دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رژیم غذایی مناسب برای روزه‌داری در ایام کرونایی چیست؟

رژیم غذایی مناسب در ایام ماه مبارک رمضان می‌تواند بیش از پیش بدن را از فواید این امر الهی برخوردار سازد که اهمیت آن با توجه به طولانی بودن روز و شیوع کرونا بسیار حائز اهمیت است.
کد خبر : 487404
unnamed.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حلول ماه مبارک رمضان و روزه‌داری در این ایام علاوه بر این‌که از لحاظ دینی و اعتقادی توصیه شده از لحاظ علم پزشکی نیز فواید فراوانی برای آن عنوان شده که می‌تواند در سلامتی تأثیرگذار باشد.


پیشگیری و درمان بیماری‌های دستگاه گوارش، قلبی و عروقی، دیابت، نقرس، تورم مفصلی، چاقی و افسردگی تنها بخشی از مزایای روزه‌داری در ماه رمضان است.


رژیم غذایی مناسب همواره برای این‌که روزه‌داران بتوانند از فواید روزه بر بدن بهره ببرند توصیه شده است ولی اهمیت این موضوع با شیوع کرونا از اهمیت دوچندانی برخوردار است؛ زیرا در صورت بی‌توجهی به تغذیه مناسب می‌تواند زمینه‌ساز ضعف سیستم ایمنی بدن شود که خود یکی از علائم ابتلا به کروناویروس است.


دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مواردی را برای چگونگی در پیش گرفتن یک رژیم غذایی مناسب توصیه کرده که مهم‌ترین این موارد بدین شرح است:



  • در وعده سحر از غذاهای کم‌حجم و غنی از مـواد مغذی که کم‌نمک، کم‌چرب و کم شـیرین هسـتند، اسـتفاده شـود.



  • مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

  • سبزی‌ها با دارا بــودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو که می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ کند، جلوگیری می‌کنند.

  • در وعده افطـار بایـد ضمن پرهیـز از پرخوری، از غذاهای سبک و درعین‌حال پرانرژی استفاده شود.

  • انواع سـوپ کم‌چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلـیم بدون روغن، غذای مناسبی برای افطار به شمار می‌رود.

  • سیب‌زمینی آب‌پز، سبزی‌های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مـرغ آب‌پز، کـره و عسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند.

  • زیاده‌روی در مصرف مـواد قندی و شیرین از جمله حلوا و شله‌زرد خیلی شیرین در وعده افطار علاوه بر این‌که منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می‌شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

  • بهتر است افراد روزه‌دار حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک اقدام به خوردن شام کنند.

  • مصرف آب زیاد در وعده افطار و همچنین بین صرف غذا سبب اختلال در هضم مواد غذایی می‌شود.


انتهای پیام/پ


4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب