طبع، خواص، مضرات و مُصلح سیب در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، از نظر طعم، سیب انواعی دارد؛ شیرین، ترش یا میخوش. بهترین سیبها سیبی است که بزرگ باشد، کاملا رسیده و شاداب بوده و پوست نازک و ترد داشته و بافت خیلی سفتی نداشته باشد.
پیامبر خدا (ص) فرموده اند: سیب را ناشتا بخورید چون تمیزکننده معده است.
در کل توصیه شده میوهها بین وعده مصرف شوند نه همراه غذا و فقط در بعضی از آنها خوردن ناشتا توصیه میشود. بعنوان مثال خربزه و هندوانه اصلا نباید ناشتا مصرف شوند.
خواص و مضرات سیب
- سیب خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
- خوردن سیب به نفع سلامت سلولهای عصبی است. این سلولها نورون را در برابر فشار عصبی استرس اکسیداتیو محافظت کرده و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری آلزلیمر ایجاد میکنند.
- بهترین زمان مصرف سیب صبح ناشتا است.
- سیب میتواند در کاهش کلسترول بد تاثیر خوبی بگذارد.
- سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار رود. بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود. سیب را می توان پخت و برای آنهایی که روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی بپزید.
- سیب سرشار از ترکیبات پلی فنولین میباشد. این ترکیبات مغذی گیاهی تاثیرات موثری در خصوص حفاظت بدن در مقابل اثرات مضر رادیکالهای آزاد مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم و فسفر داشته باشد.
- سیب دارای مقدر زیادی کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک می کند که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند.
- خوردن سیب یبوست را برطرف می کند و برای خستگی مفرط مفید است.
- سیب یک میوه قلیایی است و تمیز کننده بدن است و بعلت دارا بودن پکتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد.
- دانهی سیب دارای سیانید میباشد که یک سم قوی و کشنده است. مصرف بیش از حد و مداوم دانهی سیب میتواند به طور بلقوه کشند باشد. در واقع اگر این دانهها به مقدار زیاد و به صورت روزانه مصرف شوند شاید در طول مدت زیاد سم در بدن جمع شود و بتواند به حد کشندهای رسیده و باعث مرگ شود.
- دم کرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه میباشد.
- خوردن سیب حتی برای آنهایی که بیماری قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد.
- کسانیکه می خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند.
- دم کرده گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است.
- سیب داروی خوبی برای درمان زخم ها می باشد.
- سیب بهترین دارو برای سوء هاضمه است زیرا دارای مقدر زیادی پکتین می باشد.
- آب سیب را حتی می توان برای تنقیه استفاده کرد. این تنقیه برای بیماریهای روده بسیار موثر است.
- نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.
- سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است.
- سیب حرارت را از بدن خارج می سازد .
- سیب را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید درد چشم را برطرف می کند.
- سیب مقوی کبد و اشتها آور است.
- سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را دارد.
- سیب تا نسبت زیادی اسیدی است. خوردن مداوم این میوه میتواند تا ۴ برابر مخربتر از نوشیدنیهای گاز دار به دندانها آسیب برساند. درواقع خوردن هر روزهی سیب باعث خرابی دندان شده و باید برای جلوگیری از این ضرر سیب بعد از مصرف دندان هایتان را مسواک بزنید تا رد اسید این میوه از دندانها پاک شود.
- سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد.
- سیب ترش را بپزید، درمان اسهال خونی است.
- آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار می رود.
- رب سیب ترش علاج اسهال، استفراغ و درد و غم است.
- مربای شکوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است.
- میگویند بیشترین خواص سیب در فاصله دو میلیمتری از پوست سیب قرار دارد، بنابراین اگر پوست سیب را میگیرید سعی کنید آن را خیلی نازک بگیرید.
- سیب ترش برای آنهائیکه مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعکس آنهائی که مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند.
- سیب در قدیم معالج نقرس و بیماریهای عصبی بوده است.
- سیب های موجود در بازار را کال میچینند، و سیب کال باعث فراموشی می شود.
- سیب ترش برای معدههای سرد و کلاً سردمزاجان مضر است.
- مرباى سیب برای سرد مزاجان و معده های سرد بهتر از سایر اشکال آن مانند خام و آب و رب آن میباشد.
طبع سیب چیست؟
طبع سیبهای قرمز و زرد گرم و تر است. این گرمی و تری هر چه سیب رسیده باشد بیشتر میشود. اما هر چه سیب نارستر باشد یا سیب سبز باشد (سیب ترش) طبعش سرد و خشکتر میشود و خوردنش به سردمزاجان توصیه نمیشود.
مصلح سیب چیست؟
دارچین و گلنگبین مصلح سیب هستند.
گلقند، دارچین و عسل؛ مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج سیب ترش هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/