مسلمانان هند چگونه افطار می کنند؟ + آداب ماه رمضان در هند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در طول این ماه، مسلمانان برای آنکه از فضیلت ماه مبارک رمضان بیشتر بهره ببرند، در هر گوشه و کناری از شهر به تهیه افطاری و سحری مشغول هستند و بین اقشار مختلف مردم توزیع میکنند. دهلی پایتخت هند یکی از شهرهایی است که رنگ و بوی رمضان در آن موج میزند.
افطار در هند
در افطار مسلمانان هندی خرما حرف اول را می زند اما زمانی که خرما در دسترس نباشد، هندی ها با آب یا نمک افطار می کنند. بعد از باز کردن روزه، نوبت برنج و نان است که سر سفره افطار هندی ها آورده شود. آن هم در کنار عدس پخته، حلیم و هریس که این آخری از گندم، گوشت و بادمجان تهیه می شود و با فلفل زیاد و ادویه های تند و تیز هندی خورده می شود.
اما پای ثابت سفره های افطار و سحر مسلمانان هندی، غذا خاصی به نام غنجی است که از ترکیب برنج، گوشت، آب و مواد دیگر درست می شود.
نوشیدنی های خاص ماه رمضان هم در این کشور، آب لیمو و شیر مخلوط با آب است که هندی ها معتقدند این نوشیدنی انرژی روزه دار را برای عبادت شبانه افزایش می دهد.
سحرخوان
در هند سحرخوان ها جایگاه مهمی دارند. آنها پیش از نماز صبح مردم را از خواب بیدار می کنند تا عبادت سحرگاهی را به جا بیاورند و سحری بخورند و البته این کار را تا پایان ماه رمضان انجام می دهند و از جمعیت مسلمان هر محله هدیه ای دریافت می کنند.
اعتکاف
مسلمانان هند در دهه آخر ماه رمضان مراسم اعتکاف دارند. این مراسم که با تاکید بر شب قدر انجام می شود، به آیین مخصوص شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان ختم می شود که مردم برای فاتحه خواندن برای امواتشان به قبرستان می روند.
شب های قدر
در شب های قدر هم عده ای از جوانان به کوچه ها و خیابان ها می روند و در خانه مسلمانان را زده و آنها را برای احیای ماه مبارک رمضان بیدار می کنند. در کشور هند، جمعه آخر ماه مبارک رمضان علاوه بر برگزاری روز جهانی قدس، ˈجمعه وداعˈ نامیده می شود و به همین مناسبت به مساجد جامع از جمله در شهر حیدرآباد میروند و نمازجمعه را برپا میدارند.
آداب عید فطر
مسلمانان کشور هندوستان همچنین در روز عید فطر آداب ویژهای دارند. جشن عید فطر در اولین روز ماه شوال شروع میشود و بسیاری از مسلمانان با شرکت در نماز جماعت و گوش دادن به خطبه روز عید فطر و دادن زکات فطریه این روز را آغاز میکنند. زکات فطریه یک مقدار از مواد غذایی مانند جو، خرما، کشمش و یا آرد گندم و یا معادل پول آن است، که به مردم فقیر در جامعه داده میشود.
غذای مخصوص عید
پس از نماز هم بزرگترین فرد خانواده در منزل به انتظار اقوام و آشنایان میماند و کوچکترها با حلقههای گل به دیدار ریشسفید خانواده میروند و ظهر عید فطر را با هم میگذرانند. مسلمانان هندی در این روز غذاهای ویژه مخصوصا نوعی غذای شیرین بنام "سیویا" پخته و بین اعضای خانواده و دوستان خود تقسیم می كنند. نوعی غذای گوشتی مشهور بنام "حلیم حیدرآبادی" از جایگاه خاصی در سفره افطاری روزهداران مسلمان در هنداست.
عید فطر در سراسر هند تعطیل رسمی است، ولی بازارها مخصوصا در محلههای مسلماننشین مملو از خریداران هیجانزده است كه در این روز برای خرید به این مغازهها نیز سری میزنند. اكثر مسلمانان هند خریدهای سالانه خود را در روز عید فطر انجام می دهند، چون مغازه داران حراجیهای خاصی را به مناسبت عید فطر ترتیب میدهند و قیمت مناسب آنها حتی هندیهای غیر مسلمان را نیز به سوی خود جلب میكند.
مسلمانان هندی در روز عید فطر در اماكن خاص از جمله مسجد جامع در دهلی و عیش باغ عیدگاه در لكنو برای برگزاری این روز بزرگ تجمع كرده و عید فطر را به یكدیگر تبریك میگویند. بیشتر افراد غیرمسلمان نیز در این روز به خانه دوستان مسلمان خود رفته و عید فطر را به آنان تبریك میگویند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/