دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 شهريور 1399 - 05:00

طبع، خواص، مضرات و مُصلح خیار در ویکی آنا

خیار به دلیل فیبر سرشار و کالری کم به کاهش اشتهای شما کمک می کند و کم آبی بدن را نیز برطرف می کند.
کد خبر : 512837
خیار.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، همه ما می دانیم که یک بدن هیدراته، بدنی سالم می باشد. اگر می خواهید بدنی هیدراته (آب کافی) داشته باشید، خوردن خیار بهترین گزینه برای انتخاب کردن می باشد.


امام رضا علیه  السلام می  فرمایند: «کسی که بخواهد از زکام در هنگام زمستان جلوگیری کند روزی سه لقمه عسل بخورد و از بوییدن گل نرگس کوتاهی نکند و سیاه دانه نیز چنین است و اگر کسی از زکام در هنگام تابستان بترسد هر روز باید خیار تازه بخورد و از نشستن در آفتاب خودداری کند.»


 


خواص و مضرات خیار



  • مصرف روزانه خیار می‌تواند یک مسهل موثر محسوب‌شود.

  • خیار، دارای فلاونوئیدی به‌نام فیستین است که عصبی-حفاظتی است و با به‌تاخیر انداختن شروع آلزایمر، توانایی‌های شناختی را افزایش‌می‌دهد.

  • چون خیار از آب تشکیل شده است، اگر به طور منظم خیار را با پوست بخورید، سموم از بدن دفع می شود.

  • مقدار کالری خیار، بسیار پایین است، اما محتوای فیبر آن به حجم روده افزوده و مشکلاتی مانند یبوست را کاهش‌می‌دهد.

  • همچنین از سلولیت پیشگیری می کند.

  • خیار، به درمان مشکلات سیستم دفع ادرار کمک‌می‌کند.

  • مشکلات گوارشی مانند سوزش معده، اسیدیته، ورم معده و زخم معده را می‌توان با مصرف خیار درمان کرد.

  • خیار حاوی ترکیباتی به نام استرول ها می باشد که به کاهش کلسترول بد در بدن کمک می کند.

  • خیار، با بوی بد دهان نیز مبارزه‌ می کند.

  • خیار، دارای لیگنان‌ها است که خطر پیشرفت سرطان‌های سینه، رحم و پروستات را کاهش‌می‌دهند.

  • برای داشتن ناخن های محکم و براق خیار بخورید.

  • خیار، درمانی طبیعی برای ازبین‌بردن کرم کدو در روده است. خیار، حاوی آنزیم ارپسین است که به کشتن کرم کدو شناخته می‌شود.




  • دانه‌های خیار، به کاهش وزن کمک‌کرده و از سوء‌هاضمه جلوگیری‌می‌کنند زیرا دانه‌ها و پالپ خیار، کالری پایین و آب فراوان دارند و سرشار از ویتامین‌ها و فیبر است.

  • خیار، سطح فشار خون بدن را در سطح مناسب، تنظیم‌می‌کند.

  • خیار موجب کاهش سیاهی دور چشم می شود.

  • ویتامین C یافت‌شده در دانه‌های خیار، مانند آنتی‌اکسیدان عمل‌کرده و سیستم ایمنی را نیز تقویت‌می‌کنند.

  • خیار برای درمان دیابت نیز مفید است. آب خیار، دارای هورمون‌هایی است که پانکراس برای تولید انسولین به آنها نیازدارد.

  • دانه های خیار منبع پتاسیم و ویتامین E هستند که به کاهش چین و چروک، خطوط ریز، لکه ها و سایر علائم پیری کمک می کنند.

  • آب خیار، می‌تواند بیماری‌های لثه مانند پیوره و ضعف لثه را درمان‌کند.

  • خیار، باعث حفظ سلامت دندان‌ها و لثه می‌شود.

  • کسانی که پوست چرب دارند خیار را در آب پخته صاف نموده پوست را تمیز کنند.

  • خیار می‌تواند برای درمان خماری و سردرد مربوط به آن نیز به‌کاررود.

  • خیار برای رشد جنین مناسب است،

  • و همچنین ویتامین ب باعث بهتر شدن حالت روحی مادر می شود.

  • قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است.

  • برای درمان آفتاب سوختگی ضماد خیار روی پوست بگذارید.

  • برای از بین بردن زیادی صفرا و اسید خون از خیارهایی که تخم زرد دارند (کاملاً رسیده‎اند) بدون نمک استفاده کنید.

  • آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است.

  • کسانی که اسهال هستند از خوردن خیار خودداری کنند.

  • بهتر است کودکان کم سال کمتر خیار بخورند.

  • خوردن خیار با پوست، مخصوصاً اگر تر و تازه نباشد، دیر هضم بوده و باد معده و قولنج ایجاد می‌کند.

  • برای معده‌های ضعیف و سوءهاضمه ضرر دارد و جهت دفع ضرر باید با عسل یا مویز یا رازیانه خورد.

  • اگر خیار خیلی رسیده و زرد شده باشد خوردن آن تولید دل درد می‌کند همچنین کسانی که طبع صفراوی و دموی دارند این خیار به آن‌ها نمی‌سازد و باعث تحریک دل درد می‌شود.

  • کسانی که ضعف دید دارند و یا رماتیسم و یا زخم روده و اثنی‎عشر، ورم کلیه، سنگ کلیه، کمر درد از خوردن خیارشور خودداری کنند.

  • یکی از مضرات خیار این است که باعث عدم جذب ویتامین ث در بدن می‎شود اخلاط را زیاد می‎نماید.

  • کسانی که کولیت دارند از خوردن خیار خودداری کنند.

  • خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود.



طبع خیار چیست؟


خیار در طب سنتی دارای مزاج در درجه دوم سرد است.
پیامبر (ص) و هم از امام صادق (ع) نقل شده توصیه شده است که ته خیار هم با خیار مصرف شود.
که دلیل آن شاید این است که طعم تلخ، مزاج گرم دارد و خود خیار هم مزاج سرد دارد که این عمل باعث تعدیل طبع آن می شود.



مصلح خیار چیست؟


افراد با مزاج سرد باید در مصرف خیار احتیاط کنند. مصلح آن عسل یا خرما و یا ادویه جاتی مثل سیاه دانه و زنیان و یا نعناع است.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب