طبع، خواص، مضرات و مُصلح وانیل در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههایدیگر خبرگزاری آنا، وانیل میوه گیاهی است به نام وانیل. عطر دلپذیر و طعم وانیل آن را به عنصر ضروری در صنعت مواد غذایی و آشامیدنیها تبدیل کرده است و اغلب در تهیه دسرها، پودینگها و شیرهای طعمدار و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین از آن برای شیرین کردن و طعم دادن به قهوه، ماست، بستنی، نوشابهها، کیکها و مواد غذایی پختهشده، استفاده میکنند.
این گیاه بومی مناطق مرطوب و حاره و در جنگلهای مرطوب جنوب شرقی مکزیک و آمریکای مرکزی و هند غربی و آمریکای جنوبی میروید.
ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته میشود. میوه آن به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملاً برسد آن را میچینند و خشک میکنند در موقع چیدن، میوه ها عطری ندارند ولی پس از اینکه چیده شد در دوران خشک کردن و عمل آوردن، عطر مطبوع وانیل در آن ایجاد میشود.
وانیل را بعد از زعفران، دومین ادویه گرانقیمت جهان میدانند.
در ایران وانیل را به شکل پودر سفید و تقریباً گران قیمتی میشناسند و از آن استفاده میکنند. این پودر در اصل محصولی شیمیایی است به نام «وانیلین» که بر اساس بو و مزه وانیل اصلی تهیه و تولید میشود و به مقدار زیاد و با قیمت ارزان در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد.
خواص و مضرات وانیل
- تأثیر وانیل بر روی سیستم عصبی و مغز انسان موجب کاهش ترس و واهمه شده، افسردگی را نیز کاهش میدهد.
- در طب معاصر از آن برای درمان تب و تقویت میل جنسی استفاده میشود و از آنجایی که دارای خواص آنتیاکسیدانی است، با رادیکالهای آزاد بدن مبارزه میکند.
- کاهنده اشتها بوده و در نتیجه استفاده از آن میتواند باعث کاهش وزن شود.
- از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
- درمان درد و زخم معده است.
- کمک به غلبه بر حالت تهوع و استفراغ
- میتواند در بهبود گلودرد، کاهش سرفه و سایر علایم سرماخوردگی بسیار موثر باشد.
- این ماده گیاهی یکی از مواد مفید برای قلب و عروق بوده و در کاهش کلسترول خون نقش بسزایی دارد.
- در گذشته از وانیل تازه برای مراقبتهای پوستی در مقابل نور خورشید استفاده میکردند. تحقیقات نشان میدهد که دانههای وانیل دارای مولکولهایی هستند که برای پوست خاصیت التیام بخشی و ترمیمی دارند.
- مصرف این ماده سبب تقویت سیستم ایمنی بدن گشته و موجب درمان بسیاری از بیماریها در کوتاهترین زمان ممکن خواهد شد.
- پیشگیری از انواع سرطان، به خصوص کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه
- بهبود اختلالات عصبی، مثل بیماری آلزایمر و پارکینسون
- قاعدگی را تنظیم میکند.
- توقف تغییر شکل سلولهای خونی
- پیشگیری از کم شدن حافظه
- تحریک ترشح هورمونهای مردانه و زنانه (تستوسترون و استروژن)
- تاثیر بسزایی در پیشگیری از سکته قلبی و مغزی داشته باشد و همچنین از بروز تصلب شرایین جلوگیری نماید.
- برای درمان التهابات قلب و عروق و کبد خود میتوانید روی این گیاه و فواید آن حساب ویژهای را باز کنید.
- جلوگیری از آلرژی
- درمان سینوس و سرفه
- کاهش التهاب ناشی از تشنج و تب
- درمان التهاب و بیشفعالی و فعالیت زیاد سیستمهای مختلف بدن، از جمله گردش خون، تنفس، گوارش و اعصاب
- از این ماده و خواص آنتی باکتریال آن میتوانید برای از بین بردن جوشها و آکنهها استفاده نمایید.
- این گیاه در کاهش حالت تهوع تاثیر ویژهای داشته و مصرف چای وانیل التهاب روده را تسکین داده و از استفراغ، اسهال و سایر مشکلات گوارشی جلوگیری میکند.
- عملکرد پوست و مو را تحریک کرده و از این طریق سبب بازسازی سلولهای پوست و جوانسازی پوست گردیده و رشد موها را افزایش میدهد.
- در تمام دنیا در درمانهای پیری پوست کاربرد دارد. از ترکیب وانیل با روغن کنجد یا آفتابگردان خمیری بدست میآید که از خشکی پوست جلوگیری کرده و باعث نرمی و لطافت آن میشود.
- در طب سنتی از وانیل برای درمان سوختگی و زخم های پوستی استفاده می شود.
- از دیگر خواص وانیل جلوگیری از لخته شدن خون، التهاب و انسداد رگها، کاهش کلسترول بد خون و .. است. از این رو مصرف آن برای تقویت قلب مفید بوده، خطر بروز سکته قلبی را کاهش میدهد.
- مولکول های وانیل پوست را تحریک میکند و سبب تسریع رشد پوست می شود. همچنین این مولکول ها در انسجام پوست، جذب آب، طراوت و تازگی نرمی و لطافت پوست نیز موثرند.
- در صورت زیاده روی در مصرف این ماده به صورت بی حسی کامل بدن بروز پیدا مینماید.
- این ماده دارای اثرات مشابهی همچون کافئین بوده و میتواند تاثیر مستقیمی بر روی سیستم عصبی و فشار خون داشته باشد.
- هم چنین افرادی که دچار زخم معده و ناراحتی اعصاب میباشند میبایست از زیاده روی در مصرف این ماده خودداری کنند.
- سایر زیانهای وانیل شامل مسمومیت، سردرد و تشنج است.
طبع وانیل چیست؟
وانیل گرم و خشک است.
مصلح وانیل چیست؟
زعفران، روغن پسته و گلاب مصلحات وانیل هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/