دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1399 - 05:00

ارتباط ویتامین K با درمان کرونا + منابع غذایی ویتامین K

کووید ۱۹ باعث ایجاد لخته خون و آسیب به فیبرهای ارتجاعی ریه می‌شود. از طرفی ویتامین K کلید تولید پروتئین‌های ضد انعقاد خون است و به همین دلیل نقش مهمی در حفاظت از ریه دارد.
کد خبر : 495735
vitamin-k_1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محققان با بررسی بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا در هلند دریافتند شدت و پیامدهای منفی ویروس کرونا با کمبود ویتامین K مرتبط است.


محققان به افراد توصیه می‌کنند که با رژیم غذایی سالم مقادیر کافی ویتامین K را در اختیار بدن قرار دهند و در صورت کمبود این ویتامین و پس از مشورت با پزشک از مکمل استفاده کنند. این ویتامین حتی اگر در مقابل کوویدـ۱۹ نقش محافظتی نداشته باشد برای بهبود عملکرد و سلامت رگ‌های خونی، استخوان‌ها و عملکرد ریه مفید است.


کرفس


خوردن روزانه یک ساقه کرفس 15درصد از نیاز بدن به ویتامین K را تامین می کند. کرفس همچنین منبع خوبی برای آهن، پتاسیم، کلسیم و آنتی اکسیدان است.


پیازچه


پیازچه سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی است. پیازچه شامل مقادیر زیادی فیبر، پروتئین، ویتامین B وCاست. این ماده مغذی به صورت خام و پخته سرو می شود.


بامیه


نصف پیمانه بامیه 43درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین Kرا تامین می کند . بامیه را به خورشت یا سوپ بیفزایید و میل کنید.


اسفناج


این گیاه منبع بسیار خوب انواع ویتامین است .مصرف روزانه یک پیمانه اسفناج 181درصد از نیاز بدن را به ویتامین K تامین می کند و همچنین شامل مقادیر زیادی ویتامینC،کلسیم و آهن است.


هویج


10درصد یک هویج متوسط را ویتامین K تشکیل داده است .این ماده غذایی انرژی معادل 25 کالری را آزاد می کند پس گزینه خوبی برای استفاده در رژیم های لاغری است.


کلم


95درصد از نیاز روزانه خود به ویتامینK را می توانید با مصرف یک پیمانه کلم برطرف کنید. کلم گیاهی سرشار از فیبر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، ویتامینE و C  است.


آلو بخارا


یک فنجان آلو 7درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین Kرا بر طرف می کند . آلو منبعی سرشار از پتاسیم، کلسیم، فیبر و ویتامین A است.


 


نکته


دو نوع از این ویتامین وجود دارد.اولین شکل آن ویتامین 1- K است که در گیاهانی مانند اسفناج وکلم وجود دارد.


دومین نوع آن هم دربدن یافت می‌شود که به طورطبیعی محل تولید آن در روده است.


هر دو ویتامین 1- K و 2- K پروتئین‌هایی تولید می‌کند که نقش آن ها کمک به لخته شدن خون است. لخته شدن خون از خون ریزی مفرط داخلی و خارجی جلوگیری می‌کند. بیشتر افراد بزرگ سال میزان کافی از ویتامین K را از طریق مصرف خوراکی‌ها و آن چه بدن به طور طبیعی تولید می‌کند، دریافت می‌کنند.  با این حال برخی داروها وبیماری‌ها، تولید ویتامین K را کاهش می دهد و از جذب آن جلوگیری می‌کند.


به گفته کارشناسان کمبود ویتامین K درنوزادان شایع‌تراست. همچنین بزرگ سالانی که از داروهای ضد انعقاد، آنتی بیوتیک‌های مداخله‌گر در تولید و جذب ویتامین K، میزان بالایی از ویتامین A یا E مصرف می‌کنند، بیشتر مستعد ابتلا به کمبود ویتامین K هستند. همچنین کمبود این ویتامین می‌تواند ناشی از بیماری باشد که مانع از جذب صحیح چربی می‌شود.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب