طبع، خواص، مضرات و مُصلح موز در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، موز میوهی بومی استرالیا، مالزی و جنوب شرقی آسیا است. موز بر روی درخچه رشد میکند، ارتفاع این درختچه حدودا 2 متر است، برگ های درشتی دارد که ابتدا سبز است بعد از رسیدن میوه زرد میشود.
تغییر رنگ موز از سبز به قهوه ای است، این تغییر رنگ به دلیل نشاسته ایست که درون موز وجود دارد.
موز سبز قند کمی دارد ولی نشاسته بسیار زیادی دارد. یکی دیگر از ویژگی های موز سبز سفتی آن است که مقداری دستگاه گوارش را اذیت میکند و حتی در مواردی باعث ایجاد نفخ در معده میشود.
موز بعد گذشت کمی، رسیده تر و رنگ آن زرد میشود.
در این حالت مقداری از نشاسته موز کاهش یافته و قند آن بیشتر میشود، موز کمی شل تر شده ولی به خاطر اینکه قند آن بیشتر شده، خوشمزه تر میشود.
هنگام خرید موز شما باید با توجه به سلیقه خودتان به رنگ موز دقت نمایید. ولی معمولا موز هایی که رنگ زرد دارند و حتی لکه های قهوه ای روی آن دیده میشود خوش مزه تر وخاصیت بیشتر دارد.
آیا موز کال مضر است؟
موز به شرط آنکه کاملاً رسیده، نرم و شیرین باشد خواص زیادی دارد.
موزهای وارداتی که کال وارد شده و با مواد شیمیایی ظاهر مناسبی پیدا میکنند بسیار مضرند.
موزهای کال و سبز رنگ نیز دیرهضم بوده، معده را ضعیف کرده و خون را غلیظ میکنند.
خواص و مضرات موز
موز سالم و طبیعی غذاییت زیادی دارد و چاق کننده است.
موز سبب تقویت قوای جسمی و جنسی میشود
جایگزین خوبی برای وعده غذایی محسوب میشود (در وعده صبحانه حتماً باید با عسل مصرف شود)، مخصوصاً کسانی که به وعده غذای کامل معمول دسترسی ندارند یا از برنامههای لاغری و گیاهخواری پیروی میکنند.
موز، مفرح و نشاط آور است.
تقویت استخوان ها: استخوان ها در گذر عمر ممکن است که استحکام خود را از دست بدهد، موز علاوه بر مقدار کم کلسیمی که دارد مقدار زیاد ویتامین C، B و پتاسیم به استحکام بندی استخوان کمک میکند.
ضد سرطان: طی تحقیقات برخی از دانشمندان مصرف موز خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
خواب آور: موز دارای ملاتونین است، ملاتونین باعث راحتی در خواب میشود.
همچنین میتواند بی خوابی را نیز درمان کند.
برطرف کننده ضعف کلیه بوده و برای تقویت کلیهها مناسب است.
موز برای افراد با مزاج سرد و خشک که از خوردنیهای گرم و تر بسیار نفع میبرند، مناسب است.
ترکیب موز با سرکه به صورت موضعی می تواند تاثیر زیادی در کاهش خارش پوست و گال در افراد باشد و مانند یک داروی مفید عمل کند.
بهترین راهکار برای از بین بردن سیاهی پوست موز است.
کاهش وزن: یکی از راههای مناسبی که برای کاهش وزن وجود دارد مصرف فیبر است. خیلی از کسانی که به دنبال لاغری هستند این راه انتخاب میکنند.
موز علاوه بر فیبر فراوانی که دارد، مصرف آن باعث کاهش اشتها نیز میشود ولی به دلیل انرژی زیادی که به بدن میدهد از ضعیف شدن بدن و ضعف کردن جلوگیری می کند.
درمان یبوست: موز هم دارای فیبر است و هم دارای پتاسیم که به همراه خواصی دیگر از موز باعث شده اند که موز هم یبوست را درمان کند و هم اسهال را.
البته توجه داشته باشید که اگر موزی که مصرف می نمایید کال یا نارس باشد باعث یبوست میشود.
افزایش انرژی: موز سرشار از نشاسته است، که باعث می شوند پس از مصرف، قند خون بدن را به انرژی تبدیل نمایند. موز با این خاصیت خود توانسته محبوبیت خاصی بین ورزشکاران به دست آورد.
موز تولید مایعات جنسی را زیاد کرده و محرک میل جنسی است.
موز یکی از بهترین میوههای فصل پاییز است و افراد با مزاجهای سرد از این میوه که مزاج گرم دارد و موجب تولید حرارت در بدن میشود، نفع میبرند.
برای افراد گرم و خشک و ساکنین مناطق گرم و خشک مفید است (به شرط قوت هاضمه)
موز دیر هضم است و خون غلیظ و سوداوی تولید میکند.
زیاد خوردن آن به خصوص در مزاج سرد و مرطوب و در سرزمینهای رطوبی، موجب تولید باد در بدن و خون غلیظ بلغمی و انسداد عروقی و ضرر به کبد میشود.
ناشتا خوردن آن و نوشیدن آب بعد از آن بسیار مضر است.
زیاده روی در مصرف آن به علت ایجاد یبوست توصیه نمیشود
طبع موز چیست؟
موز طبعی گرم و تر دارد.
مصلح موز چیست؟
نمک، عسل، مربای زنجبیل و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج موز هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/