دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مهر 1399 - 15:01

طبع، خواص، مضرات و مُصلح لوبیا قرمز در ویکی آنا

لوبیا قرمز از خوشمزه ترین مواد غذایی پروتئین دار و یکی از غنی‌ترین منابع پروتئینی گیاهی اسـت.
کد خبر : 518688
red-beans.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، لوبیا قرمز به دلیل شکل ظاهری که به کلیه انسان دارد، به انگلیسی Kidney bean نامیده می شود. لوبیا قرمز در مناطق نیمه گرمسیری کشت می شود و امروزه برزیل به عنوان بزرگترین تولید کننده لوبیا قرمز در جهان شناخته می شود.


لوبیا قرمز ممکن است با لوبیاهای دیگری که به این رنگ هستند، از جمله لوبیای آزوکی اشتباه گرفته شود. این لوبیا به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است و زمانی که پخته می شود، طعم و مزه ملایمی دارد.



خواص و مضرات لوبیا قرمز



  • مقادیر بالای پتاسیم و منیزیم موجود در لوبیا قرمز به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

  • لوبیا قرمز مقادیر بالایی کربوهیدرات دارد، کربوهیدرات به ریکاوری عضلات پس از تمرینات بدنسازی کمک می کند.

  • برای رفع بیماری‌های قلبی مفید است.

  • کلسیم و پتاسیم موجود در لوبیا قرمز به تقویت استخوان ها در نوزادان و کودکان کمک می کند.




  • فولات موجود در لوبیا قرمز برای رشد مغز نوزادان و کودکان مفید است.

  • کلسترول خون را پایین می‌آورد.

  • لوبیا قرمز یکی از بهترین انواع حبوبات برای تنظیم سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت می باشد.

  • مقادیر بالای فیبر و پروتئین موجود در لوبیا قرمز به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

  • درمان‌کننده بیماری‌های دستگاه ادراری است.

  • لوبیا قرمز یک دیورتیک طبیعی است که با افزایش حجم ادرار به درمان سنگ کلیه کمک می کند.

  •  از خمیر لوبیا به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، برای درمان اگزما و پسوریازیس استفاده می شود.

  • خطر ابتلا به نقرس را کاهش می دهد.

  • خطر ابتلا به میگرن را کاهش می دهد.




  • مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا قرمز از ابتلا به سرطان های معده و روده پیشگیری می کند.

  • مقادیر بالای آهن و مس موجود در لوبیا قرمز باعث تقویت فولیکول های مو شده و با جلوگیری از ریزش مو، به افزایش رشد مو کمک می کند.

  • لوبیا ملین سینه و مولد منی و شیر است.

  • لوبیا تولید خون را غلیظ میکند و میزان غلظت خون را بالا می برد.

  •  به دلیل مقادیر بالای پروتئین که دارد، به عنوان بهترین منبع گیاهی جایگزین گوشت در گیاهخواران استفاده می شود.

  • مقادیر بالای فیبر موجود در لوبیا قرمز باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

  • غذاییت آن زیاد است و برای تقویت میل جنسی نیز موثر است.

  • چاق کننده است.

  • زیاده روی در مصرف لوبیا قرمز به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن باعث نفخ شکم می شود.

  •  همچنین در افراد مبتلا به سنروم روده تحریک پذیر باعث یبوست خواهد شد.

  • لوبیا قرمز مقادیر بالای آهن دارد و زیاده روی در مصرف آن خطر آسیب مغزی را افزایش می دهد.




  • لوبیا قرمز خام حاوی ماده ی سمی فیتو هماگلوتین است که باعث مسمومیت، اسهال و استفراغ می شود.

  • لوبیا تولید خون را غلیظ میکند و میزان غلظت خون را بالا می برد.

  • در زمان قاعدگی لوبیای قرمز حجم خون‌ریزی را بیشتر میکند.

  • در زنان باردار می تواند باعث سقط جنین شود.

  • افراد مبتلا بـه نقرس و سنگ کلیه، باید از مصرف زیاد لوبیا قرمز پرهیز کنند. میزان زیاد لوبیا قرمز می تواند سوخت‌وساز سلولی را مختل کند.

  • زیاد خوردن آن مخصوصاً در شب باعث دیدن خواب های بد و مشوش است.



طبع لوبیا قرمز چیست؟


طبیعت لوبیا قرمز گرم و تر است.


 


مصلح لوبیا قرمز چیست؟


مصلح عوارض مذکور آن زنجبیل و خردل و زیره و نمک و روغن زیتون و آویشن و فلفل و سقز و دارچین است.
همچنین پختن آن با گوشت نیز مصلح آن است.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب