش بخارپز کردن یا تفت دادن آن با حرارت ملایم است.

  • برای مقابله با بیماری‌های قلب و ریه مصرف اسفناج پخته بهتر است.

  • اسفناج علاوه بر این‌ها، با توجه به مقدار بالای ریزکیسه‌هایی که دارد، ولع خوردن و گرسنگی را محدود می‌کند، که هر دو به شما کمک می‌کنند که کم‌کم وزن از دست بدهید.

  • اسفناج راحت هضم می‌شود و سبک است، به همین دلیل مصرف آن به کودکان، افرادی که میلی به خوردن چیزی ندارند و افرادی که در دوره‌ی بهبودی پس از جراحی‌های پیچیده و شیمی درمانی هستند، توصیه می‌شود.




  • اسفناج همچنین با توجه به به مقدار فراوان یدی که دارد، برای افراد مبتلا به مشکلات غده‌ی ‌تیروئید توصیه می‌شود.

  • اسفناج دارای خواصی است که به از بین بردن سموم از بدن انسان کمک می‌کنند.

  • خواه شما سیگاری باشید یا قبلا سیگار می‌کشیده‌اید و خواه فقط در معرض دود سیگار قرار می‌گیرید، مصرف اسفناج خطر ابتلا به سرطان ریه را در شما کاهش می‌دهد.

  • اسفناج به ویژه برای زنان باردار مفید است، زیرا فولات فراوان موجود در آن باعث رشد طبیعی سیستم عصبی جنین می‌شود.

  • بتاکاروتن که به میزان فراوانی در اسفناج وجود دارد، خطر ابتلا به آسم را کاهش می‌دهد.

  • اسفناج دارای خواصی است که از بدن در برابر دیابت محافظت می‌کنند.

  • اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمناً آنهائیکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند .

  • افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف کنند زیرا اسفناج به‌دلیل خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال می‌شود.

  • زیاده‌روی در مصرف اسفناج موجب بروز آکنه در برخی از افراد می‌شود.


 


طبع اسفناج چیست؟


از دیدگاه طب سنتی طبع اسفناج سرد و‌تر بوده، اما میزان سردی اسفناج زیاد نیست و طبع آن رو به معتدل است. حتی برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند اسفناج طبع معتدلی دارد.



مصلح اسفناج چیست؟


روغن یا گره گاو و گوسفند، دارچین، فلفل و روغن بادام شیرین مصلح اسفناج و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب