طبع، خواص، مضرات و مُصلح انبه در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، انبه دارای کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، نیاسین و ریبوفلاوین و یک سری از اسیدهای چرب ضروری می باشد. این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است و با گیاهان دیگری مثل پسته و بادامهندی همخانواده است.
بیشتر در هند رشد کرده و مصرف میشود، به "سافدا" (safeda) معروف است و 1000 نوع مختلف دارد.
خواص و مضرات انبه
- مقوی کلیه و مثانه است.
- برای خروج سنگ کلیه و مثانه موثر است.
- خاصیت ضد قارچی دارد.
- جریان خون را رونق می دهد.
- مقوی اعضای رئیسه بدن (قلب، کبد و مغز)، مری، معده و روده می باشد.
- ضعف، کسالت و سستی بدن را رفع می کند.
- مقوی نیروی جنسی است.
- رنگ چهره را درخشان می کند.
- دهان را خوشبو و عطش را تسکین می دهد.
- اشتها آور است.
- انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .
- برای رفع اسهال مفید است .
- برای درمان بواسیر مفید است .
- عطش را برطرف می کند.
- در درمان خفقان، سر درد، تنگی نفس، سرفه و بواسیر کمک می کند.
- ترشی تهیه شده از میوه انبه درد معده را برطرف می کند.
- پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، مادهشیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که میتواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.
- برخی دلالان و فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده میکنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.
- بیماران دچار نزلهها و سوء مزاجهای گرم بهتر است از مصرف انبه پرهیز کنند.
- کسانی که قدرت هضم ضعیفی دارند و نفاخ میباشند، بایستی از مصرف آن اجتناب کنند.
- گرم مزاجان به خصوص کودکان دارای مزاج گرم، باید در خوردن انبه احتیاط کنند و یا آن را با سکنجبین مصرف نمایند.
- خوردن انبه به افراد حساس و مبتلا به آلرژی هم توصیه نمیشود.
طبع انبه چیست؟
انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .
لازم به ذکر است میوه انبه وقتی نارس است، ترش و دارای طبع سرد و خشک می باشد و اصلاً توصیه نمی شود، مخصوصاً وقتی معده خالی باشد، ضمناً زیاده روی در خوردن میوه انبه نارس و ترش، برای آقایان می تواند باعث کم شدن اسپرم گردد.
مصلح انبه چیست؟
انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند.
مویز، زنجبیل، نمک، روغن زیتون و شربت زرشک مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انبه هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/