۰۵/ ارديبهشت /۱۴۰۴
11:27 05 / 08 /1399

طبع، خواص، مضرات و مُصلح وانیل در ویکی آنا

ماده معطر وانیل از میوه این گیاه که به شکل غلاف لوبیا است، گرفته می‌شود.
images.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، وانیل میوه گیاهی است به نام وانیل. عطر دل‌پذیر و طعم وانیل آن را به عنصر ضروری در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی‌ها تبدیل کرده است و اغلب در تهیه دسرها، پودینگ‌ها و شیرهای طعم‌دار و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنین از آن برای شیرین کردن و طعم دادن به قهوه، ماست، بستنی، نوشابه‌ها، کیک‌ها و مواد غذایی پخته‌شده، استفاده می‌کنند.


این گیاه بومی مناطق مرطوب و حاره و در جنگل‌های مرطوب جنوب شرقی مکزیک و آمریکای مرکزی و هند غربی و آمریکای جنوبی می‌روید.


ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته می‌شود. میوه آن به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملاً برسد آن را می‌چینند و خشک می‌کنند در موقع چیدن، میوه ها عطری ندارند ولی پس از اینکه چیده شد در دوران خشک کردن و عمل آوردن، عطر مطبوع وانیل در آن ایجاد می‌شود.


وانیل را بعد از زعفران، دومین ادویه گرانقیمت جهان می‌دانند.


در ایران وانیل را به شکل پودر سفید و تقریباً گران قیمتی می‌شناسند و از آن استفاده می‌کنند. این پودر در اصل محصولی شیمیایی است به نام «وانیلین» که بر اساس بو و مزه وانیل اصلی تهیه و تولید می‌شود و به مقدار زیاد و با قیمت ارزان در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

 


خواص و مضرات وانیل



  • تأثیر وانیل بر روی سیستم عصبی و مغز انسان موجب کاهش ترس و واهمه شده، افسردگی را نیز کاهش می‌دهد.

  • در طب معاصر از آن برای درمان تب و تقویت میل جنسی استفاده می‌شود و از آنجایی که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است، با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کند.

  • کاهنده اشتها بوده و در نتیجه استفاده از آن می‌تواند باعث کاهش وزن شود.

  •  از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

  • درمان درد و زخم معده است.

  • کمک به غلبه بر حالت تهوع و استفراغ

  • می‌تواند در بهبود گلودرد، کاهش سرفه و سایر علایم سرماخوردگی بسیار موثر باشد.

  • این ماده گیاهی یکی از مواد مفید برای قلب و عروق بوده و در کاهش کلسترول خون نقش بسزایی دارد.

  • در گذشته از وانیل تازه برای مراقبت‌های پوستی در مقابل نور خورشید استفاده می‌کردند. تحقیقات نشان می‌دهد که دانه‌های وانیل دارای مولکول‌هایی هستند که برای پوست خاصیت التیام بخشی و ترمیمی دارند.




  • مصرف این ماده سبب تقویت سیستم ایمنی بدن گشته و موجب درمان بسیاری از بیماری‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن خواهد شد.

  • پیشگیری از انواع سرطان، به خصوص کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه

  •  بهبود اختلالات عصبی، مثل بیماری آلزایمر و پارکینسون

  • قاعدگی را تنظیم می‌کند.

  •  توقف تغییر شکل سلول‌های خونی

  •  پیشگیری از کم شدن حافظه

  • تحریک ترشح هورمون‌های مردانه و زنانه (تستوسترون و استروژن)

  • تاثیر بسزایی در پیشگیری از سکته قلبی و مغزی داشته باشد و همچنین از بروز تصلب شرایین جلوگیری نماید.

  •  برای درمان التهابات قلب و عروق و کبد خود می‌توانید روی این گیاه و فواید آن حساب ویژه‌ای را باز کنید.

  •  جلوگیری از آلرژی

  •  درمان سینوس و سرفه

  • کاهش التهاب ناشی از تشنج و تب

  • درمان التهاب و بیش‌فعالی و فعالیت زیاد سیستم‌های مختلف بدن، از جمله گردش خون، تنفس، گوارش و اعصاب




  • از این ماده و خواص آنتی باکتریال آن می‌توانید برای از بین بردن جوش‌ها و آکنه‌ها استفاده نمایید.

  • این گیاه در کاهش حالت تهوع تاثیر ویژه‌ای داشته و مصرف چای وانیل التهاب روده را تسکین داده و از استفراغ، اسهال و سایر مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند.

  • عملکرد پوست و مو را تحریک کرده و از این طریق سبب بازسازی سلول‌های پوست و جوانسازی پوست گردیده و رشد مو‌ها را افزایش می‌دهد.

  • در تمام دنیا در درمان‌های پیری پوست کاربرد دارد. از ترکیب وانیل با روغن کنجد یا آفتابگردان خمیری بدست می‌آید که از خشکی پوست جلوگیری کرده و باعث نرمی و لطافت آن می‌شود.

  • در طب سنتی از وانیل برای درمان سوختگی و زخم های پوستی استفاده می شود.

  • از دیگر خواص وانیل جلوگیری از لخته شدن خون، التهاب و انسداد رگها، کاهش کلسترول بد خون و .. است. از این رو مصرف آن برای تقویت قلب مفید بوده، خطر بروز سکته قلبی را کاهش میدهد.

  • مولکول های وانیل پوست را تحریک میکند و سبب تسریع رشد پوست می شود. همچنین این مولکول ها در انسجام پوست، جذب آب، طراوت و تازگی نرمی و لطافت پوست نیز موثرند.

  • در صورت زیاده روی در مصرف این ماده به صورت بی حسی کامل بدن بروز پیدا می‌نماید.

  • این ماده دارای اثرات مشابهی همچون کافئین بوده و می‌تواند تاثیر مستقیمی بر روی سیستم عصبی و فشار خون داشته باشد.

  • هم چنین افرادی که دچار زخم معده و ناراحتی اعصاب می‌باشند می‌بایست از زیاده روی در مصرف این ماده خودداری کنند.

  • سایر زیان‌های وانیل شامل مسمومیت، سردرد و تشنج است.


 


طبع وانیل چیست؟


وانیل گرم و خشک است‌.


مصلح وانیل چیست؟


زعفران، روغن پسته و گلاب مصلحات وانیل هستند.



انتهای پیام/


ارسال نظر