طرز تهیه فرنی برای افطار
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، یکی از دسرهای معروف که بسیاری از خانوادههای ایرانی سرسفره افطار استفاده میکنند فرنی است، این دسر علاوه بر طمع خوبش در کمترین زمان ممکن آماده می شود. فرنی را با آرد برنج و شیر تهیه میکنند، گلاب و دارچین را نیز برای دادن عطر و طعم بهتر به آن اضافه می کنند.
روشهای زیادی برای تهیه فرنی وجود دارد که میخواهیم شما را با چند نوع آن آشنا کنیم.
1-فرنی با آرد برنج: همانطورکه گفته شد مشهورترین طرز تهیه فرنی با آرد برنج و شیر است.
مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج: (این مواد برای درست کردن فرنی به اندازه 2 نفر کافی است.)
آرد برنج الک شده: 3 قاشق سوپ خوری
شیر: 2 لیوان
گلاب : 2 قاشق سوپ خوری
شکر: 5 قاشق سوپ خوری
پودر دارچین و پودر پسته (برای تزیین)به مقدار دلخواه
در این روش اول آرد برنج الک شده را در مقدار کمی آب سرد حل میکنیم. سپس آن را به همراه شیر،گلاب و شکر بر روی شعله گاز حرارت میدهیم و مرتب هم میزنیم تا فرنی به غلظت لازم برسد، وقتی مایع به غلظت مورد نظر ما رسید آن را از روی شعله برداشته و با دارچین تزئین میکنیم.اگر میخواهید فرنی را با شیره یا عسل میل کنید باید شکر را از آن حذف کرده و در آخر شیره یا عسل را به آن اضافه کنید.
2-فرنی با نشاسته : یکی دیگر از روشهای تهیه این دسر،استفاده از نشاسته است.
نشاسته: 1 پیمانه
شیر: 4 پیمانه
گلاب: 1 پیمانه
شکر: 1 پیمانه
هل خرد شده: 1 قاشق غدا خوری
ابتدا نشاستهها را مثل آرد برنجها در روش قبل در مقداری آب حل میکنیم با این تفاوت که حل کردن نشاسته در آب زمان بیشتری میگیرد.در مرحله بعد نشاستههای حل شده را به همراه 2پیمانه از شیرهایمان درون یک قابلمه ریخته و بر روی حرارت قرار میدهیم،بازهم باید خوب آن را هم بزنیم تا نشاسته گلوله نشود در همین حین هم به آرامی باقیمانده شیر را اضافه میکنیم،وقتی شیر را بطور کامل اضافه کردیم نوبت به گلاب و هلهای خرد شده می رسد زمانیکه تمامی مواد را اضافه کردیم باید به هم زدن ادامه دهیم تا به غلظت دلخواه ما برسد.در آخر هم باز با دارچین و مغز پسته فرنی را تزئین کنید.
3-فرنی با آرد گندم: یکی دیگر از روشهای پر طرفدار تهیه فرنی با آرد گندم است.
آرد گندم: 1 قاشق غذا خوری
شیر: 2 پیمانه
کره: 50 گرم
شکر: 1 قاشق غذا خوری
در مرحله اول آرد را با شیر مخلوط میکنیم و خوب هم میزنیم تا کاملا آرد در شیر حل شود،بعد از آن شکر و4 پیمانه آب را به آنها اضافه کرده و تا جایی که شکر حل شود هم می زنیم وقتی شکر هم در مایع حل شد آن را درون یک قابلمه میریزیم و بر روی شعله اجاق گاز قرار میدهیم تا شیر به جوش بیاید.در این مرحله باید کره را اضافه کنیم و به خوبی هم بزنیم،در آخر هم باید مثل دیگر روشها منتظر بمانیم تا غلظت مایع به مقدار دلخواه برسد و آن را از روی حرارت برداشته و با دارچین و مغز پسته تزئین کنیم.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زولبیا برای افطار
4-فرنی مجلسی: این روش بیشتر برای مهمانیها و مجالس استفاده میشود چرا که ظاهر بهتری نسبت به دیگر روشها به فرنی میدهد به همین دلیل به آن فرنی مجلسی میگویند.
آرد برنج: 2 قاشق غذاخوری
شیر: نیم لیتر
گلاب: 2 قاشق سوپ خوری
پودر ژلاتین: 1 پیمانه
شکر: 3 قاشق غذا خوری
برای شروع پودر ژلاتین را به همراه یک پیمانه آب روی حرارت خیلی کم قرار میدهیم و هم میزنیم تا ژلاتین درآب حل شود.همین کار را برای شیر و آرد برنج تکرار میکنیم، وقتی آرد برنج در شیر حل شد گلاب وشکر را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا با هم قاطی شوند وقتی خوب باهم قاطی شدند دوباره آنها را بر روی حرارت قرار میدهیم و شروع به هم زدن میکنیم تا مایع به غلظت دلخواه برسد و فرنی حاضر شود وقتی فرنی حاضر شد، اجازه می دهیم تا فرنی سرد شود سپس ژلاتین را به آن اضافه میکنیم درآخر هم داخل قالب ریخته و درون یخچال می گذاریم تا ببندد.
حالا که با طرز تهیه فرنی آشنا شدیم خوب است تا بدانیم، فرنی باید در حد اعتدال مصرف شود زیرا زیادهروی و یا به موقع مصرف نکردن آن میتواند زیانبار باشد. مصرف آن بعد از وعده غذایی اصلی توصیه نمی شود زیرا به خاطر کالری بالا باعث افزایش وزن و بالا رفتن تریگلیسیرید میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/